Συνάντηση Δημάρχου κ. Γαλούνη με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων με πολλές υποσχέσεις.


Φωτογραφίες: κα Τζένη Παπαδημητρίου. 

Με Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ξηρομέρου, συναντήθηκε χθες Τετάρτη 15.3.2017, ο Δήμαρχος Ερωτόκριτος Γαλούνης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στον Αστακό.
Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και οι 4 Αντιδήμαρχοι, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται στην καθημερινότητα των δημοτών, τα σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και επί μέρους προβλήματα κάθε χωριού.
Την εισαγωγή στην συζήτηση που ακολούθησε, έκανε πρώτος ο Δήμαρχος Γαλούνης ο οποίος είπε πως ήταν λάθος που δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής η παγία χιλίων (1.000) ευρώ στους Προέδρους κατ' έτος για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και πως σύντομα θα δοθεί.
Τους ενημέρωσε ότι έληξε η προθεσμία που είχε δοθεί στους οφειλέτες για την εξόφληση των βεβαιωμένων οφειλών τους για νερό και ότι σύντομα θα προχωρήσουν στη δέσμευση των ΑΦΜ και των λογαριασμών.
Τους υποσχέθηκε ότι θα συγκαλούνται σε τακτική βάση γενικές συνελεύσεις σε όλα τα χωριά, ότι οι συμβατικοί λαμπτήρες θα αλλαχθούν με Led και θα γίνει τοποθέτηση πυκνωτών στα αντλιοστάσια για οικονομία ρεύματος, ότι θα γίνουν γήπεδα με χόρτο σε κάθε δημοτική ενότητα και τοποθέτηση εξεδρών στο γήπεδο Αστακού και κατέληξε ότι 3 μεγάλα έργα εσωτερική οδοποιία Αστακού, δίκτυο ύδρευσης Αστακού και ανέγερση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα έχουν ενταχθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη.
Τους ενημέρωσε ότι ο Βιολογικός Καθαρισμός Αστακού θα παραδοθεί εντός του 2017 και ότι Δημοτικά Σφαγεία Αστακού είναι σχεδόν έτοιμα, αλλά χρειάζονται 440.000 € για βιολογικό καθαρισμό.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Δήμαρχος κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης ανέφερε ότι αναμένεται η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για να απασχοληθούν στο δήμο 60 άτομα και ότι θα ορκιστούν 3 νέοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ στο Δήμο (2 χειριστές και 1 τοπογράφος). 
Για το δίκτυο νερού του Πρώην Συνδέσμου Υδρεύσεως Κοινοτήτων Ξηρομέρου (ΣΥΚΞ), ανέφερε ότι γράφτηκε το ποσό των 9.000 ευρώ στο προϋπολογισμό για βλάβες, σύντομα θα γίνει ξεχωριστή συνάντηση με τους Προέδρους για το ΣΥΚΞ και ότι θα γίνει έλεγχος για παράνομες παροχές.
Με την σειρά τους οι Πρόεδροι ζήτησαν από την Δημοτική Αρχή να τους στηρίξει σε θέματα καθημερινότητας, δίνοντας άμεσα λύσεις σε προβλήματα που προκύπτουν, όπως στην καθαριότητα, στον φωτισμό, στην οδοποιία, στην υδροδότηση, κ.α. 
Ενδεικτικά να αναφέρουμε εν συντομία μερικές από τις τοποθετήσεις των Προέδρων όπως: Στάμος Τζογάνης - Σκουρτού για τα πυρόπληκτα, Ιωάννα Βέρρη - Μύτικας για φωτισμό, Γιάννης Χρόνης - Χρυσοβίτσα για ΤΟΕΒ Χρυσοβίτσας, Λιγνός Θανάσης - Καραϊσκάκης για τα σφαγεία, Βασίλης Πολύζος - Βάρνακας για τοιχίο, Κωνσταντίνος Ράπτης - Στρογγυλοβουνίου για δρόμο βαλτόστρατο, Θεόδωρος Ζαρκαδούλας - Μπαμπίνης για την υδροδότηση ΣΥΚΞ, Δήμος Τάγκας - Αγραμπέλου για την ύδρευση, Δημήτρης Ζαρκαδούλας - Βλυζιανών για το ίντερνετ, Δημήτρης Χολής - Βασιλόπουλο για 5 x 5, Τάκης Παπούλιας - Πρόδρομος για δεξαμενή νερού, κ.α. 
Παρόντες ήταν οι Πρόεδροι από:
Ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Αστακού Νίκος Καλλισώρας και οι Πρόεδροι Τοπικών κοινοτήτων, ως: 
Στάμος Τζογάνης - Σκουρτού, Τάκης Παπούλιας - Πρόδρομος, Γιάννης Φλωρόπουλος - Φυτείες, Ιωάννα Βέρρη - Μύτικας, Γιάννης Χρόνης - Χρυσοβίτσα, Νίκος Τριάντης - Μαχαιράς, Λιγνός Θανάσης - Καραϊσκάκης, Κώστας Τριποτσέρης - Παναγούλα, Γιώργος Λιοντάκης - Αρχοντοχώρι, Βασίλης Πολύζος - Βάρνακας, Σπύρος Κράββαρης - Κανδήλας, Κωνσταντίνος Ράπτης - Στρογγυλοβουνίου, Ευάγγελος Σπανός - Παλαιομάνινας, Θεόδωρος Ζαρκαδούλας - Μπαμπίνης, Δημήτρης Χολής - Βασιλόπουλο, Δήμος Τάγκας - Αγραμπέλου, Δημήτρης Ζαρκαδούλας - Βλυζιανών.
Απουσίαζε ο Πρόεδρος Νίκος Ζαρέντης - Παπαδάτου.


6 σχόλια:

 1. Ο Βιολογικος του Αστακου το 2017...του Μυτικα...ποτε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η Πρόεδρος έθιξε το φωτισμό όχι το βιολογικό. Οπότε .... τότε περίπου.

   Διαγραφή
  2. ξέρεις πόσο κοστίζει ο βιολογικός ?

   Διαγραφή
 2. Πάντως προς ενημέρωση, η σύσκεψη αφορούσε προβλήματα καθημερινότητας που άλλωστε αυτά είναι που άπτονται των αρμοδιοτήτων των Προέδρων (ηλεκτροφωτιμός, ύδρευση, καθαριότητα).
  Τα πιο σημαντικά θέματα τα χειρίζεται η εκτελεστική επιτροπή (Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι).
  Άρα για βιολογικό, λιμάνι Μύτικα, κ.α πιο σημαντικά, αυτοί οφείλουν να ενημερώνουν, απλά οι Πρόεδροι πρέπει να ενοχλούν και γι αυτά με συχνές τους επικοινωνίες που δεν είναι ανάγκη να είναι σε συσκέψεις σαν της Τετάρτης, όπου το θέμα ήταν προβλήματα καθημερινότητας, που κατά την γνώμη μας η δημοτική αρχή καταγράφη πλήρη αποτυχία. Βατερλώ κανονικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πώς είναι δυνατόν να μήν έχει χαθεί ο στοιχειώδης πολιτικός ρόλος των προεδρείων των δημοτικών-τοπικών κοινοτήτων του δήμου μας ,
  όταν η ίδια η δημοτική αρχή του δήμου επι δυόμιση χρόνια στερούσε βασικές αρμοδιότητες απο τα προεδρεία ( παγία των 1.000 ευρώ ) προκειμένου τα προεδρεία να μπορούν να λύνουν αμεσότερα και καλύτερα μικρο-προβλήματα της καθημερινότητας των κοινοτήτων.
  ενεργοί απλοί πολίτες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΡΜΑΛ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.