Διαμαρτυρία κ. Νίκου Ναούμη για τα διόδια Αγγελοκάστρου.


Του κ. Νίκου Ναούμη.
Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου.

Οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι οι οποίοι παραδίδονται για χρήση ο ένας μετά τον άλλον, είναι ένα γεγονός που χαιρετίζουμε όλοι ανεξαιρέτως. Είναι, ο καθρέφτης μιας χώρας και οι δίαυλοι που οδηγούν στην ανάπτυξη και την ευημερία ενός τόπου. Η διαχείριση τους, και η εύρυθμη λειτουργία τους, είναι ευθύνη τόσο της πολιτείας, όσο και των κατασκευαστών, οι οποίοι και εισπράττουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό ποσό από τους οδηγούς που τους χρησιμοποιούν.
Δυστυχώς όμως, οι δρόμοι αυτοί, σε μερικές περιπτώσεις δεν οδηγούν ούτε στην ανάπτυξη αλλά, ούτε σε ένα καλύτερο μέλλον τις τοπικές κοινωνίες. Συγκεκριμένο παράδειγμα αποτελεί η Ιόνια Οδός, και τα διόδια της, στο ύψος του χωριού Αγγελόκαστρο. Χωρίς καμιά μέριμνα για τους κατοίκους των χωριών πέριξ αυτού του σταθμού διοδίων, αναφέρομαι στα χωριά Ρίγανη, Γουριώτισσα και το χωριό μου την Παλαιομάνινα, η πολιτεία και ο ανάδοχος του έργου, υποχρεώνουν τους κατοίκους αυτών των χωριών, να καταβάλλουν το αντίτιμο των διοδίων, χωρίς εξαιρέσεις.
Το πρόβλημα αυτό είναι πολύ σοβαρό, αν αναλογιστεί κανείς ότι ουσιαστικά, λόγω των δυσμενών οικονομικών συγκυριών, οι κάτοικοι αυτών των χωριών, δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στο αντίτιμο που απαιτείται, για έναν δρόμο που μέσα στην ημέρα, μπορεί να τον χρησιμοποιήσουν πάνω από μία φορά, είτε διότι είναι ο πιο σύντομος δρόμος μετάβασης στα μεγάλα αστικά κέντρα του νομού, Αγρίνιο και Μεσολόγγι, είτε διότι αρκετοί έχουν ιδιοκτησίες όπως χωράφια που καλλιεργούν και τα οποία για να μεταβούν, πρέπει πάλι να περάσουν από τον συγκεκριμένο σταθμό διοδίων.
Με την επιστολή αυτή: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ εντόνως προς κάθε αρμόδιο, με την ιδιότητα μου ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ξηρομέρου, αλλά και ως κάτοικος της Παλαιομάνινας. Παρακαλούνται οι αρμόδιοι, να δώσουν μία εναλλακτική λύση και διέξοδο στο ζήτημα, όπως είναι υποχρεωμένοι και όπως οφείλουν.
Αν η πολιτεία και η ανάδοχος εταιρεία δεν μεριμνήσουν για την απαλλαγή των κατοίκων των χωριών που προαναφέρθηκαν απ’ την καταβολή διοδίων, οι αντιδράσεις θα είναι ανεξέλεγκτες. Οι σημερινοί κυβερνώντες άλλωστε, έχουν φροντίσει στο πρόσφατο παρελθόν, να διδάξουν δωρεάν μαθήματα… διοδίων.
Αναμένουμε…

7 σχόλια:

  1. Καλα μας κανουν....και αυτοι και ολοι οι προηγουμενοι.....
    γιαυτο δεν τους ψηφιζουμε τοοοοσα χρονια;Εχουν ονομα ολοι
    τους....αλλα εμεις εκει.Αυτοι απολαμβανουν τα χιλια καλα
    απο τη δικη μας ψηφο και εμεις...ο Λαος ντε στο κουπι.
    Αφου πληρωνουμε τελη κυκλοφοριας γιατι τα διοδια;
    ΨΗΦΟ σε οποιον τα καταργηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δωρεάν μαθήματα χρεοκοπίας ... δήμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ με την άποψη του αγαπητού μας συμπατριώτη κ. Νίκου Ναούμη για το θέμα του κόστους των διοδίων που επιβαρρύνει τους κατοίκους των τοπικών κοινωνιών και βεβαίως θα πρέπει απο την Πολιτεία να δοθεί δικαιότερη λύση στο εν λόγω θέμα.
    Επίσης με την ευκαιρία της ανάρτησης θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Νίκο Ναούμη εάν στα δυόμιση περασμένα χρόνια θητείας της δημοτικής αρχής του δήμου υπήρχε αντικειμενική δυνατότητα εξοικονόμησης πόρων και μέσα απο τις διάφορες δραστηριότητες του δήμου για την ενίσχυση περαιτέρω των οικονομικών σε κοινωνικά προγράμματα του δήμου μας.
    Ευχαριστώ !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπαρχει το παραπλευρο οδικο δικτυο για να πηγαινει οποιος θελει εκει που πηγαινε ως τωρα χωρις να πληρωνει.
    Τετοιοι αυτοκινητοδρομοι για να τους εχεις και να τους χρησιμοποιησεις θα πληρωσεις. Ετσι γινεται σε ολο το προηγμενο κοσμο.
    Ασχολιαστο το πως θα πανε στα χωραφια τους απο την ιονια οι κατοικοι της παλαιομανινας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλε 9:29.Υπαρχουν παρα πολλες Ευρωπαικες χωρες που δεν εχουν
    διοδια.Στις χωρες που πληρωνουν διοδια ΔΕΝ Πληρωνουν τελη
    κυκλοφοριας.Επισης δεν υπαρχουν διοδια σε ΗΠΑ και ΡΩΣΙΑ.
    Εδω στο... Ελλαδισταν τους ψηφιζουμε για να απολαμβανουν
    ολα τα καλα....και εμεις στο κουπι μας.ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδη... πριν 3 χρονια οι δρομοι ηταν του ξενου και ντόπιου κεφαλαιου και δεν πληρωνε το ...κινημα διόδια. Σημερα στη χωρα της πλέριας λαϊκης εξουσιας!!! και φτωχολογιας... πληρώνει τους ωραιους δρομους? Το κοστος ειναι της καταραμενης ΕΟΚ 80% και 20% των Ελληνων φορολογουμενων και οχι των κυβερνώντων που κοβουν δωρεαν κορδελες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτο καταλαβες;Το σχολιο απο 2:36 αλλα λεει.Συμφωνεις;
    Υπαρχουν κατι ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ.......που εχουν φιλους τους
    εκαστοτε κυβερνωντες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.