Παναγιώτης Στάικος: Τελικά θέλουμε τουρισμό στον τόπο μας;


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Να καταλάβω και να δείξω κατανόηση με την έλλειψη νερού στον Αστακό το καλοκαίρι, γιατί  μπορεί να υπήρξαν δυσκολίες ή ατυχίες. Μακριά από εμένα οι λαϊκισμοί οι οποίοι δυσφημούν τον τόπο μας και προσπαθούν να σπείρουν τον πανικό, για να κτιστούν πολιτικές καριέρες. Για δε την άσχημη εικόνα με τα σκουπίδια στο πρανές του δρόμου, η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται  πόσο κακό κάνουν και ο Δήμος το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι  να τα καλύπτει συχνότερα με χώμα.
Αλλά για την εικόνα του πάρκου και της πλατείας, την οποία δεν βλέπουμε μόνο οι ντόπιοι, αλλά και οι τουρίστες στα μάτια των οποίων δυσφημιζόμαστε, δεν μπορώ να το καταλάβω. Είναι τελικά ανοργανωσιά, έλλειψη προγραμματισμού και συντονισμού; Γιατί αδυνατώ να δεχθώ πως και σε αυτά τα απλά υπάρχει τέτοιου βαθμού ανικανότητα.
Για την εικόνα του γκαζόν της παραλίας καμία εικόνα, γιατί είναι πανομοιότυπη με την προηγούμενη ανάρτηση πριν δυο μήνες.
Και όλα αυτά την στιγμή που φέτος το καλοκαίρι το Λιμενικό Ταμείο είχε αυξημένα έσοδα, αφού υπήρχαν 6 ή και 8 δρομολόγια των πλοίων για Ιθάκη και Κεφαλλονιά, από την στιγμή που σταμάτησε το δρομολόγιο Πάτρα - Ιθάκη.
Και παρά τα αυξημένα έσοδα του Λιμενικού Ταμείο, το τέλος για τα τραπεζοκαθίσματα στην παραλία παραμένει πολύ υψηλό (6 ευρώ το τετραγωνικό), την στιγμή που τα περισσότερα καταστήματα, λόγω της οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και δίνουν ψωμί σε πάνω από 50 άτομα.
Γι’ αυτό πρέπει άμεσα  το τέλος για τα τραπεζοκαθίσματα στην παραλία, να κατέβει στα 2 ευρώ το τετραγωνικό ή και λιγότερο, γιατί διαφορετικά θα δούμε πιο πολλά μαγαζιά κλειστά.
Όσο για την όμορφη εικόνα του γηπέδου ποδοσφαίρου, επειδή έχει να γίνει συντήρηση περίπου 10 χρόνια, αν δεν γίνει ο απαραίτητος εμπλουτισμός με καουτσούκ και η κατάλληλη συντήρηση του δαπέδου με ένα κόστος συνολικά 3 έως 3,5 χιλιάδες ευρώ, σε λίγα χρόνια αυτή η εικόνα, την οποία απολαμβάνουν οι ποδοσφαιριστές, αλλά και οι παραθεριστές οι οποίοι πηγαίνουν εκεί για τρέξιμο, δεν θα υπάρχει.  

Αστακός 26/9/2017

Παναγιώτης Στάικος









2 σχόλια:

  1. Αγωνια για τον Αστακο απο τη μια πλευρα....αλλα απο την αλλη
    ειναι και ο Μυτικας...αδικημενος-παρατημενος στη τυχη του.
    Που ΠΑΜΕ;......
    Με την αναπτυξη του παραλιακου μετωπου θα ΠΑΜΕ μπροστα
    ολο το Ξηρομερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε 9:42 π.μ
    Συμφωνώ απολύτως μαζί σου όπως γράφεις επί λέξει ότι :
    Με την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου θα ΠΑΜΕ μπροστά
    όλο το Ξηρόμερο.
    Δεν είμαι από εκείνους που βλέπουν κοντόφθαλμα και ξεχωρίζουν τον Μύτικα από τον Αστακό .
    Θέλω να σου θυμίσω , ότι αυτό το έβλεπα και πριν γίνουμε ένας Δήμος και όταν ήμουν Δήμαρχος και κατασκευάσαμε τον δρόμο Βασιλόπουλο – Βελά , κάποιοι στον Αστακό που έβλεπαν κοντόφθαλμα , μου τα έχωναν, λέγοντας ότι με το έργο αυτό θα πηγαίνουν οι Αγρινιώτες στον Μύτικα και θα πάθουν ζημιά τα μαγαζιά του Αστακού και άλλα παραμύθια .
    Εγώ με την ανάρτησή μου αυτή έδειξα κάποια πράγματα , τα οποία κάνουν κακό σε όλο το παραλιακό μέτωπο και δεν ξεχωρίζω Αστακό και Μύτικα και χαίρομαι που φέτος ο Μύτικας είχε πολύ κόσμο .!!!!!
    Παναγιώτης Στάικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.