Δεν μπορεί ο καλός Θεούλης να βάλει το χέρι του παντού στον Δήμο Ξηρομέρου.


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Εκείνο που δεν κατάφερε η Δημοτική Αρχή στο πάρκο των (4) τεσσάρων στρεμμάτων σε 150 ημέρες το κατάφερε ο καλός Θεούλης σε 15 ημέρες. Θυμάστε πως το καλοκαίρι και μέχρι τον Οκτώβρη το γκαζόν στο πάρκο ήταν εντελώς ξεραμένο. Και γι αυτό κάποιοι από την Δημοτική Αρχή είπαν, να βάλουν μέσα το τρακτέρ να το «χαλάσει» και να το σπείρουν από την αρχή.

Κύριοι λοιπόν το γκαζόν, χρειάζεται μόνο πότισμα και κούρεμα όπως πρέπει με χλοοκοπτικό, και όχι με τα χορτοκοπτικά, τα οποία είναι για την κοπή μικρών θάμνων και των χόρτα στους δρόμους.
Εάν δεν τα κάνετε αυτά τότε θα χρειάζεται να σας θυμίσω το τραγούδι του Σαββόπουλου: Θα σε καταγγείλω πονηρέ πολιτευτή. Όχι στον Εισαγγελέα, γιατί εγώ δεν κάνω πολιτική με Εισαγγελείς, όπως κάποια καλόπαιδα από την Συμπολιτεία, γιατί τότε δεν θα σημαίνει αμέλεια από πλευράς σας, αλλά σκοπιμότητα για τον κουρίτο που λέει και ο φίλος μας ο Γιάννης.
Δείτε λοιπόν σε μια πόλη 35.000 κατοίκων που ζει ο γιος μου στην Γαλλία, όπου ο Δήμος έχει όχι απλά 4 στρέμματα, αλλά πάνω από 4. 000 στρέμματα γκαζόν και το έχει Χειμώνα - Καλοκαίρι πάντα σε άριστη κατάσταση.
Δεν μπορεί όμως ο καλός Θεούλης να βάλει το χέρι του παντού, για να μαζέψει τα σκουπίδια και τα αντικείμενα στους δρόμους, παρά το γεγονός, ότι πέραν του μονίμου προσωπικού αυτή την στιγμή έχει και 22 άτομα από τα οκτάμηνα.
Όσο για την απόφαση ότι ο Δήμος δεν διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό (αδυναμία εκτέλεσης των υπηρεσιών του άρθρου 61 παρ. 1 και 2 του Ν. 3979/2011), επειδή είμαι βαθύς γνώστης των προβλημάτων του Δήμου, συμφωνώ απόλυτα με αυτή την απόφαση, γιατί έτσι δίνεται στον Δήμο η δυνατότητα να αναθέσει την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτη, που έτσι στοιχίζει πολύ λιγότερο, από το να γινόταν με μόνιμο προσωπικό και η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους κάδους που είναι υποχρεωμένος, γίνεται με υποδειγματικό και άριστο τρόπο.
Τώρα αν δεν κάνει σωστά την δουλειά του ο Δήμος για τα υπόλοιπα της καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων, ασφαλώς γι αυτό είναι υπόλογη η Δημοτική Αρχή, δείχνοντας πλήρη ανικανότητα, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των δημοτών.

Αυτή η ανεπίτρεπτη κατάσταση που φαίνεται στις φωτογραφίες, είναι σχεδόν ένα μήνα έτσι και η ίδια εικόνα είναι σε ολόκληρο τον Αστακό και δεν συγκινείται κανένας από τον Δήμο.
Έτσι με κάλεσαν οι πολίτες και μου ζήτησαν να αναδείξω το θέμα.

Αστακός 22/11/2017

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Παναγιώτης Στάικος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.