Προέγκριση νέων τευχών δημοπράτησης του έργου «Ανέγερση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας».


Αστακός, 22/05/2018
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Προέγκριση νέων τευχών δημοπράτησης του έργου «Ανέγερση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας».

Αγαπητοί Συνδημότες/ Συνδημότισσες.
Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την αριθ. πρωτ. 1745/17-5-2018 Απόφασή της, ενέκρινε την προέγκριση νέων τευχών δημοπράτησης του έργου «Ανέγερση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας», συνολικού προϋπολογισμού 3.336.910,56 € (δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο).

Το έργο αυτό θα δημοπρατηθεί άμεσα.

Πρόκειται για ένα διδακτήριο ολοήμερης λειτουργίας που περιλαμβάνει:
1. Το Δημοτικό με 6 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πληροφορικής, εργαστήριο φυσικών επιστημών, βιβλιοθήκη, ξένης γλώσσας, εργαστήριο αισθητικής αγωγής, γραφείο δασκάλων και διευθυντού, γραμματείας και αρχείου, χώρος γυμναστού, συλλόγου γονέων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γυμναστήριο, χώροι φαγητού, ιατρείου, κυλικείου κ.α.
2. Το Νηπιαγωγείο με αίθουσες εργασίας, ανάπαυσης, πολλαπλών χρήσεων, γραφείο νηπιαγωγών, χώρο φαγητού, λοιπούς βοηθητικούς χώρους.
Το συνολικό εμβαδόν του κτιρίου είναι 1.754,28 μ2 μη συμπεριλαμβανομένων των 110,40 μ2 του υπόστεγου και του στεγάστρου της εισόδου του δημοτικού, των 41,25 μ2 του υπόστεγου του νηπιαγωγείου και του εξωτερικού κλιμακοστασίου. Συνολική στεγασμένη δόμηση 1.820,12 μ2.

Άλλη μια δέσμευση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής στο τομέα της παιδείας γίνεται πραγματικότητα.

Από τον Δήμο Ξηρομέρου
----------------------

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Όπως ακριβώς σας τα είχαμε πει στις 3 Μαΐου με σχετική μας ανάρτηση (δείτε εδώ). Επιτέλους ένα έργο που πέρασε από χίλια κύματα, που κάποια στιγμή ξαφνιαστήκαμε που πήγε να χαθεί, έχει πλέον λάβει τον δρόμο της υλοποίησης και τα εύσημα πάνε εύλογα σε όσους συνέβαλλαν σε αυτό το έργο, με το ποσοστό του ο καθένας, μικρό ή μεγάλο. Στις προηγούμενες δημοτικές αρχές, στην νυν δημοτική αρχή και σε κάποιους που βοήθησαν ιδιωτικά και ανιδιοτελώς.
Πάντα τέτοιες ειδήσεις λοιπόν να έχουμε...

5 σχόλια:

  1. ο κοσμος ενδιαφέρεται να γινονται εργα και υποδομές και αδιαφορεϊ αν καποιοι επαίρονται και διεκδικούν την πατρότητα των εργων για ικανοποιήσουν τον ναρκισισμό τους και γεμϊσουν την ματαιοδοξία τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωστόσο για λόγους και μόνο δικαιοσύνης το εργο αυτο ειναι απο τον προύπολογισμο
    της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ23 Μαΐου 2018 στις 10:07 π.μ.

    Καταρχας προκειται για την εγκριση των τευχων δημοπρατησης μονον , ουτε καν τη διακηρυξη δημοπρατησης του εργου δεν καταφερε ακομα ο κ. ΓΑΛΟΥΝΗΣ για ενα εργο με εξασφαλισμενες πιστωσεις και ενταγμενο απο τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ -ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2016 στο ΕΣΠΑ μετα απο φιλοτιμες προσπαθειες του μακαριτη πλεον υπηρεσιακου στελεχους - μελετητη ΗΛΙΑ ΤΡΙΧΟΠΟΥΛΟΥ.
    Ο συμβατικος χρονος κατασκευης του εργου ηταν ,κατα την αποφαση ενταξης, απο τον ΑΠΡΙΛΙΟ του 2017 μεχρι τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ του τρεχοντος ετους 2018 . Δηλαδη , τον ερχομενο Οκτωβριο θαπρεπε ναχει ολοκληρωθει και παραδοθει το εργο , που ειναι εντελως απαραιτητο για το ΜΥΤΙΚΑ και τους μαθητες των δυο σχολειων του - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ και ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - που στεγαζονται σε εντελως ακαταλληλα και ανερπαρκη κτιρια.
    Προς τι λοιπον οι πανηγυρικες ανακοινωσειςκαι οι βερμπαλιστικες διαπιστωσεις του αυτολιβανιζομενου Δημαρχου οτι ταχα , αλλη μια δεσμευση του γινεται πραξη, οταν ενα εργο που του παραδοθηκε στο "πιατο " ειναι ανικανος να το τρεξει και να το κατασκευασει σε ευλογο χρονο ; Ειναι σιγουρο οτι το εργο δεν προκειται να ξεκινησει μεσα στο 2018 , οταν θαπρεπε συμβατικα ναχει ολοκληρωθει . Οι επικαλουμενες απο το Δημαρχο δικαιολογιες για την καθυστερηση ειναι εντελως αβασιμες. Το λυκειο ΘΕΡΜΟΥ, που με την ιδια αποφαση ενταχθηκε στο ΕΣΠΑ , οχι μονον δημοπρατηθηκε αλλα και κατασκευαζεται ηδη ,αρα η δημοπρατηση ηταν δυνατη εγκαιρα αρκει ναχε την ικανοτητα και το ενδιαφερον γιαυτο .
    Ο Δημαρχος παρα τις διαδοχικες πιεσεις μας δεν εδειξε κανενα ενδιαφερον, πιστος στη λογικη που τον διακρινει γενικα : Βλεποντας και κανοντας και ας γινει οποτε γινει , εγω θα πανηγυρισω στο τελος.Το ιδιο αλλωστε δεν συμβαινει με το κτιριο του νεου ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΤΙΚΑ , που αδυνατει εδω και 4 χρονια απο τοτε που ανελαβε να το ολοκληρωσει και να λειτουργησει , ενω οι πιστωσεις ειναι εξασφαλισμενες;
    Αντιλαμβανομαι την αναγκη του ΔΗΜΑΡΧΟΥ να παρουσιασει κατι ενοψει των επερχομενων εκλογων εχοντας ανυπαρκτο απολογισμο σε ολο το δημο και ειδικα στην ΑΛΥΖΙΑ . Ομως προκαλει το κοινο αισθημα προβαλλοντας σαν επιτευγμα του την αυτονοητη δρομολογηση των διαδικασιων για την κατασκευη ενος εργου που επρεπε ηδη να ολοκληρωνεται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μέχρι τώρα 3 ανακοίνωσης του δήμου για το σχολείο για τις δεσμεύσεις και την πραγματικότητα.
    Το έργο ενταγμένο 2 χρόνια και ακόμα δημοπράτηση και αυτοί πανηγυρίζουν σε δόσεις.
    Πόσο αστείο και πόσο ασοβαρο.
    Τον Οκτώβριο έπρεπε να παραδίδεται και ούτε δημοπρασία καν ακόμα και βγάζουν πανηγυρικές ανακοινώσεις

    Πόσο για τα πανηγύρια είστε?????
    Πόσο?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπότε,
      να περίμενουμε μεχρι να γινει το εργο καμιά εικοσαριά ακομα ανακοινωσεις

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.