Μετακινούνται οι πλωτές στο λιμάνι του Μύτικα, παρά τα 4.890,40 € που έχουν δοθεί τα τελευταία 2 χρόνια για συντήρηση τους.

Φωτογραφία Μαρτίου 2018.
Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε σε ένα θέμα που το έχουμε θίξει ξανά στο παρελθόν. Μιλάμε για τις τρεις πλωτές προβλήτες που βρίσκονται στον Μύτικα, δύο μέσα στο λιμάνι και μία στον πάνω Μύτικα.
Δεν το κάνουμε τυχαία μιας και μία από τις πλωτές που είναι μέσα στο λιμάνι μετακινήθηκε και ευτυχώς που έσπευσε κάποιος ιδιώτης και την έδεσε, αλλιώς θα είχε φύγει όλη.
Η κατάσταση που επικρατεί στις πλωτές μέσα στο λιμάνι είναι η εξής. Οι καδένες που τις στερεώνουν έχουν φύγει από εκεί που έπιαναν και οι πλωτές συγκρατούνται από τα αγκυροβόλια των σκαφών εκατέρωθεν. Η πλωτή που βρίσκεται στον πάνω Μύτικα φαίνεται να είναι πιασμένη κανονικά, χωρίς όμως να παίρνουμε όρκο και γι αυτήν.
Για την συντήρηση των τριών πλωτών προβλητών του Μύτικα, έχουν κοπεί δύο εντάλματα πληρωμής από το Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου. Ένα το 2016, που ένα μέρος του αφορά και την πλωτή στον πάνω Μύτικα και το άλλο κόπηκε το 2017 και είναι αντίστοιχα 2.460 € και 2.430,40 €.
Δείτε εδώ και εδώ τα εντάλματα πληρωμής.

Φωτογραφία αρχείου από την μετακίνηση της πλωτής το έτος 2012.
Βλέπουμε λοιπόν ότι πολύ πρόσφατα έχουν δοθεί αρκετά χρήματα για την συντήρηση τους και κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα. Αλλά επειδή έχουμε συνηθίσει τα έργα και τις ημέρες του Λιμενικού μας Ταμείου, εύλογα λοιπόν ρωτάμε ξανά τους έχοντες το γενικό πρόσταγμα στο Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου, οι οποίοι παίρνουν αυτές τις αποφάσεις και αυτούς που υπογράφουν και την παραλαβή των συγκεκριμένων δύο συντηρήσεων, ώστε να εκδοθούν τα εντάλματα πληρωμής.
Έχουν συντηρηθεί οι πλωτές του λιμανιού του Μύτικα για τις οποίες έχουν εκδοθεί εντάλματα πληρωμής; Κατέβηκε κάτω δύτης να δει τις καδένες, τα ναυτικά κλειδιά και αν είναι κανονικά δεμένες; Αν δεν έχουν συντηρηθεί και φύγουν μέσα στο λιμάνι θα κλάψουν μανούλες από την ζημιά που θα γίνει.
Αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα έκανε και ο δημοτικός σύμβουλος της Συμπολίτευσης κ. Βασίλειος Μουρκούσης στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε 16.2.2018 (ακούστε εδώ).

Φωτογραφία αρχείου από την μετακίνηση της πλωτής το έτος 2012.
Φωτογραφία αρχείου από την μετακίνηση της πλωτής το έτος 2012.

6 σχόλια:

  1. αν δεν ξερουν να μας πουν πότε κατέβηκε ο δύτης
    ας μας πουν πότε ανέβηκε, ο δύτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετακινείται γιατι το μυαλο τους εκεί στο δήμο δέν κινείται ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται πως δεν έχει αντιληφθεί κανένας το τι πρόκειται να γίνει στο Μύτικα το καλοκαίρι (εκτός κι αν συμβούν μη προβλέψιμα γεγονότα). Για να σοβαρευτούν εκεί στο Δήμο γιατί δεν αργεί ο καιρός που θα αρχίσουνε να πέφτουνε ματσουκιές. Το ίδιο ισχύει και για δυο τρείς βλάκες στο χωριό που θέλουν να τα έχουν καλά και με το χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η "ματσουκιά" διώκεται ποινικά , είναι αδίκημα.
      να μην φτάσουμε ποτέ εμεις εκεί.
      δημοκρατια ειχαμε και εχουμε.

      Διαγραφή
    2. Η δημοκρατία είναι πολύ παρεξηγημένη φίλτατε.

      Διαγραφή
  4. ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.