Διακοπές ύδρευσης στον Δήμο Ξηρομέρου, δημοτών που χρωστάνε λογαριασμούς.


Την Παρασκευή 2 Μαρτίου ο Δήμος Ξηρομέρου με σχετική του ανακοίνωση, καλούσε τους δημότες που χρωστάνε τα τέλη ύδρευσης να προχωρήσουν σε εξόφληση τους (δείτε εδώ), ειδάλλως θα προχωρήσει σε σφράγιση παροχών.
Πληροφορηθήκαμε ότι Δευτέρα και Τρίτη, δημιουργήθηκε αρκετά μεγάλη αναστάτωση στον Μύτικα και αιτία ήταν ότι συνεργείο του Δήμου Ξηρομέρου προχωρούσε σε διακοπές παροχών νερού συνδημοτών μας.
Εμείς έχοντας λεπτομερή ενημέρωση για το τι ακριβώς συνέβη και έχοντας μπροστά μας τον Κανονισμό Ύδρευσης του Δήμου Ξηρομέρου θα πούμε τα εξής:
 • Ο Δήμος ορθά πρέπει να μεριμνά ώστε όλοι οι δημότες να πληρώνουν τα τέλη ύδρευσης και αυτή η μέριμνα πρέπει να είναι διαρκής και συνεχής και όχι περιοδική και να φουσκώνει και να ξεφουσκώνει και γενικά όποτε το θυμόμαστε. Δεν νοείται και είναι μέγιστη αδικία, κάποιοι να πληρώνουν και κάποιοι όχι και μία από τις προβλεπόμενες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η διακοπή του νερού.
 • Οι ενέργειες του Δήμου πρέπει να ακολουθούν κατά γράμμα τον κανονισμό ύδρευσης, χωρίς εξαιρέσεις σε πρόσωπα, χωρίς εξαιρέσεις σε χωριά και με εφαρμογή της αρχής της δημοσιότητας (χωρίς αναφορά προσωπικών δεδομένων). Οι ενέργειες να είναι κλιμακούμενες και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια όλων των δημοτών.
Με αυτά λοιπόν κατά νου εκφράζουμε τις παρακάτω σκέψεις - ερωτήματα:
1. Στο άρθρο 5 του κανονισμού ύδρευσης αναφέρει: «Σε περίπτωση που ο υδρολήπτης καθυστερεί την εξόφληση δυο τουλάχιστον λογαριασμών ή λογαριασμό ποσού άνω των 200 €, τότε του διακόπτεται η παροχή με το σφράγισμα του κρουνού πριν το υδρόμετρο».
Μας καταγγέλθηκε από συνδημότες μας ότι υπήρξε αφαίρεση υδρομέτρων, κάτι το οποίο δεν προβλέπεται στον κανονισμό ύδρευσης. Άλλωστε τα υδρόμετρα είναι πληρωμένα από τους καταναλωτές αν δεν κάνουμε λάθος. Αληθεύει αυτό;
2. Στο άρθρο 5 του κανονισμού ύδρευσης αναφέρει: «Σε περίπτωση που η διακοπή λόγω οφειλών είναι αδύνατη εξ’ αιτίας της αρνητικής και δύστροπης συμπεριφοράς του καταναλωτή, ή τα υδρόμετρα βρίσκονται σε περιφραγμένο χώρο και οι δημότες εμποδίζουν την είσοδο των υπαλλήλων, γίνεται από την υπηρεσία εγγράφως προειδοποίηση με προθεσμία 5 ημερών και αν δεν εξοφληθούν οι οφειλές εντός της προθεσμίας διακόπτεται η παροχή από τον αγωγό και στην εξόφληση των οφειλών υπολογίζεται από την υπηρεσία και το κόστος διακοπής και το κόστος επανασύνδεσης νερού από τον αγωγό».
Για συμπολίτες μας που αντιδρούν, εκφράζουν ενστάσεις ή δυστροπούν την ώρα που το συνεργείο έχει πάει για να διακόψει την παροχή, σύμφωνα με το κανονισμό δικαιούνται και μία τελευταία διορία 5 ημερών, αφού παραλάβουν εγγράφως και την τελευταία προειδοποίηση. Εδόθη αυτή η ύστατη τελευταία 5ήμερη προθεσμία που ο κανονισμός προβλέπει ή πήγαμε κατευθείαν σε διακοπή;
3. Για να έχει αξιοπιστία η όλη διαδικασία, θα πρέπει να εφαρμοστεί η αρχή της δημοσιότητας. Δηλαδή μία ανακοίνωση του Δήμου Ξηρομέρου στην ιστοσελίδα του ότι συνεργεία του Δήμου Ξηρομέρου κόβουν παροχές ύδρευσης οφειλετών που χρωστάνε από 1.000 € και πάνω παράδειγμα και κόπηκαν σε κάθε οικισμό αυτός ο αριθμός παροχών. Δηλαδή στον Μύτικα πόσες παροχές κόπηκαν; Στον Αστακό; Στις Φυτείες; Στην Κανδήλα; Στο Αρχοντοχώρι κλπ; Αν κόβεις το νερό κάποιου και του παραδίπλα που είναι ίδια περίπτωση δεν το κόβεις, υπάρχει πρόβλημα. Αν κόβεις το νερό κάποιου στον Αστακό που χρωστά και για την ίδια περίπτωση στον Μύτικα και στην Κανδήλα δεν το κόβεις, υπάρχει πρόβλημα. Δημοσιότητα λοιπόν, χωρίς αναφορά προσωπικών δεδομένων.
4. Φρονούμε ότι παράλληλα με την διαδικασία της κοπής νόμιμων παροχών σε δημότες που χρωστάνε, πρέπει να γίνει σφράγιση των παράνομων παροχών νερού που είναι πάρα πολλές και μάλιστα κάποιες είναι κατευθείαν στον κεντρικό αγωγό, για να μην πούμε ότι αυτοί πρέπει να προηγηθούν για λόγους δικαιοσύνης. Εκεί λοιπόν τι κάνει η δημοτική αρχή; Πόσες παράνομες έχει κόψει και που;
Επίσης πρέπει να ληφθεί μέριμνα και για τις οφειλές δημοτών της Δ.Ε. Αλυζίας, που ανήκουν στην περίπτωση της υπόθεσης με το έλλειμμα στα τέλη ύδρευσης του τέως Δήμου Αλυζίας, για το οποίο κατηγορείτε και ο ίδιος ο σημερινός Δήμαρχος Ξηρομέρου. Υπάρχουν τέτοιοι μέσα σε αυτούς που φαίνονται να χρωστάνε και κινδυνεύουν με διακοπή του νερού τους;
5. Το θέμα της διακοπής των παροχών ύδρευσης δεν πρέπει να πάρει την μορφή του σώου, της φασαρίας και ενός ιδιότυπου τσαμπουκά, με φωνές και αστυνομίες για να κάνουν κάποιοι το κομμάτι τους, να τρομάξουν συνανθρώπους μας και να αναδειχτούν, νομίζοντας με το φτωχό τους το μυαλό ότι έτσι παράγουν έργο.
Επίσης είναι ανεπίτρεπτο οι βρισιές και οι απειλές εκ μέρους εκλεγμένων και δεν θέλουμε να μπούμε σε λεπτομέρειες. Το θα δείτε ποιος είμαι εγώ και το ένα και το άλλο, που άφρονα εκστομίζονται από κάποια χείλη και κάτι τέτοια όμορφα που μαθαίνουμε, δεν αρμόζουν, υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία.
Με εφαρμογή κατά γράμμα του κανονισμού ύδρευσης, χωρίς εξαιρέσεις προσώπων και χωριών, με εφαρμογή του κανόνα της δημοσιότητας, με διακριτική συμπεριφορά των συνεργείων διακοπής του Δήμου Ξηρομέρου, χωρίς τυμπανοκρουσίες και κουστωδίες, με τη λογική του σώου και με έσχατο μέτρο την αποστολή των οφειλών στο Δημόσιο Ταμείο, ο Δήμος Ξηρομέρου θα καταστεί αξιόπιστος σε αυτή την διαδικασία και θα καταφέρει να εισπράξει τα τέλη ύδρευσης. Γνώμη μας είναι ότι ούτε Αστυνομία χρειάζεται, ούτε τίποτα. Αποστολή στο Δημόσιο Ταμείο είναι η τελευταία λύση και εκεί ο δημότης θα έχει την επιλογή της ρύθμισης των οφειλών του σχεδόν αναγκαστικά, γιατί εκεί τα πράγματα ζορίζουν πολύ.

Τελειώνουμε αναφέροντας ξανά ότι συμφωνούμε ο Δήμος Ξηρομέρου να κάνει ενέργειες για να έχει εισπραξιμότητα στα τέλη ύδρευσης (και πολύ άργησε), γιατί είμαστε σίγουροι ότι κάποιοι θα φροντίσουν να καταλάβουν άλλα από αυτά που εμείς εδώ γράφουμε, αλλά αυτό να γίνει με τον σωστό και προβλεπόμενο τρόπο, ώστε να πείσουμε και τους δημότες ότι υπάρχει δικαιοσύνη στις ενέργειες μας, ανεξαιρέτως προσώπων και οικισμών και όχι πάλι αυτοσχεδιάζοντας, κάτι για το οποίο ο Δήμος Ξηρομέρου μας έχει συνηθίσει σε πολλά από τα θέματα του.

9 σχόλια:

 1. στα άλλα χωριά έγινε η ίδια διαδικασία η μόνο στο Μύτικα υπάρχουν χρωστούμενα??????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αν το κάνει στο χωριό του αυτό ο δήμαρχος θα του κάνω άγαλμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΩΤΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΞΕΡΕΤΕ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΟ ΚΟ ΚΟ ΓΙΑΤΙ ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ
  ΟΥΤΕ ΡΟΛΟΓΙΑ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΧΑΛΑΝΕ ΟΣΟ ΝΕΡΟ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ
  ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΑΔΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ
  ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. φιλε μπλοκερ περιγραφεις σωστα την διαδικασια οπως θα επρεπε να εχει γινει για να υπαρχει δικαιοσυνη
  δυστυχως η διαδικασια ειναι επιλεκτικη και σε προσωπα και σε χωρια και το χειροτερο αφηνοντας τις παρανομες απ εξω οπου αν υπηρχε δικαιοσυνη απο εκει ξεκινας και φυσικα χωρις καμια ενημερωση
  με αυτο το τροπο περιπεραστε απο τον δημαρχο να τακτοποιηθει το θεμα σας και μπορειτε και να χριστητε και υποψηφιοι στο συνδυασμο του
  μια ζωη σε αυτο τον τοπο αυτα θα γινονται γιατι ετσι ειναι εδω οι ανθρωποι
  το προσωπικο του συμφερον ο καθενας
  απολιτικοι και συμφεροντολογοι
  εικονα μας ειναι οι διοικουντες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ
   ειναι απο την δημιουργια αυτου του πολύπαθου δημου
   απο την 1 Γεναρη του 2011 και για 7 συναπτά χρόνια.
   "δέν πάει άλλο" χρεοκοπήσαμε ...

   Διαγραφή
 5. Τελικα -καποιοι- δεν πανε το Μυτικα; η κανω λαθος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Στο μυτικα αρχισε και θα τελειωσει ο τσαμπουκας.
  Ενας ανθρωπος που οπου σταθει λεει τα χειροτερα για τους μυτικιωτες και τον μυτικα.
  Καλα σας κανει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τωρα τι να πω.....σε τετοια μυαλα....μια λεξη.ΧΑΙΡΕΚΑΚΙΑ.
  Τιτλος βιβλιου.ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Φίλοι αναγνώστες, συντάξτε το σχόλιο σας που θέλετε, πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, με κόσμιες εκφράσεις ώστε να δημοσιευτεί.
  Δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε σε θέματα που δεν αποτελούν αντικείμενο αυτής της ανάρτησης ή ακόμη χειρότερα σε υποθέσεις που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη.
  Την δική μας γνώμη την είπαμε στην ανάρτηση. Αυτοσχεδιασμοί εμπνευσμένοι από του ενός ανδρός αρχή για άλλη μία φορά, με τους υπόλοιπους συμβούλους της Συμπολίτευσης πειθήνια όργανα και αμίλητους.
  Να κάνουμε κάτι σωστά, ώστε να δώσουμε ένα σωστό παράδειγμα στους δημότες για να είναι και αυτοί εντάξει με τις υποχρεώσεις τους, φαίνεται ότι σε αυτό τον Δήμο είναι αδύνατον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.