Τα ηχογραφημένα πρακτικά της διπλής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό, που έγινε στις 16.2.2018.


Το Blog μας σεβόμενο τους δημότες, κάτι που δεν κάνει ο Δήμος Ξηρομέρου και η πλειοψηφούσα παράταξη «Δυνατό Ξηρόμερο - Πρώτα ο πολίτης(!!!!)» που διοικεί τον Δήμο, αναρτά τα ηχογραφημένα πρακτικά της συζήτησης του πολύ ενδιαφέροντος και με πολλές ειδήσεις Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την Παρασκευή 16.2.2018, σε διπλή μάλιστα συνεδρίαση, για ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού του έτους 2018.
Πρέπει να γνωρίζουν οι δημότες πως διοικούν αυτοί που έχουν την ευθύνη, τι θέσεις παίρνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, ποιοι είναι αυτοί που είναι διακοσμητικοί και απλώς μόνο ψηφίζουν και γενικά ο ενημερωμένος δημότης πρέπει να γνωρίζει λεπτομερώς τι συμβαίνει στον Δήμο του.
Εμείς δείχνουμε το δρόμο σε κάτι που ο Δήμος Ξηρομέρου απαξιεί να κάνει στην ιστοσελίδα του, την οποία πλήρωσε με λεφτά των δημοτών για να την φτιάξει και πληρώνει σήμερα για να την συντηρεί.
Τα ηχογραφημένα πρακτικά τα κόψαμε με χρονική σειρά και τα χωρίσαμε ανάλογα με τα θέματα συζήτησης, χωρίς να αποκρύψουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο της συζήτησης.
Ακούστε με προσοχή στην έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου τις ερωτήσεις και απαντήσεις, το 1ο θέμα του Τεχνικού Προγράμματος όπου αναδεικνύεται η γύμνια του και η μιζέρια του, το 2ο θέμα όπου στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Λιμενικού Ταμείου έχουμε μία από τα ίδια και εκφράζεται η απορία από δημοτικό σύμβουλο, πως υπάρχουν στο Τεχνικό Πρόγραμμα προμήθειες οικοδομικών υλικών χωρίς να υπάρχουν έργα, στο 3ο θέμα ακούστε την ψήφιση του Προϋπολογισμού του Νομικού Προσώπου και το σοβαρό θέμα των Παιδικών Σταθμών με τα νέα δεδομένα, στο 6ο θέμα ακούστε την έγκριση του Προϋπολογισμού της Κοινωφελούς Επιχείρησης, στα θέματα 8ο, 9ο και 11ο τα νέα μέλη των Επιτροπών και του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείο και φυσικά στο τελευταίο θέμα την κορυφαία πράξη του Δημοτικού Συμβουλίου κάθε έτους, την ψήφιση του Προϋπολογισμού.
Ακολουθούν τα ηχητικά πρακτικά στα κάτωθι θέματα:
ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
1. ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2018. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
2. ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ – ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2018 ΝΠΔΔ ‘ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ’. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
3. ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ – ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2018 ΝΠΔΔ ‘ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ’. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
4. ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2018 ΝΠΙΔ ‘ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ’. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
5. ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΕΣΟΔΩΝ – ΕΞΟΔΩΝ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2018 ΝΠΙΔ ‘ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ’.
6. ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2018 ΝΠΙΔ ‘ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ’.
7. ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΙΝΑΚΑ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑΣ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2018 ΝΠΙΔ ‘ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ’. Ακούστε το ηχητικό εδώ από τα θέματα 5, 6 και 7.
8. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ. Ακούστε το ηχητικό εδώ. Νέο αναπληρωματικό μέλος εκ της αντιπολίτευσης, ο κ. Ιωάννης Ζορμπάς (ομόφωνα).
9. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. Ακούστε το ηχητικό εδώΝέα τακτικά μέλη εκ της αντιπολίτευσης, ο κ. Ηλίας Ταμπάκης και ο κ. Χρήστος Κολοβός (κατά πλειοψηφία) και νέο αναπληρωματικό μέλος η κα Ντίνα Σαμαρά (ομόφωνα).
10. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΝΠΔΔ ‘ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ’. Ακούστε το ηχητικό εδώ. Αναβλήθηκε. 
11. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΝΠΔΔ ‘ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ’. Ακούστε το ηχητικό εδώΝέο τακτικό μέλος εκ της αντιπολίτευσης, ο κ. Βασίλειος Σούλας (ομόφωνα).
12. ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ - ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ 1/218Μ/2009 ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΚΑΙ 1/550Μ/2008 ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΥΖΙΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
13. ΑΠΟΔΟΧΗ Η ΜΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΚΟΥ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΜΕ ΔΟΛΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
14. ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ 2/39 ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΥΖΩΝΩΝ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
ΨΗΦΙΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ – ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ OIK. ΕΤΟΥΣ 2018. Ακούστε το ηχητικό εδώ.

3 σχόλια:

 1. Η Ιστορία της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
  υπερασπίζεται με λαμπρά Παραδείγματα
  και όχι με ανέξοδα ψηφίσματα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ο καθε τοπαρχης και κομματαρχης θελει να εχει και ενα ΤΕΙ στο χωριο του για τους μαγαζατορες του χωριου του.
  με αυτες τις νοοτροπιες δέν παει μπροστα ο τοπος.
  το γενικο καλο προεχει του τοπικου συμφεροντος ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
  να κανει μια βολτα στα μαγαζιά
  και να γεμιζει το σακούλι του ψήφους

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.