Οριστική έγκριση του ΠΕΣΔΑ Δυτικής Ελλάδας. Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου.

Οριστική έγκριση του ΠΕΣΔΑ Δυτικής Ελλάδας. Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ολοκληρώθηκε οριστικά, με τη δημοσίευση σχετικής ΚΥΑ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η διαδικασία που ανέλαβε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την κατάρτιση του νέου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Δυτικής Ελλάδας.
Ουσιαστικά, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) υπ’ αριθμ. οικ. 61491/5301 «Κύρωση της απόφασης έγκρισης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 4175/Β’/23-12-2016), αποτελεί επικύρωση του αναθεωρημένου σχεδίου που κατάρτισε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – βασιζόμενη στο πλαίσιο του νέου εθνικού σχεδίου (ΕΣΔΑ) και των τοπικών σχεδίων των δημοτικών αρχών, και μετά από εκτενή δημόσια διαβούλευση, ιδίως με τους Δήμους που έχουν την αρμοδιότητα για τα απορρίμματα – και που ενέκρινε κατά τη συνεδρίαση της 2ας Δεκεμβρίου 2016 το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει πλέον το δικό της βιώσιμο και με αποκεντρωμένο χαρακτήρα σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Τώρα είναι ώρα ευθύνης και δουλειάς. Πρέπει όλοι να το πιστέψουμε και να το στηρίξουμε για να πετύχει, ώστε να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας. Κρίσιμοι παράγοντες για την επιτυχία θα είναι η ωριμότητα και η προετοιμασία των Δήμων, που είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, αλλά και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και υπευθυνότητα των πολιτών» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, και συμπλήρωσε: «Η οριστική έγκριση του ΠΕΣΔΑ Δυτικής Ελλάδας, εκτός του ότι αποτελεί τη δικαίωση μιας μεγάλης προσπάθειας εκ μέρους των υπηρεσιών μας, είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αποτελούσε αιρεσιμότητα (προϋπόθεση) του ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση, και πλέον μπορούμε να προγραμματίσουμε υποδομές και έργα στο τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων».
Υπενθυμίζεται, πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανέλαβε με διαπιστωτική πράξη του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης να εκπονήσει την αναθεώρηση του υφιστάμενου ΠΕΣΔΑ, καθώς ποτέ δεν συγκροτήθηκε ο Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ), ο καθ’ ύλην αρμόδιος για την εκπόνηση και υλοποίηση του ΠΕΣΔΑ. Και αυτό συνέβη με ευθύνη των Δήμων της Περιφέρειας που δεν ενεργοποιήθηκαν, καθώς και του ίδιου του κράτους, που με σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων έδινε δυνατότητα παράτασης/αναβολής της αναγκαστικής λειτουργίας του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.