Ιδού τα αποτελέσματα της οικονομικής διαχείρισης της δημοτικής αρχής.


Την Κυριακή 25.6 και ώρα 07:00 μ.μ., συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο ως πρώτο θέμα, η λήψη δανείου ύψους 1.107.000 €, με χρόνο αποπληρωμής τα δέκα έτη και τόκους και έξοδα δανείου 339.000 €. Το δάνειο αφορά εξόφληση χρεών προς την ΔΕΗ και τον ΦΟΔΣΑ Παλαίρου και Στράτου για τα σκουπίδια. Εμείς το ονομάζουμε το συγκεκριμένο δάνειο φέσι Γαλούνη.
Εκτός από αυτή την επιβάρυνση προς τους δημότες, γιατί το δάνειο ουσιαστικά βγαίνει στο όνομα των δημοτών..., εμείς το χρεωνόμαστε έτσι για κάποιους που το παραβλέπουν αυτό, είχαμε προσφάτως και πολύ μεγάλες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη ως εξής:

Στην ύδρευση.
Για το κυβικό είναι αυξήσεις της τάξης του 11,11% έως 56,25 %, ανάλογα την Δ.Ε. και την Τ.Κ., και για το πάγιο της ύδρευσης είχαμε αύξηση 25% ή 50%, ανάλογα την Δ.Ε. και την Τ.Κ.

Στον ηλεκτροφωτισμό και καθαριότητα.
Μείωση για την Δ.Τ. Φυτειών -14,29% και αυξήσεις από 7,14% έως 48,15%, ανάλογα την Δ.Ε. και την Τ.Κ.
Η προϋπολογισμένη επιβάρυνση για τους δημότες από την αύξηση των τελών ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας είναι 341.882,42 € το χρόνο.
Δείτε εδώ αναλυτικά.

Τέλη κοινόχρηστων χώρων.
Το 2016 είχαμε αυξήσεις της τάξεως 250% ή 260% στα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων στον Μύτικα. Δείτε εδώ.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της οικονομικής διαχείρισης της νυν δημοτικής αρχής Γαλούνη.
Πως και γιατί συνέβησαν όλα αυτά το γνωρίζεται ΟΛΟΙ. Εμείς κινδυνεύουμε να καταντήσουμε γραφικοί τόσα χρόνια επαναλαμβάνοντας ότι ο Δήμος Ξηρομέρου καταστρέφεται οικονομικά.
Κύριος υπεύθυνος ο επικεφαλής του Δήμου Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης και συνυπεύθυνοι με βαρύτατες ευθύνες, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Συμπολίτευσης που δεν κάνουν απολύτως τίποτα τρία χρόνια περίπου να σταματήσουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

4 σχόλια:

 1. Ενδεχόμενη αναβολή της συζήτησης του θέματος-δανείου , για συζήτηση και λήψη αποφάσεων απο το επόμενο δημοτικό συμβούλιο , μπορεί να ωφελήσει το όλο ζήτημα αντιμετώπισης του μεγάλου θέματος-χρέους του δήμου μας και αυτό διότι στο μεσοδιάστημα του ενός μηνός μπορεί ν' αλλάξουν προς το θετικότερο κάποια σημαντικά δεδομένα του θέματος
  -Μπορεί να ύπάρξει η νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους δήμους και μία τέτοια νέα ρύθμιση θα αφορά και τον δικό μας δήμο.
  -Μπορεί ο δήμος να ανακοινώσει αναλυτικότερα και κλιμακωτά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές παρελθόντων ετών προς το δήμο μας.
  -Μπορεί στο μεσοδιάστημα του ενός μηνός να ανοιχτεί μία δημόσια συζήτηση με προτάσεις φορέων και απλών συνδημοτών μας για τους ενδεχόμενους τρόπους εξοικονόμησης πόρων απο εδώ και στο εξής και απ' όλες τις δραστηριότητες του δήμου μας , εξοινόμηση δηλαδή απο τεχικά εργα και απο διάφορες προμήθειες για τις ανάγκες λειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου μας.
  Πολιτική θέληση απαιτείται και συνενόηση περισσότερο και ίσως να προκύψουν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο καλύτερες και ωριμότερες αποφάσεις για το εν λόγω θέμα αντιμετώπισης του χρέους.
  Σπύρος Ν. Γιαννέλης
  Αρχοντοχώρι-Ξηρομέρου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Να στε καλα κοροιδα δημοτες
  Καλα μας κανουνε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Tin afxisi pou prokyptei apo to gegonos oti logariasmoi nerou erhonte kathe 4 mines eno prin kathe 6 mines, tin ypologisate? Symfonw omws me ton parapano filo. Kala kanei o Galoumis afou ton psifisate! Kai Acton kai pollous apo tous symvoulous tous gnorizate! Giati tous psifisate?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΩΡΕ!!!!!!!!!!!!!
  ΤΣΙΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.