ΥΠ.ΕΣ: Επιχορήγηση 255.392,35 € στον Δήμο Ξηρομέρου από το πρόγραμμα «ΑΚΣΙΑ». Η δική μας γνώμη.


Ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε σήμερα την επιχορήγηση συνολικού ποσού 4.904.985,19 € στους Δήμους της χώρας (το διπλάσιο από πέρυσι) που αναφέρονται στο ακόλουθο επίσημο έγγραφο, αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση υποχρεώσεών τους που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως 22/2/2018, από τα χρηματικά διαθέσιμα του προγράμματος Αυτοδιοίκηση Κοινωνική Συνοχή – Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ).
Η επιχορήγηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, καθίσταται δυνατή από το άρθρο 48 του Ν. 4456/2017 για την άμεση εξόφληση των υποχρεώσεων των Δήμων σε ιδιώτες, και εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με τους ΟΤΑ, προκειμένου οι τελευταίοι να εκπληρώσουν τις χρηματικές τους υποχρεώσεις και να καλύψουν δαπάνες (που προέρχονται από τελεσίδικες αποφάσεις και διαταγές πληρωμής), οι οποίες ανατρέπουν τον οικονομικό προγραμματισμό των Δήμων και σε πολλές περιπτώσεις τους οδηγούν σε αδυναμία ισοσκέλισης του Προϋπολογισμού τους, με κίνδυνο την αναστολή κρίσιμων λειτουργιών τους προς τους πολίτες.
Η δική μας γνώμη είναι ότι καλώς οι Δήμοι στηρίζονται οικονομικά από το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να μπορέσουν να εξυγιανθούν τα οικονομικά τους και να μπουν σε μία σωστή πορεία, όμως υπάρχει ένα μεγάλο αλλά, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιούν αυτή την οικονομική βοήθεια κάποιοι για να καλύψουν την κακοδιαχείριση τους στα οικονομικά, ή ακόμη χειρότερα να συνεχίζουν να καταστρέφουν οικονομικά το Δήμο σκορπώντας τα χρήματα αλόγιστα δεξιά και αριστερά (μη πούμε περισσότερα και γίνουμε πάλι κακοί), γιατί αυτά τα χρήματα που δίνονται για πληρωμή δικαστικών αποφάσεων δεν πέφτουν από τον ουρανό, αλλά η χώρα (όλοι οι πολίτες δηλαδή) τα δανείζεται σε περιβάλλον μνημονίου και σκληρής επιτήρησης και δεν πρέπει να γίνουν το άλλοθι της κακοδιαχείρισης κάποιων φωστήρων της αυτοδιοίκησης με βαρύ βιογραφικό. Σχετική μας αναφορά για το θέμα είχαμε κάνει πολύ πρόσφατα με ανάρτηση μας (δείτε εδώ).
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

2 σχόλια:

  1. ΡΕΕΙ ΧΡΗΜΑ ΚΟΥΜΠΑΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο δήμος μας για πολλούς και διάφορους λόγους έπραξε πολύ ορθά που συνέχισε την κατασκευή στο κλειστό γυμναστήριο Αστακού.
    Ενα αθλητικό τεχνικό έργο χρήσιμο για την νεολαία κυρίως και ολοι ίσως θαυμάζουμε αυτο το έργο.
    Ομως κατά την άποψή μου δέν έπραξε ορθά η δημοτική αρχή του δήμου μας , όταν όλοι μας- δημοτικό συμβούλιο και δημότες -εκ των υστέρων ενημερώθήκαμε ότι απαιτούνται επιπλέον απαραίτητες εργασίες κατασκευής για την ολοκλήρωση του έργου.
    Ευχαριστώ !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι-Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.