Επιτέλους βροχή και επιτέλους ο ελαιόκαμπος της Αλυζίας θα ξεδιψάσει.


Επιτέλους βροχή και επιτέλους ο κάμπος της Αλυζίας με τα ελαιόδεντρα να ξεδιψάσει, μιας και οι ελιές κινδύνευαν από την παρατεταμένη ξηρασία να πέσουν όλες κάτω πριν μαζευτούν και οι παραγωγοί βρίσκονταν σε μεγάλη απόγνωση, με την ελπίδα και τη προσμονή της βροχής να φαντάζει γι αυτούς θείο δώρο.
Να που τελικά η φύση τους έκανε το χατήρι φέρνοντας βροχή και ελπίζουμε να μην είναι αργά για την φετινή ελαιοκομική περίοδο στην Αλυζία.
Η συγκομιδή της ελιάς πλησιάζει λοιπόν, με τον κάμπο της Αλυζίας, που μοιάζει κατεβαίνοντας από το Πύργο του Αρχοντοχωρίου σαν μία μεγάλη ασημοπράσινη θάλασσα και τους τοπικούς παραγωγούς να οργανώνουν το μάζεμα των ελιών τους.
Για λίγους εξακολουθεί το μάζεμα της ελιάς να είναι οικογενειακή υπόθεση, ενώ για τους περισσότερους, κανονίζουν και τις ελιές τις μαζεύουν εργάτες, είτε ντόπιοι είτε από άλλα μέρη, κανονίζοντας την αμοιβή τους είτε σε μερίδιο από το παραγόμενο λάδι, είτε σε χρήματα.
Παρήγορο ότι στα χρόνια της κρίσης, όλο και περισσότεροι ντόπιοι ασχολούνται με το μάζεμα της ελιάς και αυτό είναι χωρίς αμφιβολία θετικό.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.