Παράταση εργασιών (10η), στο πολύ σημαντικό οδικό έργο 9,2 χιλιομέτρων Κουβαράς - Μπαμπίνη.


Μέσα από το επίσημο έγγραφο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την πληρωμή του 27ου λογαριασμού του σημαντικού για την περιοχή μας οδικού έργου με τίτλο «Βελτίωση οδού Κουβαράς - Φυτείες - Αστακός και Φυτείες - Κατούνα - Μύτικας (Α’ φάση)», το οποίο αφορά 9,2 χιλιόμετρα οδικού άξονα από τον Κουβαρά έως την Μπαμπίνη, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει αίτηση από τον ανάδοχο, ώστε να δοθεί η 10η παράταση εργασιών έως την 30η Απριλίου, κάτι που λογικά θα γίνει.
Για όσους δεν γνωρίζουν, το οδικό αυτό έργο με προϋπολογισμό μελέτης 16.366.115,7 €, δημοπρατήθηκε το 2010 με έκπτωση 39,60% και με ποσό σύμβασης εκτέλεσης του έργου 10.225.449,12 €. Ανάδοχος του έργου είναι η  ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ ΑΤΕ.
Είναι αλήθεια ότι από τις 7.12.2010 που δημοπρατήθηκε το έργο, έχουν περάσει αρκετά χρόνια με παλινωδίες και καθυστερήσεις. Μόνο η σύμβαση έκανε δύο χρόνια να υπογραφεί στις 11.1.2013, συνέπεια της οικονομικής κρίσης, αλλά και δεύτερων σκέψεων από την Περιφέρεια, μέχρι να καταλήξει και να αποφασίσει ότι πρέπει να προχωρήσει στην εκτέλεση του έργου.
Από την συμφωνηθείσα ημερομηνία περαίωσης του έργου 11.1.2015 (δύο χρόνια ο χρόνος εκτέλεσης), έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια (σχεδόν πέντε χρόνια κατασκευάζεται δηλαδή).
Εμείς περνάμε πολύ συχνά από το σημείο και βλέπουμε ότι το έργο έχει πλέον πολύ σημαντική πρόοδο. Προς Μπαμπίνη δόθηκαν κάποια λίγα χιλιόμετρα, παρότι ακόμη δεν είναι τελείως έτοιμος ο δρόμος (σήμανση, διαγράμμιση κλπ). Επίσης στα υπόλοιπα κομμάτια έχουν πέσει ασφαλτικά και βλέπουμε να κυκλοφορούν Ι.Χ. για τις ανάγκες του εργοταξίου.
Ελπίζουμε σύντομα το έργο να παραδοθεί και το ζητούμενο μετά από αυτό θα είναι, το  Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, να προχωρήσουν σύντομα σε σύνταξη οριστικών μελετών για την συνέχιση του δρόμου προς Αετό, Αρχοντοχώρι (παράκαμψη του), κάμπο Αλυζίας και Μύτικα.
Μιλάμε για κοντά 22 χιλιόμετρα που αν μελετηθούν και κατασκευαστούν στο άμεσο μέλλον, μαζί με τα 9,2 χιλιόμετρα του Κουβαράς - Μπαμπίνη, θα συνδέσουν αφ' ενός το αστικό κέντρο του Αγρινίου με την Δ.Ε. Αλυζίας, που ήδη υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα από το Αγρίνιο, αλλά δεινοπαθούν οι άνθρωποι για να έρθουν και αφ' ετέρου τα χωριά του κεντρικού Ξηρομέρου με την Δ.Ε. Αλυζίας, που επίσης ήδη υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα και αυτοί επίσης δεινοπαθούν.
Επίσης κάθε επισκέπτης μέσω της Ιονίας (έξοδος στο κόμβο Κουβαρά) και του συγκεκριμένου οδικού άξονα, θα μπορεί πολύ εύκολα να έχει πρόσβαση στη συγκεκριμένη περιοχή.
Μιλάμε για ένα έργο πνοής, που αφορά την διέξοδο και σύνδεση περιοχών ολόκληρων με τις πανέμορφες ακτές της Δ.Ε. Αλυζίας, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη μίας πολύ προνομιούχας περιοχής, με εξαιρετικές προοπτικές.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

Με πράσινο-κόκκινο χρώμα τα 9,2 χιλιόμετρα που σήμερα κατασκευάζονται.

3 σχόλια:

 1. Το αίτημα για την κατασκευή του δρομου εως και την Αλυζια ,
  θα έπρεπε να ειχε τεθεί απο τον δημο ,στην πρόσφατη συσκεψη στο δημαρχειο με τους εκπροσωπους του υπουργειου οικονομιας και αναπτυξης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Απο ποιους?????
   Απο αυτους που βλεπουν μεχρι την επομενη απευθειας αναθεση??
   Οι συμβουλοι της αλυζιας ανυπαρκτοι
   Εκει στο αρχοντοχωρι 200 μετρα και κανεις λιτανια με το αμαξι στο χωριο και εχει 3 συμβουλους. Με αυτο το δρομο θα μπορουσε το αρχοντοχωρι να γινει προορισμος για το χειμωνα γιατι εχει φυσικη αγρια ομορφια.
   Ανυπαρκτοι

   Διαγραφή
 2. Φίλε 6 ,38
  ενα τοσο σημαντικό θέμα θα μπορούσε να το θέσει και η αντιπολίτευση εάν ήταν τότε στην σύσκεψη.
  άλλωστε αυτός ειναι και ο ουσιαστικός ρόλος της αντιπολιτευσης στο δήμο μας ,
  να προτείνει λύσεις ή να καλύπτει τυχόν κενά και αστοχίες της συμπολίτευσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.