Οι «παλιές αμαρτίες» που ανάφερε ο κ. Δήμαρχος ήταν ψέμματα, γιατί τελικά ήταν μόνο του 2017 και του 2016, δηλαδή δικές του!!! (Ηχητικά).


Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε 22 Δεκεμβρίου 2017, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λευτέρης Μάντζαρης ρώτησε τον κ. Δήμαρχο για μία διαταγή πληρωμής, για την οποία δεν ασκήθηκε αίτηση ανακοπής, περίπου 19.000 € για αναλώσιμα καθαριστικών, ένα θέμα που το είχαμε αναδείξει και εμείς (δείτε εδώ).
Η απάντηση του κ. Δημάρχου, κατά την προσφιλή του τακτική, όταν δέχεται συγκεκριμένες ερωτήσεις, ήταν: «Δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω. Ελάτε πάνω να σας δώσουμε όλα τα στοιχεία. Είναι και του 2017, αλλά τα πιο πολλά είναι παλιές αμαρτίες» και προς επιβεβαίωση των λεγομένων μας, ακούστε το σχετικό ηχητικό εδώ.
Επίσης στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 16 Φεβρουαρίου 2018, ξαναρωτήθηκε για το ίδιο θέμα από τον κ. Λευτέρη Μάντζαρη και συνέχισε να υπεκφεύγει να απαντήσει, λέγοντας ότι: «Κόπηκαν κάποια τιμολόγια, δεν ξέρω λεπτομέρειες, βγήκε μία δικαστική απόφαση και θα τα πληρώσουμε από τα δικαστικά με το πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ και ελάτε πάνω να τα δείτε, δεν θυμάμαι....» και προς επιβεβαίωση των λεγομένων μας, ακούστε το σχετικό ηχητικό εδώ.
Εμείς λοιπόν λάβαμε γνώση του περιεχομένου του συγκεκριμένου εγγράφου (δείτε εδώ) και εκεί διαπιστώσαμε τα εξής:
  • Οι «παλιές αμαρτίες» που ανάφερε ο κ. Δήμαρχος, τελικά ΜΟΝΟ παλιές ΔΕΝ ΗΤΑΝ, αλλά αντίθετα ήταν πολύ πρόσφατες και συγκεκριμένα αφορούσαν ΜΟΝΟ το 2017 (και κάποια και το 2016), δηλαδή την δική του θητεία!!! Άρα αυτό που ο καθείς κατάλαβε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ης Δεκεμβρίου 2017, ότι είναι κυρίως οφειλές της προηγούμενης δημοτικής αρχής δεν ισχύει και ο κ. Δήμαρχος απλά είπε ψέμματα σε αυτό το σημείο. Αυτά τα λίγα για το «παλιές», ενώ για το «αμαρτίες», ας εξηγήσει αν θέλει ο κ. Δήμαρχος τι ακριβώς εννοεί.
  • Βλέπουμε ότι η προμήθεια των αναλώσιμων γίνεται με μία μη θεσμοθετημένη διαδικασία, με προφορικό τρόπο και το ποσό είναι πολύ μεγάλο. Εύκολη λύση για την Δημοτική Αρχή, η ένταξη της αποπληρωμής στο πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ των δικαστικών αποφάσεων του Υπουργείου Εσωτερικών και έτσι τα «γλιτώσαμε» όπως γλαφυρά κομπάζουν, λες και αυτά τα χρήματα δεν είναι του Ελληνικού Λαού που ματώνει 8 χρόνια τώρα με τα μνημόνια, αλλά τα στέλνει ο θείος από το Τσικάγο που πολύ μας αγαπά.
Εμείς θα συμπληρώσουμε τα παρακάτω:
1. Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το ανώτατο όργανο του Δήμου και αυτά που λέγονται εκεί πρέπει να είναι αξιόπιστα και να στέκουν και όχι να απαντάμε ότι μας έρθει ώστε να βγούμε από την δύσκολη θέση. Όταν παίρνουμε την ευθύνη να απαντήσουμε, πρέπει να φροντίσουμε αυτά που θα πούμε να είναι αληθή, αξιόπιστα και σοβαρά και στην συγκεκριμένη περίπτωση η απάντηση μόνο έτσι δεν ήταν. Άρες μάρες κουκουνάρες δεν επιτρέπονται να ακούγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο.
2. Προσωπικά εκτιμούμε ότι υπάρχει τόσο μεγάλη σύγχυση με αυτές τις υποθέσεις, που αφορούν χρήματα που σκορπιούνται έτσι ανέμελα δεξιά και αριστερά, που μάλλον δεν ξέρουμε να απαντήσουμε ή δεν θέλουμε να απαντήσουμε και λέμε ότι μας έρθει εκείνη την στιγμή στο κεφάλι, ώστε και από τη δύσκολη θέση να βγούμε και να δημιουργήσουμε ψευδείς εντυπώσεις. Ελάτε πάνω να τα δείτε, δεν θυμάμαι και είναι παλιές αμαρτίες, με την ελπίδα - βεβαιότητα, ότι κανείς στο τέλος δεν κάνει τον κόπο να πάει πάνω να δει τα στοιχεία και έτσι θα γλιτώσουμε να πιούμε το πικρό ποτήρι να πρέπει να εξηγήσουμε τα ανεξήγητα.
3. Οι προμηθευτές δεν μας φταίνε σε τίποτα και ο άνθρωπος πρέπει να πληρωθεί ακριβώς το πραγματικό κόστος των προμηθειών, γιατί έχει επιχείρηση και όχι φιλανθρωπικό ίδρυμα και όλοι γνωρίζουμε το πόσο πιεσμένες είναι σήμερα όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με την υπερφορολόγηση και τις ασφαλιστικές εισφορές και χίλια δύο άλλα έξοδα που έχουν. Αυτό που εμείς θίγουμε και κατηγορούμε, είναι τις μεθόδους που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή στις οικονομικές δοσοληψίες της.
Το μόνο που θα πούμε είναι ότι: Με τέτοιες μεθόδους, δεν μπορεί να ελέγξει κανείς και τίποτα... και σταματάμε εδώ...

20 σχόλια:

  1. ΤΑ ΗΧΗΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οπως και να τ' ακουσεις και να το σκεφτεις
      το ιδιο ειναι

      Διαγραφή
    2. ΜΗ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
      δικαιωνει την θητεια του συνδυασμου της κ. Κουμανδράκη

      Διαγραφή
    3. Λέω ακριβώς αυτά που έγραψα παραπάνω, που είναι πιστεύω πολύ σαφή και με στοιχεια.

      ΦΙΛΙΚΑ

      Διαγραφή
    4. ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΕΣ

      Διαγραφή
  2. ΦΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στη τσεπη το εχουμε το ψεμα και αμα στριμωχτουμε το πεταμε χωρις ενδοισμους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για ποσο πια ο κ. Δημαρχος θα υποτιμα τη νοημοσυνη μας; Πραγματικα για ποσο; Αλλα δε φταιει αυτος; Εμεις φταιμε με το κουτοχορτο που καταπινουμε αμασιτο τοσα χρονια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δουλειά των πολιτικάντηδων αυτη ειναι
    να υπεκφεύγουν με διαφορα ψεματάκια και τυρακια
    εμεις να μήν τσιμπάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ας ελπίσουμε οτι οι αλλαγές στον "Καλλικράτη"
    θα κλείσουν καποια "παράθυρα" που οδηγούν στην προσβολή και οπως λες της νοημοσύνης μας και της αυτοδιοικητικης δημοκρατίας γενικοτερα.
    ας το ελπίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΣ
      μπαλώματα θα γινουν και θα μας τις πουν
      οτι ειναι βαθιες αλλαγες στο Καλλικρατη

      Διαγραφή
    2. Το πιο βαθυ κρατος, ειναι αυτο τον ΟΤΑ. Εχεις απολυτο δικιο φιλε μου.

      Διαγραφή
  7. αυτό θα το δούμε οταν τελικά ψηφιστεί.
    κι' ας μήν ειμαστε μέχρι τότε, ούτε δύσπιστοι ούτε και ευκολόπιστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα ηχητικα ειναι αποκαλυπτικα για οποιον ξερει να κρινει καποιον που απαντα.
    Ο τροπος
    Ο τονος της φωνης
    Η χροια
    Ολα κανονικα
    Αστο παμε παρακατω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. -απλή και ανόθευτη αναλογική
    -τακτικοι και εκτακτοι έλεγχοι στα οικονομικα
    -απεριόριστες θητείες σε αιρετους των ΟΤΑ
    -χωρίς πλαφόν για την εκπροσώπηση συνδυασμού στο δημοτικο συμβούλιο
    και άλλα πολλά

    -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΙΑΤΙ ρε φιλε να κυβερνουν οι ιδιοι και οι ιδιοι
    2 θητειες και πολυ ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε ! 7 : 54
    οι πολιτικοί κρίνονται για τα πεπραγμένα τους, απ' όλους εμάς και στην κάλπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το πρόβλημα με αυτή την υπόθεση όπως και με άλλες(πχ το πανωπροίκι των 175.000 για το κλειστό)είναι ακόμη πιο σύνθετο.
    Το πρώτο θέμα είίναι οι προφορικές παραγγελίες.
    Που ακούστηκε προφορική συμφωνία 20.000 ευρώ για είδη υγιεινής!!!!!
    Στον προυπολογισμό του Δήμου προβλέπονται αυτές οι δαπάνες και ΠΟΤΕ δεν έχει γίνει αναμόρφωση προυπολογισμού για τέτοιας φύσεως δαπάνες.
    Που πήγαν λοιπόν όλα αυτά τα υλικά,που καταναλώθηκαν;
    Το επιχείρημα ότι καταναλώθηκαν επειδή προσελήφθησαν οκταμηνίτες εργάτες για καθαριότητα δεν στέκει,γιατι οκταμηνίτες δούλεύουν τα τελευταία χρόνια χωρίς να παρατηρηθεί τέτοια αύξηση δαπανών και επιπλέον η προμήθεια άρχισε,όπως αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου, από τον Ιανουάριο εποχή που δεν είχαν προσληφθεί ακόμα οι οκταμηνίτες.
    Το ερώτημα λοιπόν είναι ποιος κατανάλωσε όλα αυτά τα υλικά και τα χρεώθηκε ο Δήμος.
    Το δεύτερο μεγάλο θέμα που αναφύεται έχει να κάνει με την οικονομική κατάσταση του Δήμου.
    Εδώ πρέπει να ανοίξουμε μία παρένθεση χρήσιμη για την ενημέρωση των πολιτών.Το υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο της υποχρέωσης των δήμων για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς,έχει διαθέσει από το 2016 κοντά στα 600.000.000(!) ευρώ για να καλύψει τα ελλείμματά τους.Αυτό το αναφέρω και για ένα ακόμη λόγο και ο λόγος είναι να μάθουν οι πολίτες που δεν ενδιαφέρονται για τα δημοτικά που πηγαίνουν τα χρήματα που πληρώνουν σε φόρους.Επανερχόμενος λοιπόν,από πέρισυ το Υπουργείο καλύπτει χρέη που προκύπτουν μόνο από δικαστικές αποφάσεις.Έτσι λοιπόν έχει αναπτυχθεί η βιομηχανία των δικαστικών αποφάσεων,στην οποία έτσι κι αλλιώς ο Δ.Ξηρομέρου έίχε ´´τεχνογνωσία ´´.
    Στον φετινό προυπολογισμό έχουν ενταχθεί από το Δ.Ξηρομέρου στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών οφειλές προς τρίτους ύψους περίπου 300.000 ευρώ και έπεται συνέχεια.
    Αν λοιπόν προσθέσουμε σ´αυτό το ποσό και το ποσό των 600.000(κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος)ευρώ που δεν εμφανίζεται στον προυπολογισμό,το έλλειμμα του δήμου εκτοξεύεται σε δυσθεώρητο ύψη και έτσι εξηγούνται και οι επιστροφές των προϋπολογισμών του νομικού προσώπου και της κοινωφελούς καθώς και η πλήρης απραξία του δήμου.
    Αυτά τα έχουμε καταγγείλει στα δημοτικά συμβούλια και έχουμε προτείνει μάλιστα συγκεκριμένες λύσεις,δυστυχώς όμως η δημοτική αρχή αγρόν ηγόρασε η μάλλον καθαριστικά και πλακάκια για το κλειστό.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μισεύω και τα μάτια μου δακρύζουν λυπημένα,
    αχ πατρίδα μου γλυκιά δακρύζουν λυπημένα,
    αχ πατρίδα μου γλυκιά πόσο σ’ αγαπώ βαθιά.

    Στη ξενιτιά με στεναγμούς βραδιάζει ξημερώνει,
    αχ πατρίδα μου γλυκιά βραδιάζει ξημερώνει,
    αχ πατρίδα μου γλυκιά πόσο σ’ αγαπώ βαθιά.

    Έχετε για ψηλά βουνά και κάμπη με τα δάση,
    αχ πατρίδα μου γλυκιά και κάμπη με τα δάση,
    αχ πατρίδα μου γλυκιά πόσο σ’ αγαπώ βαθιά.

    Θα σ’ αγαπώ, θα σ’ αγαπώ ώσπου να ξεψυχήσω,
    αχ πατρίδα μου γλυκιά ώσπου να ξεψυχήσω,
    αχ πατρίδα μου γλυκιά πόσο σ’ αγαπώ βαθιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.