ΣΥΡΙΖΑ Φυτειών: Φτάνει πια! Δεν ανεχόμαστε ασέβεια προς τους αγρότες μας!


Από προχθές η ΔΕΗ εντελώς απροειδοποίητα ξεκίνησε τις διακοπές ρεύματος στα αντλιοστάσια των ΤΟΕΒ. Η αρχή έγινε από το ΤΟΕΒ Φυτειών.
Σε περίοδο έντονης καλλιεργητικής δραστηριότητας αυτή η προκλητική πράξη της ΔΕΗ μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλεί και δείχνει ασέβεια απέναντι στον ιδρώτα των αγροτών μας.
Όλοι μας γνωρίζουμε ότι τα συσσωρευμένα χρέη των παρελθόντων ετών προέκυψαν από κακοδιαχείριση και από μη είσπραξη εισφορών. Ωστόσο, οι σημερινές διοικήσεις των ΤΟΕΒ καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για εξορθολογισμό των χρεών τους. Επίσης το νέο θεσμικό πλαίσιο περί Ενεργειακών Κοινοτήτων (ν. 4513/2018) δίνει τη δυνατότητα για ουσιαστική εξομάλυνση της ενεργειακής κατανομής μέσω δημιουργίας ΑΠΕ έτσι ώστε να υπάρξει μείωση του κόστους ενέργειας για τα αντλιοστάσια.
Καλούμε τα αρμόδια Υπουργεία (Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος) καθώς και τους Βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουν άμεσα λύση πριν να είναι πολύ αργά. 
Καλούμε την ΔΕΗ να σεβαστεί το εισόδημα και τον ιδρώτα των αγροτών και να προβεί σε λογικές ρυθμίσεις χρεών και όχι να «πνίγει» τους ΤΟΕΒ. 
Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. 
Φτάνει πια! 

ΣΥΡΙΖΑ ΦΥΤΕΙΩΝ

5 σχόλια:

  1. Οι δημόσιες ανακοινώσεις και οι απόψεις που εκφράζονται απο διάφορους φορείς είναι εκ προτέρων σεβαστές αλλά θα πρέπει οι ανακοινώσεις να διακρίνονται πρωτίστως για την πληρότητά τους.
    Ως εκ τούτου θα ήθελα να ρωτήσω το ΣΥΡΙΖΑ Φυτειών εάν δύναται να μας έλεγε :
    -πόσο ειναι αυτό το συσσωρευμένο χρέος παρελθόντων ετών της ΤΟΕΒ Φυτειών προς την ΔΕΗ
    Ευχαριστώ !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι-Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψηφιζουμε ΝΔ. Να ξεπουληση ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη ΔΕΗ στους Ιδιωτες και τοτε
    να δουμε ΑΝ θα υπαρχουν μειωσεις και παροχες.......Αρχιστε το
    σκουξμο απο τωρα.Ερε γλεντιαααααα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι τα τέλη του 2018, η κυβέρνηση συμφώνησε με τους δανειστές, να έχει ξεπουλήσει το 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ! Στο σφυρί μέχρι τότε θα βγάλει τις μονάδες 3 και 4 της Μεγαλόπολης, την εν λειτουργία μονάδα Μελίτη Ι στη Φλώρινα καθώς και άδεια για την κατασκευή της Μελίτης ΙΙ. Δώρο στους ιδιώτες μαζί με τα ορυχεία θα δώσει και το «δικαίωμα» να δημιουργήσουν ορυχείο λιγνίτη, λεηλατώντας το φυσικό πλούτο της χώρας.

      Το ξεπούλημα της ΔΕΗ, που φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία υλοποίησε τα σχέδια των προήγουμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά εγκλήματα σε βάρος του λαού και της οικονομίας της χώρας.

      Υποδομές στρατηγικής σημασίας, θα περάσουν στα χέρια ιδιωτών, με ότι αυτό συνεπάγεται για το κόστος της τιμής του ρεύματος στο μέλλον, για τα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά. Το ρεύμα που αποτελεί κοινωνικό αγαθό θα μετατραπεί σε εμπόρευμα, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

      Όσο για την τύχη των εργαζομένων που δουλεύουν στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, θα αποφασίσουν οι νέοι ιδιοκτήτες που προφανώς θα εφαρμόσουν τους αυστηρούς κανόνες της νεοφιλελεύθερης αγοράς, σε βάρος μισθών και δικαιωμάτων.

      Για την ιστορία και μόνο για αυτή, ο «Ημεροδρόμος», παρουσιάζει ένα παλιότερο άρθρο του Αλέξη Τσίπρα, με τον τίτλο: «Η ιστορική σημασία της μάχης για την ΔΕΗ» που δημοσιεύτηκε στις 4 Iουλίου 2014 στην ιστοσελίδα ΤVXS. Ήταν τότε που ο πρωθυπουργός έδινε τη …μάχη για τη διάσωση της ΔΕΗ από το ξεπούλημα. Προφανώς ήθελε αυτός να βάλει την τελική υπογραφή…

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Φίλε συνδημότη ! 5: 27
      ο δήμος μας ως κορυφαίος θεσμός της τοπικής μας κοινωνίας θα πρέπει να επιδιώξει συνάντηση με τις διοικήσεις των ΤΟΕΒ του δήμου μας και να συζητηθεί το σύνθετο αυτό θέμα ώστε να αναζητηθούν οι καλύτερες πιθανές λύσεις για τους απλούς συνδημότες μας που βιώνουν άμεσα το πρόβλημα.
      καλό βράδυ !
      Σπύρος Ν. Γιαννέλης

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.