Πρόγραμμα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για εξοικονόμηση ενέργειας στους Δήμους.


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Ένα αρκετά ενδιαφέρον επενδυτικό πρόγραμμα που αφορά τους Δήμους της χώρας τρέχει από το Ταμείο Π & Δ και αφορά την αντικατάσταση των λαμπτήρων παλιάς τεχνολογίας με λαμπτήρες Led.
Περιττό να σας πούμε με το τεράστιο χρέος προς την ΔΕΗ, πόσο ανάγκη έχει ο Δήμος μας να προχωρήσει άμεσα στην αντικατάσταση των λαμπτήρων του δημοτικού φωτισμού.
Το συγκεκριμένο επενδυτικό πρόγραμμα είναι με προνομιακούς όρους χρηματοδότησης (χαμηλό επιτόκιο της τάξης του 3%) και η εξόφληση του γίνεται από το κέρδος που προκύπτει από την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.
Εμείς με την κάκιστη οικονομική μας διαχείριση παίρνουμε δάνειο δεκαετίας για κάλυψη χρεών με πολύ υψηλό επιτόκιο και φράζουμε κάθε προοπτική για χρηματοδότηση τέτοιων αναπτυξιακών δράσεων στο μέλλον, γιατί ως γνωστό όταν είσαι φορτωμένος με πολλά δάνεια, πέφτει η πιστοληπτική σου ικανότητα και δύσκολα κάποιος σου δίνει επιπλέον δάνεια, που τα χρειάζεσαι για να κάνεις κάτι αναπτυξιακό επ' ωφέλεια του Δήμου και των δημοτών από την προστιθέμενη αξία της επένδυσης.


Τη δυνατότητα να κάνουν σημαντική οικονομία στο ρεύμα και την εξοικονόμηση ενέργειας θα έχουν οι Δήμοι της χώρας, με τη βοήθεια προγράμματος που έχει επεξεργαστεί το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Όπως μεταδίδει το Νewsit.gr, ο Πρόεδρος του Ταμείου Κώστας Βαρλαμίτης έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με τους ενδιαφερόμενους Δημάρχους και τους προτείνει να εξοικονομήσουν πολλά χρήματα από το δημοτικό φωτισμό των δημόσιων χώρων, ο οποίος κατά μέσο όρο αντιπροσωπεύει το 38% των δαπανών για ρεύμα των Δήμων.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αντικατάσταση των σημερινών λαμπτήρων φωτισμού με λαμπτήρες Led, πράγμα που θα οδηγήσει σε μείωση από 80% ως και 90% των δαπανών του φωτισμού των εξωτερικών χώρων των Δήμων.
Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έχει επεξεργαστεί ολοκληρωμένα σχέδια, απαλλάσσοντας τους Δήμους από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια πέρα από τη συμφωνία με το Ταμείο, το οποίο θα χρηματοδοτεί την επένδυση.
Οι Δήμοι όχι μόνο δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν, αλλά σε 3-4 χρόνια θα αποπληρώνουν το δάνειο και στη συνέχεια θα καρπώνονται όλο το όφελος της εξοικονόμησης ενέργειας.
Σε επόμενο στάδιο οι Δήμοι χάρη στη ψηφιοποίηση του δικτύου θα μπορούν να ρυθμίζουν και άλλες λειτουργίες με εύκολο και οικονομικό τρόπο.

2 σχόλια:

  1. Πρώην και νυν δυστυχώς δεν τα κατάφεραν γιατί με το τρόπο που γίνονται οι συνδυασμοί πρώτο μέλημα είναι τα συμφέροντα τους και το πελατειακό σύστημα που τους εξασφαλίζει ξανά και ξανά την εκλογή.
    Καθέ νέος με πραγματική διάθεση προσφοράς και έξω από αυτές τις πρακτικές εκδιώχνεται, αποβάλλεται, απομακρύνεται, εκτός αν και αυτός υποκύψει στο άρρωστο αυτό σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν αποτελεί τόσο μεγαλη καινοτομια το led για εξοικονόμηση ενέργειας νατρίου χαμηλής πίεσης εφευρέθηκαν το 1932 και συναγωνίζονται το led η μόνη διαφορά που υπάρχει απο τότε είναι οτι η τελευταία λεξη της τεχνολογίας εφαρμόζεται παντού σε αντίθεση με παλιά για παράδειγμα νατρίου χαμηλής πίεσης είχε το 1932 200lumen/watt ακριβως οσο το led.Aλλες πηγές φωτος της εποχής με το ζορι έφταναν τα 60 lumen/watt ενω σήμερα όλες οι πηγές φωτός ξεπερνούν τα 100 lumen/watt ακόμα και η χειρότερη.Επομένως ειναι οι τάσεις της εποχής μας για εξοικονόμηση ενέργειας και ολες οι πηγές φωτός εξασφαλίζουν την ίδια εξοικονόμηση ενέργειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.