Το δάνειο και εγώ.!!!


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Δεν είχα σκοπό να μιλήσω για το δάνειο του Δήμου, γιατί γι’ αυτό υπάρχει η από το Σύνταγμα εντεταλμένη Αντιπολίτευση, και όχι εγώ με τον ρόλο του πρώην Δημάρχου. Όμως δείτε νέα πρόκληση, την οποία δεν μπορώ να αφήσω αναπάντητη.!!

Το ίδιο γινόταν και στο παρελθόν και δυστυχώς 
μυαλό δεν μπήκε.
Έπαιρναν οι κυβερνήσεις δάνειο στο δάνειο 
με την δική μας ψήφο και ανοχή ( κ. Παν. Στάϊκο) 
και τώρα τα πληρώνουμε και με τόκο
και ξενιτεύονται τα παιδιά μας για ένα κομμάτι ψωμί.

Καλά κύριε Ανώνυμε 11:03 μ.μ, αδυνατώ να αντιληφθώ την ενέργειά σας, εμπλέκοντας το όνομα μου, σε ένα θέμα υπαρκτό και σοβαρό, επικαλούμενος μάλιστα το παρελθόν και όχι να ασχοληθείτε με το παρόν, εκφράζοντας την κριτική σας και καταθέτοντας την άποψη σας, τις οποίες έχετε κάθε δικαίωμα να εκ θέτετε.
Δεν σέβεστε, ότι εγώ θα κάνω εφέτος για πρώτη φορά Χριστούγεννα και γιορτές χωρίς τις εγγονούλες μου, οι οποίες από το καλοκαίρι ξενιτεύτηκαν και σκοπεύουν να ζήσουν μόνιμα στην Γαλλία, όπου λόγω της πολύ καλής δουλειάς των γονιών τους (είναι και οι δυο γιατροί με πολλά προσόντα και με αυτά ζούνε αξιοπρεπέστατη ζωή, αλλά εμένα μου λείπουν).
Δεν φταίει λοιπόν για το ότι ξενιτεύτηκαν τα παιδιά μου, όπως λέτε εσείς ότι: Το ίδιο γινόταν και στο παρελθόν και δυστυχώς 
μυαλό δεν μπήκε.
Έπαιρναν οι κυβερνήσεις δάνειο στο δάνειο 
με την δική μας ψήφο και ανοχή ( κ. Παν. Στάϊκο) 
και τώρα τα πληρώνουμε και με τόκο
και ξενιτεύονται τα παιδιά μας για ένα κομμάτι ψωμί.
Φταίει το ότι τα δάνεια αυτά, οι Κυβερνήσεις, οι Δήμοι, αλλά και οι ιδιώτες δεν τα χρησιμοποιούσαν για επενδύσεις σε μεγάλα αναπτυξιακά έργα ή σε εκσυγχρονισμό μέσων παραγωγής, αλλά σε έργα βιτρίνας (και μάλιστα με αδιαφανή τρόπο) ή σε απίστευτες σπατάλες (τα Porsche Cayenne είχαν την τιμητική τους στην Ελλάδα.!!!), να τα αρπάζουν κάποιοι Φωτόπουλοι για να πηγαίνουν να γ@@@@σουν σε κάποια πανάκριβα ξενοδοχεία (με το αιτιολογικό της μετεκπαίδευσης {αυτό λέγεται νταβατζιλίκι}), πήγαιναν σε προκλητικές συντάξεις κάποιων προνομιούχων (έπαιρναν πρώτα μου ξαδέλφια σύνταξη από την ΔΕΗ 3.200 ευρώ το μήνα, την στιγμή που οι αγρότες έπαιρναν 320 ευρώ τον μήνα και στην Σουηδία ο Καθηγητής Πανεπιστημίου 1.400 ευρώ τον μήνα ).
Μακάρι να είχαμε πάρει και άλλα δάνεια για έργα όπως η Εγνατία οδός, η Αττική οδός, η Ιόνια οδός, ο δρόμος Πάτρα - Κόρινθος, η Γέφυρα Ρίο - Αντίρριο, ο εκσυγχρονισμός των Σιδηροδρόμων, Αεροδρομίων Λιμανιών και τόσα άλλα μεγάλα έργα που μπορώ να αναφέρω, με διαφάνεια όμως και χωρίς υπερτιμολογήσεις.
Και δεν έφθαναν αυτά, που έπρεπε να έχουν γίνει από χρόνια και δεν είχαν γίνει, ήρθαν και κάτι λεβεντόπαιδα, που θα έφερναν την Ελπίδα και με το Κλείσιμο των Τραπεζών και τα Capitals control, την αποτελείωσαν.
Τώρα για τους Δήμους πιστεύω ότι όπως και οι επιχειρήσεις, όταν πρόκειται για μεγάλα αναπτυξιακά έργα ή για εκσυγχρονισμό μέσων παραγωγής και απαραίτητων μηχανημάτων, μπορούν να παίρνουν δάνεια, όταν το επιτόκιο είναι χαμηλό και τότε αυτό βαίνει προς όφελος του Δήμου.
Είναι λάθος όμως να έχουν προηγηθεί σπατάλες, σε μικρά άνευ ουσιαστικής αξίας και χρησιμότητας έργα και μάλιστα με συνολικά ποσά πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ και μετά για να καλύψεις την τρύπα του Προϋπολογισμού, να παίρνεις δάνειο το οποίο τελικά θα πληρώσεις στο τέλος λόγω του υψηλού επιτοκίου 2,5 φορές επάνω από τα αρχικό ποσόν!!!
Αυτό ισοδυναμεί με καταστροφή .!!!!
Και επειδή δεν έχω να κρύψω τίποτα, σας πληροφορώ, ότι στην θητεία μου ως Δημάρχου Αστακού πήραμε δάνειο 1 εκατομμύριο ευρώ, δεκαετούς διάρκειας με επιτόκιο 1,5% για την κατασκευή 7,5 χιλιομέτρων εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Αστακού με πολυαιθυλένιο (την ώρα που σκαβόντουσαν οι δρόμοι για τον Βιολογικό και είχαμε και την ομόφωνη στήριξη της Αντιπολίτευσης) και το υπόλοιπο ποσόν για αποπληρωμή εργασιών που είχαν τελειώσει στα Σφαγεία, το οποίο λήγει το 2017.
Μήπως μπορεί να μου πει κανείς, εάν το συνολικό ποσόν αποπληρωμής από το Δήμο είναι πάνω από 1.200.000 ευρώ και δεν θυμάμαι καλά εγώ. Γιατί εγώ με αυτές τις προϋποθέσεις το δάνειο αυτό όχι μόνο δεν το θεωρώ λάθος, αλλά μεγάλη επιτυχία, αφού για να γίνουν τα έργα αυτά (μεγάλα έργα, που έχουν να κάνουν με ανάπτυξη και ποιότητας ζωής) που έγιναν τότε, σήμερα ίσως να απαιτούντο ποσά πολύ μεγαλύτερα των 5 εκατομμυρίων ευρώ.
Καλές γιορτές λοιπόν σε όλους με τις οικογένειες σας, οι οποίες για έμενα θα είναι λίγο δύσκολες, αφού για πρώτη φορά δεν θα τις κάνω με τις εγγονούλες μου, οι οποίες πλέον ζουν μόνιμα στην Γαλλία.

Αστακός 22/12/2016

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Παναγιώτης Στάικος

Πρώην Δήμαρχος Αστακού

2 σχόλια:

  1. Καλημερα κ. ΣΤΑΙΚΟ.
    Δεν εχω σχεση με τον ΑΣΤΑΚΟ.Διαβαζω ομως σχεδον καθημερινα το
    ΜΥΤΙΚΑΣPRESS.Οι προκλησεις κ Σταϊκο ειναι στο αιμα καποιων
    Ξερολων...ΜΗ Τσιμπατε.Αφου η προσφορα σας στην ΙΑΤΡΙΚΗ και στο
    ΔΗΜΟ ηταν ΕΝΤΙΜΗ γιατι ασχολεισται; γιατι χαλατε την ηρεμια σας;
    Αφηστε την καρδια σας να ειναι γεματη με τη γλυκια νοσταλγια
    των αγαπημενων σας προσωπων κι αφηστε απ΄εξω οτι σας χαλαει.
    Ειστε πατερας και παππους=ΕΥΛΟΓΙΑ.
    Τωρα για τα προνομια καποιων πχ ξαδελφια...καλα εκαναν και
    επαιρναν 3200 το μηνα.Μακαρι με τους αγωνες τους τοσο οι
    Αγροτες οσο και οι καθηγητες αλλα και αλλοι κλαδοι εργαζομενων
    να επαιρναν πολυ περισσοτερα.Τους εφαγαν ομως τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ τους
    πιστευω.Εχει ο καιρος γυρισματα.Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ειναι προνομιο
    των Πολιτικων με την ΑΝΟΧΗ των Πολιτων.
    Η ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΥΡΩΠΗ για πραγματικη ανθρωπινη αλλαγη χρειαζεται
    εναν ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ.Οι Μαϊμουδες μας εφαγαν.Γεμισε η Ευρωπη
    ΜΕΤΕΡΝΙΧ και οι δικοι μας χτενιζονται.
    Συμφωνω απολυτα μαζι σας για τα Δανεια.Οι ΕΝΤΙΜΟΙ που ειναι.
    Χρονια πολλα και Καλα-ΕΥΤΥΧΙΑ -ΥΓΕΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ για το 2017 σε ολους.
    Συντομα με τις Αγαπημενες σας εγγονουλες κ. ΣΤΑΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Παναγιώτη Στάϊκο !
    Ανιδιοτελή αγωνιστή της ζωής και της πραγματικής δημοκρατίας και Φωτεινό παράδειγμα Συνανθρώπου μας !
    Εφθασε η ώρα το πολιτικό καθεστώς του ετσιθελισμού , των άδικων απολύσεων σε συνανθρώπους μας των παιδικών σταθμών και το καθεστώς της αδιαλαξίας ,
    να υποστεί την δίκαια πολιτική του ήττα και να ανοίξει ο δρόμος της πολιτικής αναγέννησης και δημιουργίας για τον αγαπημένο τόπο μας.
    Εύχομαι ολόψυχα υγεία στην ωραία οικογέννειά σας !
    Χρόνια Σας Πολλά !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.