Το Κέντρο Υγείας Αστακού σήμερα πήρε 10 με τόνο σε όλα τα επίπεδα.


Του κ. Παναγιώτη Στάϊκου.

Όταν σήμερα πριν το μεσημέρι ηλικιωμένη ασθενής με βαριά ΧΑΠ και καρδιακή ανεπάρκεια, λόγω μιας λοίμωξης αναπνευστικού απορυθμίστηκε και είχε μια ραγδαία επιδείνωση των ζωτικών της λειτουργιών και επειδή δεν υπήρχε οδηγός βάρδιας ασθενοφόρου, έφθασαν αμέσως στο σπίτι της ο συνάδελφος κύριος Γιάννης Τριανταφυλλάκης μαζί με τον Δ/ντή του Κ.Υ κύριο Αλέξανδρο Σιακαμπένη και ήταν γιατροί, οδηγοί και τραυματιοφορείς μαζί και μεταφέραμε την ασθενή στο Κ.Υ. Αστακού, όπου της προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ώσπου να έλθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Μεσολόγγι, ύστερα από συνεννόηση που είχε προηγηθεί με την συνάδελφο του Κ.Υ Αστακού κυρία Χαρούλα Γκάτση.
Χάρις στην άμεση επέμβαση, χωρίς να χαθεί ούτε λεπτό, το οποίο θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για την ζωή της βαριά ασθενούς, η ασθενής διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, συνοδευόμενη στο ασθενοφόρο από τον συνάδελφο και φίλο Γιάννη Τριανταφυλλάκη, ο οποίος μόλις είχε γυρίσει από ένα χωριό από άλλον ηλικιωμένο ασθενή, όπου η κατάσταση της υγείας της παρουσιάζει σταθερή βελτίωση, όπως μου είπαν τα παιδιάς της, με τα οποία είχα επικοινωνία πριν από λίγο.
Είναι γνωστό, ότι η κατάσταση πλέον στο Κέντρο Υγείας είναι τραγική και συνεχίζει να λειτουργεί πρωτίστως χάρις στην αυτοθυσία των δύο εκλεκτών φίλων και συναδέλφων,  του Γιάννη Τριανταφυλάκη και της Χαρούλας Γκάτση, οι οποίοι υπερβάλουν εαυτόν, αφού δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο την καθημερινότητα της κουραστικής συνταγογραφίας, τις εφημερίες, το τακτικό Ιατρείο, αλλά και τέτοια πολύ επείγοντα περιστατικά, τα οποία φροντίζουν να συνοδεύουν κατά την διακομιδή τους στα Νοσοκομεία, ακούραστα και με περίσσευμα ευσυνειδησίας.
Μπράβο λοιπόν και στους δύο συναδέλφους, τον Γιάννη και την Χαρούλα, αλλά και τον Δ/ντή του Κέντρου Υγείας Οδοντίατρο Αλέξανδρο Σιακαμπένη, οι οποίοι επέδειξαν ανθρωπισμό, υπευθυνότητα, ευσυνειδησία και αλτρουισμό παρακάμπτοντας τυπικότητες του Κράτους και σώθηκε στην κυριολεξία μια ζωή, όταν η πλάστιγγα είχε γείρει προς το μέρος του θανάτου.
Εγώ ως γιατρός και ενεργός πολίτης σας εκφράζω πέρα από τα συγχαρητήρια μου, τον σεβασμό μου, την εκτίμησή μου και την αγάπη μου, πράγμα το οποίο κάνει η τοπική κοινωνία, που με τον ΑΡΙΣΤΟ τρόπο δράσης σας σώσατε μια ζωή. Αυτό σας τιμά ιδιαίτερα.!!!
Εμείς οι πολίτες του Ξηρομέρου έτσι σας θέλουμε και είμαστε δίπλα σας με αγάπη, εκτίμηση και σεβασμό.
Ο θεός να σας ευλογεί και να σας έχει γερούς, γιατί ο τόπος σας χρειάζεται, για να μπορείτε να ανταποκρίνεστε σε όλες αυτές τις τραγικά δύσκολες συνθήκες δουλειάς.

Αστακός 31/1/2017 

Παναγιώτης Στάικος
Ιατρός

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.