Ατύχημα σημειώθηκε στη γλίστρα του λιμανιού του Μύτικα. Μερικές δικές μας σκέψεις.


Ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στις 11 το πρωί περίπου στην γλίστρα του Μύτικα. Την ώρα που ο άνθρωπος έριχνε το σκάφος του, έκανε το λάθος να πατήσει στο σημείο της γλίστρας που έχει πιάσει πρασινάδα και χάνοντας την ισορροπία του, κτύπησε κάνοντας πληγή και άρχισε να τρέχει αίμα. Ελπίζουμε όλα να πήγαν καλά και να μην έχει κανένα πρόβλημα ο συνάνθρωπος μας.
Εμείς θα επισημάνουμε για πολλοστή φορά την επικινδυνότητα της γλίστρας, η οποία ποτέ δεν έχει καθαριστεί, ούτε στο κομμάτι της που είναι εντός της θάλασσας (πρασινάδα), ούτε στο κομμάτι που είναι εκτός της θάλασσας (χώματα). Αποτέλεσμα αυτών είναι να είναι πολύ επικίνδυνα για αυτούς που δεν γνωρίζουν, να γλιστρήσουν οχήματα και άνθρωποι (έχουν συμβεί και τα δύο).
Επίσης κατασκευαστικά υπάρχει ένα λαθάκι στην συγκεκριμένη γλίστρα, ότι το δάπεδο της έχει κατασκευαστεί τελείως ίσιο - λείο, ενώ θα έπρεπε να είναι διαμορφωμένο λίγο ανώμαλο, ώστε τα οχήματα να μην κινδυνεύουν να γλιστρήσουν. Άρα με μία παρέμβαση με κομπρεσέρ, καλό θα ήταν να διαμορφωθεί κατά τέτοιο τρόπο το δάπεδο.
Θα ξαναγράψουμε για την αναγκαιότητα κατασκευής μίας προσωρινής - μη μόνιμης γλίστρας στην περιοχή του ''Βορρού'', που θα έλυνε σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα της καθέλκυσης και ανέλκυσης μικρών σκαφών κάτω από 6 μέτρα και θα έφερνε σημαντική αποσυμφόρηση στην κίνηση στο λιμάνι του Μύτικα. Ο χώρος είναι ιδανικός και είναι και δημοτικός απ' ότι γνωρίζουμε.
Όλα αυτά όμως που αναφέρουμε, είναι έργα μικρά και πραγματικά, κοστίζουν ελάχιστα και λύνουν σημαντικά προβλήματα, άρα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου δεν το αφορούν, γιατί ως γνωστό το Λιμενικό μας Ταμείο, όσον αφορά τον Μύτικα, ασχολείται μόνο με αόρατες παρεμβάσεις.

3 σχόλια:

  1. Εχω τσακιστεί κ γω κ με ειδαν κάποιοι απ το μπαλκόνι κ.γελαγαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένας από Αγρίνιο χθες έριχνε χαλίκι για να μη γλιστρήσει και φυσικά το παράτησε εκει αφού έκανε την δουλειά του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το χαλι μας το μαυρο.Ας προσεχαμε.Τα παντα λειτουργουν αψογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.