Παναγιώτης Στάικος για ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής: Μεγαλόστομα λόγια, υποδεέστερα της πραγματικότητας.


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Διάβασα με πολύ προσοχή την πάρα κάτω ανακοίνωση από το Δήμο Ξηρομέρου, η οποία σαφώς είναι υποδεέστερη της πραγματικότητας, στην οποία λέτε επί λέξη:
«Εμείς πιστεύουμε ότι η υδροδότηση αποτελεί δικαίωμα του πολίτη και υποχρέωση του Δήμου να την παρέχει.
Για το λόγο αυτό από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας, σεβόμενοι τους πολίτες και έχοντας σαν στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να εξασφαλίσουμε πλήρη επάρκεια νερού αρίστης ποιότητας.
Οι εργασίες του έργου αυτού θα ξεκινήσουν από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, σύμφωνα με την τεχνική μελέτη, και θα ολοκληρωθούν το αργότερο εντός 12 μηνών.
Άλλη μια δέσμευση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής γίνεται πραγματικότητα.

Από το Δήμο Ξηρομέρου»

Κατ ‘ αρχήν εγώ είμαι από εκείνους, που όταν είδαν κάτι θετικό, είτε αφορούσε στο κλειστό ή στην σημερινή ποιότητα του νερού, πήρα θέση και μετά παρρησίας μίλησα για τα θετικά και έφθασα να συστήσω να πίνουν οι πολίτες από το νερό του Αστακού σήμερα, με αποτέλεσμα κάποιοι να μου την πέφτουν.
Όταν όμως πριν από ενάμισι χρόνο, υπήρχαν φρεάτια χωρίς καπάκια και δεξαμενές, χωρίς λουκέτα, πράγματα τα οποία όχι απλά δεν εξασφάλιζαν την υποχρέωση του Δήμου, (όπως επί λέξη αναφέρει η ανακοίνωση, να παρέχει την πλήρη επάρκεια νερού αρίστης ποιότητας), αλλά συνιστούσαν από πλευράς του Δήμου βαρύτατη - εγκληματική αμέλεια, η οποία εγκυμονούσε σοβαρότατους έως ανεπανόρθωτους κινδύνους για την Δημόσια Υγεία.
Έτσι το έργο για το οποίο επαίρεται η σημερινή αρχή δεν γίνεται, γιατί όπως αναφέρεται: 
«Για το λόγο αυτό από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας, σεβόμενοι τους πολίτες και έχοντας σαν στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να εξασφαλίσουμε πλήρη επάρκεια νερού αρίστης ποιότητας».
Αυτό το έργο δεν γίνεται, γιατί η Δημοτική Αρχή έκανε κάτι, για είναι συνεπής με τις προεκλογικές της εξαγγελίες, αλλά όπως αναφέρεται στην προκήρυξη του Δημόσιου Διαγωνισμού, γίνεται για την προστασία του οδοστρώματος της οδού σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με τον Αστακό (παραθέτω φωτογραφία της προκήρυξης).


Γιατί οι μελετητές του έργου της ανακατασκευής - νέας χάραξης του δρόμου Πλατυγιάλι - Άγιος Δημήτριος, δεν ήξεραν ή έκαναν πως δεν ήξεραν πως κάτω από τον δρόμο του δημοπρατούμενου κομματιού, περνάει ο αγωγός ύδρευσης, με αποτέλεσμα, εκ των υστέρων η Περιφέρεια και το Υπουργείο Υποδομών να αναλάβουν την ευθύνη, την οποία είχαν, για να μην καταστραφεί ο δρόμος από τον αγωγό, να δημοπρατηθεί η αντικατάσταση στο κομμάτι αυτό του δρόμου (εδώ ισχύει αυτό που λέει ο σοφός λαός μας: Με ξένα κόλλυβα κάνουμε μνημόσυνο).
Και ας αφήσουμε τώρα τα μεγάλα λόγια και τις μεγαλοσχημοσύνες και ας προσγειωθούμε στην σκληρή πραγματικότητα και την αλήθεια.
Το τμήμα αυτό του αγωγού που αντικαθίσταται είναι το κομμάτι από την δεξαμενή που διασταυρώνεται ο δρόμος για το Πλατυγιάλι, μέχρι το σημείο, που ο δρόμος ακολουθεί καινούρια χάραξη (λίγο πιο κάτω από εκεί που τελειώνουν τα ακτινίδια) και πηγαίνει μέσα στα κτήματα παραπλεύρως του παλαιού δρόμου Αστακού - Μεσολογγίου. Επειδή σε αυτό το κομμάτι από κάτω υπάρχει ο αγωγός αμιάντου . 
Ερωτώ λοιπόν σε αυτό το τμήμα του αγωγού, δηλαδή (1,5) ενάμισι χρόνο από την στιγμή που έπεσε η πρώτη άσφαλτος, μέχρι σήμερα, έχει γίνει καμία βλάβη; Ναι ή όχι;
Και μην μου πει κάποιος, για τις βλάβες που έγιναν παραπλεύρως του δρόμου στο αντλιοστάσιο Μαργώνη, γιατί αυτές ήταν σε μεταλλικό τμήμα μετά το αντλιοστάσιο, το όποιο ευρίσκεται εκτός οδοστρώματος, γι’ αυτό και στο τμήμα αυτό δεν υπάρχει μέχρι σήμερα ούτε ένα μπάλωμα στον δρόμο.
Εγώ γνωρίζω, ότι στα 30 χρόνια ζωής αυτού του αγωγού σε αυτό το τμήμα, δεν έχει γίνει ούτε μία βλάβη στον αγωγό.
Το κομμάτι του αγωγού από τον Άγιο Δημήτριο, το οποίο πάσχει, είναι από εκεί που ο νέος δρόμος στρίβει μέσα στα χωράφια, μέχρι τις πηγές του Αγίου Δημητρίου και αυτό δεν οφείλεται στους σωλήνες αμιάντου, αλλά στα μεταλλικά τμήματα, τα οποία υπάρχουν στα πολλά γεφύρια του παλιού δρόμου.
Άρα:
Το πρώτο τμήμα που έπρεπε να είχε αντικαταστήσει η Δημοτική Αρχή, για να μην ξεμένει η πόλη από νερό, ήταν αυτό καθώς και το μεταλλικό τμήμα του αγωγού από το γεφύρι της Βλύχας (ναυπηγείο Πόλκα) μέχρι το γεφύρι του χειμάρρου,   μετά τη γήπεδο ποδοσφαίρου του Αστακού (βενζινάδικο Ντίνου), το οποίο αφού έκλεισε (30) τριάντα χρόνια ζωής, έχει σαπίσει γιατί το έδαφος είναι βαλτώδες και έναν πει το καλοκαίρι πως γίνεται «σουρωτήρι», τότε δεν θα μείνει ο Αστακός από νερό για ημέρες, αλλά για εβδομάδες και τότε να δείτε θολό νερό που θα τρέχουν οι βρύσες.
Άρα ας σοβαρευτούμε κύριοι της Δημοτικής Αρχής.
Δεν έχετε μέχρι στιγμής κάνει τίποτα ουσιαστικό για την αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι τον Αστακό με πολυαιθυλένιο.
Έχω αφήσει ολοκληρωμένη μελέτη με τεύχη δημοπράτησης και περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, για την αντικατάσταση του αγωγού από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι τον Αστακό με πολυαιθυλένιο. Ναι ή όχι;
Πήρατε κάποια απόφαση να την στείλετε στο Υπουργείο Εσωτερικών ή στο Υποδομών, για να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα;
Τώρα θα πρέπει να ξέρετε πως στενεύουν τα περάσματα, που λέει και εκείνο το όμορφο τραγούδι, το οποίο θα μου επιτρέψετε να σας το αφιερώσω.
Ακούστε λοιπόν αγαπητοί μου της Δημοτικής Αρχής, εάν εσείς στην πενταετίας σας (γιατί τα πέντε χρόνια που είχατε μπροστά σας είναι πολύς χρόνος, όταν εμείς σαν Κοινότητα Αστακού το έργο αυτό με τα υλικά που υπήρχαν τότε, το τελειώσαμε σε τρία χρόνια), έχετε ολοκληρώσει την αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι τον Αστακό και έχετε λειτουργήσει και τον βιολογικό και τα σφαγεία, τότε όχι μόνο δεν θα υπάρχει λόγος ΚΑΝΕΝΑΣ να κατέβω ως υποψήφιος Δήμαρχος, αλλά θα επιβάλλεται για τα καλό του τόπου, να είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό σας, υπό την προϋπόθεση βέβαια, εάν με θέλετε.

Αστακός 29/11/2017

Με πάθος για την αλήθεια, αλλά πολύ σεβασμό
στην προσωπικότητα των συνομιλητών μου.

Παναγιώτης Στάικος


4 σχόλια:

  1. ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΟΦΕΡΕΙΑΣ ΛΟΓΩ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 3,2 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 3,2 χιλομετρα υα γινουν σ' ενα χρονο
    τα υπολοιπα 14,8 χιλιομετρα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Αγαπητοί Συνδημότες 8: 24 και 9:12 π.μ
    Μακάρι και τα υπόλοιπα 14 περίπου χιλιόμετρα να γίνουν με πιστώσεις από το Υπουργείο Υποδομών ή η Περιφέρεια ή το Υπουργείο Εσωτερικών , αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν είχε ληφθεί καμία απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, για να υπάρξει αίτημα προς το Υπουργείο Υποδομών ή Περιφέρεια ή το Υπουργείο Εσωτερικών, αφού είχα αφήσει στον Δήμο ολοκληρωμένη μελέτη με τεύχη δημοπράτησης και περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις ,για αγωγό με πολυαιθυλένιο για ολόκληρο τον αγωγό από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι την δεξαμενή του Αστακού.
    Παναγιώτης Στάικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.