Τα ηχογραφημένα πρακτικά της συζήτησης που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 19.1.2018.


Το Blog μας σεβόμενο τους δημότες, κάτι που δεν κάνει ο Δήμος Ξηρομέρου και η πλειοψηφούσα παράταξη «Δυνατό Ξηρόμερο - Πρώτα ο πολίτης(!!!!)» που διοικεί τον Δήμο, αναρτά τα ηχογραφημένα πρακτικά της συζήτησης του πολύ ενδιαφέροντος και με πολλές ειδήσεις Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την Παρασκευή 19.1.2018.
Πρέπει να γνωρίζουν οι δημότες πως διοικούν αυτοί που έχουν την ευθύνη, τι θέσεις παίρνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, ποιοι είναι αυτοί που είναι διακοσμητικοί και απλώς μόνο ψηφίζουν και γενικά ο ενημερωμένος δημότης πρέπει να γνωρίζει λεπτομερώς τι συμβαίνει στον Δήμο του.
Εμείς δείχνουμε το δρόμο σε κάτι που ο Δήμος Ξηρομέρου απαξιεί να κάνει στην ιστοσελίδα του, την οποία πλήρωσε με λεφτά των δημοτών για να την φτιάξει και πληρώνει σήμερα για να την συντηρεί.
Φυσικά προεκλογικά, μέσα στον ορυμαγδό υποσχέσεων του κ. Γαλούνη, εδόθη και η υπόσχεση της ζωντανής μετάδοσης των Δημοτικών Συμβουλίων κάτι, που όπως πολλά άλλα, αποδείχτηκε προεκλογικό πυροτέχνημα για εντυπωσιασμό των δημοτών, από αυτά που συνηθίζουν οι πολιτικάντηδες για να ξεγελάσουν τους ψηφοφόρους και να πάρουν με κάθε τρόπο την εξουσία.
Οι διοικούντες τον Δήμο σήμερα δεν κάνουν την απλή ενέργεια να ανεβάσουν ένα αρχείο mp3 μεγέθους λιγότερο από 100 MB, που είναι τα ηχογραφημένα πρακτικά των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων, τα οποία τα έχουν, υπάρχουν δηλαδή, και τάζουν και υπόσχονται ζωντανή μετάδοση.
Κάντε το απλό πρώτα και ανεβάστε μαγνητοσκοπημένα τα Δημοτικά Συμβούλια, όπως κάνουν πολλοί Δήμοι, κάτι που έχει πολύ μικρό κόστος και βλέπουμε για την ζωντανή μετάδοση.
Τα ηχογραφημένα πρακτικά τα κόψαμε με χρονική σειρά και τα χωρίσαμε ανάλογα με τα θέματα συζήτησης, χωρίς να αποκρύψουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο της συζήτησης.
Σας προτείνουμε να ακούσετε με προσοχή τις ερωτήσεις - απαντήσεις στην έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου, το 1ο θέμα με την βραδυφλεγή βόμβα των ανταποδοτικών τελών, το 5ο θέμα για να καταλάβετε πως διοικούνται οι Δήμοι, το 7ο θέμα για να δείτε τι σημαίνει Βυζαντινές δολοπλοκίες και Γαλουνιές, με την υποκρισία να περισσεύει, το 10ο θέμα για να δείτε τι σημαίνει διοίκηση με ενός ανδρός αρχή.
Ακολουθούν τα ηχητικά πρακτικά στα κάτωθι θέματα:
ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
1. ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΘ. 182/2017 (ΑΔΑ ΨΞΛΚΩΚΖ-ΗΘΤ) ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΠΕΡΙ ‘ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΕΛΟΥΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΤΟΥΣ 2018’. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
2. ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΘ. 183/2017 (ΑΔΑ 6ΗΨΔΩΚΖ-ΣΛΛ) ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΠΕΡΙ ‘ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΕΛΟΥΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2018’. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
3. ΕΓΚΡΙΣΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΝΠΙΔ ‘ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ’ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2016. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
4. ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΝΠΙΔ ‘ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ’ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2016. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
5. ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΘ. 129/2017 (ΑΔΑ ΩΧΗΕΟΞ15-Ε1Η) ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΝΠΙΔ ‘ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ’ ΠΕΡΙ «ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟ 12.12.2017 ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΠ. ΓΡΙΝΟΥ ΕΠΙ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΕΙΝΟΠΩΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ». Ακούστε το ηχητικό εδώ.
6. ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΝΠΔΔ ‘ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ’ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2016. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
7. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ. Ακούστε το ηχητικό για τα θέματα 7, 8 και 9 εδώ.
8. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.
9. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΝΠΔΔ ‘ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ’.
10. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
11. ΕΓΚΡΙΣΗ 2ΟΥ ΑΠΕ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ‘ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΦΥΤΕΙΩΝ’. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
12. ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ‘ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ’. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
13. ΠΕΡΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ H ΜΗ ΤΗΣ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 54/03.01.2018 ΕΝΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ‘ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ Ε.Ε.Λ. Δ.Δ. ΚΑΝΔΗΛΑΣ ΜΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΡΝΑΚΑ ΔΗΜΟΥ ΑΛΥΖΙΑΣ’. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
14. ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
15. ΑΥΞΗΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΙΔΑΧ (ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ) ΒΑΡΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΛΑΔΟΥ /ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΥΤΕΙΩΝ). Ακούστε το ηχητικό εδώ.
16. ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2018. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
17. ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΕΤΟΥΣ 2018. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
18. ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΝΕΛΚΥΣΗΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗΣ ΝΑΥΑΓΙΩΝ Η ΠΛΟΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2018. Ακούστε το ηχητικό εδώ.

1 σχόλιο:

  1. Στην αναφορά του κ. Γαλούνη προς το πρόσωπο μας στο θέμα των ερωτήσεων - απαντήσεων στην έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου απαντάμε ότι:
    1) Ποτέ και πουθενά δεν έχουμε γράψει μην ψηφίζεται Γαλούνη. Αυτό είναι κατασκεύασμα της φαντασίας του κ. Δημάρχου και ας μας υποδείξει που το είδε γραμμένο αυτό. Ούτε προεκλογικά δεν έχουμε γράψει τέτοιες υποδείξεις. Δεν κάνουμε τέτοια.
    2) Πράγματι έχουμε γράψει ότι στην οικονομική διαχείριση, δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στον κ. Γαλούνη και προσωπικά σε τέτοιο θέμα ούτε τον πυρετό μας δεν θα του δίναμε και το επαναλαμβάνουμε. Κανένα προσωπικό θέμα λοιπόν με το κ. Δήμαρχο, καθαρή πολιτική κριτική με ευπρεπέστατο λόγο, σε αντίθεση με το λόγο του Δημάρχου, που δεν θέλουμε να τον χαρακτηρίσουμε. Τον ξέρουν όλοι πως εκφράζεται προς όσους διαφωνούν μαζί του.
    3) Όσον αφορά το εργαστήριο Πληροφορικής του Γυμνασίου Αστακού, η δική μας κριτική ήταν αλλού και με στοιχεία και όχι αν καλώς φτιάχτηκε το εργαστήριο, που δεν συζητιέται καν ότι καλώς φτιάχτηκε και πολύ άργησε μάλιστα. Επιτέλους αφαιρέστε τον λαοπλάνο από μέσα σας.
    4) Όσον αφορά την δωρεά των 4 υπολογιστών στο Δημοτικό Μύτικα, εμείς μόνο διεκπεραιωτική συμμετοχή είχαμε και τίποτα παραπάνω. Απλά υποδείξαμε σε πια σημεία πωλούνται τα συγκεκριμένα μηχανήματα και τίποτα άλλο. Τα εύσημα ανήκουν στον δωρητή.

    ΦΙΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.