Κέντρα Υγείας Αστακού και Μύτικα. Δημόσιες δομές υγείας, που οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να τις στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις.


Έχουμε την τύχη να διαθέτουμε στον Δήμο μας δύο δημόσιες δομές Υγείας, το Κ.Υ. Αστακού και το Κ.Υ. Μύτικα, που παρά την οικονομική κρίση και την μνημονιακή καταιγίδα που σάρωσε την χώρα μας τα τελευταία χρόνια, πρωτίστως και σοβαρότερα τον τομέα της Υγείας, κατάφεραν και στάθηκαν όρθια στα πόδια τους και είναι εκεί και λειτουργούν, αποτελώντας το αποκούμπι κάθε κατοίκου και επισκέπτη της περιοχής, προσφέροντας τις υπηρεσίες που μπορούν με τα μέσα που διαθέτουν.
Θα μας ρωτήσετε...., υπάρχουν προβλήματα; Σίγουρα ναι και μάλιστα πολλά. Υπάρχουν προβλήματα και καθήκον των τοπικών κοινωνιών είναι να προσπαθούν συνεχώς να τα λύνουν εκεί που πρέπει, απευθυνόμενοι με παραστάσεις, εγγράφως ή προφορικά προς τους διοικούντες την Υγεία, με πειθώ και επιχειρήματα, γιατί η λύση των προβλημάτων, από τους διοικούντες την Υγεία επιτυγχάνονται και πουθενά αλλού. Επίσης, αν κάτι κατά την γνώμη μας δεν λειτουργεί σωστά, οφείλουμε και πρέπει να απευθυνόμαστε πρωτίστως στους έχοντες την αρμοδιότητα. 
Αυτή η προσπάθεια πρέπει να είναι ειλικρινής και συνεχής και όχι διακοπτόμενη και ρυθμιζόμενης έντασης, ανάλογα με την κομματική μας τοποθέτηση, γιατί δυστυχώς έχουμε και πολλά τέτοια φαινόμενα. Όψιμο ενδιαφέρον ανάλογα με το από που φυσάει ο άνεμος. Δεν σταματάμε ποτέ να διεκδικούμε το καλύτερο και να πιέζουμε προς τους έχοντες την ευθύνη διοίκησης του τομέα της Υγείας.
Προσωπική μας θέση είναι ότι στηρίζουμε τα Κ.Υ. Αστακού και Μύτικα και το προσωπικό τους. Το προσωπικό των Κ.Υ. Αστακού και Μύτικα είναι οι δικοί μας άνθρωποι και ακόμα πιο πολύ αυτοί που έρχονται με προσωπικές παρεμβάσεις και προτροπές από άλλα Νοσοκομεία, ώστε να προσφέρουν λίγες εφημερίες, ώστε να βγει το πρόγραμμα και να υπάρχει υγειονομική κάλυψη όσο πιο πολλές ημέρες γίνεται.
Είναι βαθιά μας πεποίθηση ότι όλη η ενέργεια μας πρέπει να αναλίσκεται πως θα μπορέσουμε:
  • Πρώτον να τα διατηρήσουμε και να μην τα απαξιώνουμε. 
  • Δεύτερον να τα βοηθήσουμε και να τα ενισχύσουμε.
Ο καθένας με τον τρόπο του και όπως ξέρει και μπορεί (φανερά και σιωπηλά).
Το αγαθό της Υγείας πρέπει να μας ενώνει όλους και ειδικά σε αυτή την συγκυρία, όπου όλοι έχουμε δει τι έχει συμβεί όλα αυτά τα  χρόνια στο τομέα της Υγείας, ο οποίος σαρώθηκε από άκρη σε άκρη και τελευταία γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια να σταθεί στα πόδια του το σύστημα, να ορθοποδήσει και κατόπιν να ενισχυθεί, με λάθη ναι, με παραλήψεις ναι, αλλά η βούληση υπάρχει και η προσπάθεια γίνεται και αυτό είναι οφθαλμοφανές και υπάρχουν ήδη πολλά θετικά και μετρήσιμα αποτελέσματα, όπως υπάρχουν και πολλές ελλείψεις και ο αγώνας συνεχίζεται.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.