Επετειακόν - Εθνικόν - Τραγικόν.


Των κ. Χρήστου Σούπου και Δημητρίου Γουλέ.

24 Μαρτίου 2017
Μεγάλη μέρα έρχεται… ιστορική!
Και τι δεν έγινε στις 25 Μαρτίου του 1940. Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ο Βουλγαροκτόνος είπε το «ΟΧΙ» στον Παλαιών Πατρών Γερμανό, και τότε οι Γερμανοί μας επιτέθηκαν στο Αλβανικό έπος όπου ο Οδυσσεύς Ανδρούτσος με τα 300 παλικάρια του τους έτρεψε εις άτακτον φυγήν κραυγάζων «ή ταν ή μ’ απατάς».
Η 25η Μαρτίου και η 28η Οκτωβρίου 1821 είναι οι δύο πιο σημαντικές εθνικές εορτές που τρώμε μπακαλιάρο, τιμώντας τον Γκλέτσο και τον Σάντσο που κατέβασαν από το Λυκαβηττό τη σημαία της Siemens και ύψωσαν την ελληνική με το δικέφαλο δέρας.
Έκτοτε γίνονται παρελάσεις προς τιμήν των αγωνιστών του ευδρόμου Έλλη που βυθίστηκε άναδρον ή κάπως έτσι και ο Υπουργός από το ελικόπτερο ρίχνει συμβολικά ένα στεφάνι στη θάλασσα και οι νέοι βουτάνε για να το πιάσουν, κι όποιος το πιάσει πρώτος δίνει συνέντευξη στο κανάλι της Βουλής που το βλέπει όλος ο απόδημος ελληνισμός.
Εμείς οι Αθηναίοι στις 25 Μαρτίου πετάμε συμβολικά αετούς και τρώμε το πρωί λαγάνες που είναι ζεστές, γιατί άμα κρυώσουν δεν τρώγονται με τίποτα.
Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες…. ας πρόσεχε.

Υ.Γ.: Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της ή τα παιδιά της τρώνε την Ελλάδα;

1 σχόλιο:

  1. ΝΩΝΤΑΣ ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ27 Μαρτίου 2017 - 7:09 μ.μ.

    ΟΜΟΡΦΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑΝΕΞΥΠΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.