Ενημέρωση για το βουλιαγμένο λιμάνι του Μύτικα, στο σημερινό Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου. Η δική μας γνώμη.


Του κ. Βασίλη Σούλα.
Τακτικό μέλος Δ.Σ.
Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου.

Στο σημερινό Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου, στο οποίο παρέστην ως τακτικό μέλος, υπήρξε από μέρος του Προέδρου του και Δημάρχου κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη ενημέρωση σχετικά με τη σταματημένη αμετάκλητα από το ΣτΕ, επέκταση του αλιευτικού καταφυγίου Μύτικα.
Συγκεκριμένα ανάφερε ότι προχωρά ο καθορισμός της χερσαίας ζώνης και με βάση καινούργιο νόμο, εκτιμά ότι θα υπάρξει νομιμοποίηση και του βουλιαγμένου λιμανιού (το ανέφερε το ίδιο και στη Γενική Συνέλευση στον Μύτικα).
Επίσης μας επισύναψε στα χέρια μας απόφαση της Αποκεντρωμένης, που καταρχήν δηλώνει ότι δεν έχει αντίρρηση για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του εν λόγου έργου και την κατατεθείσα σχετική ΜΠΕ (δείτε την εδώ).
Εμείς πήραμε το λόγο και επισημάναμε ότι υπάρχει αμετάκλητη απόφαση του ΣτΕ και ευχή μας είναι αυτή η ελπίδα απεμπλοκής που παρουσιάζει ο κ. Δήμαρχος να βγει αληθινή, γιατί χωρίς τώρα να αναφέρουμε τα λάθη, τις παραλείψεις και τις ευθύνες για όλες αυτές τις καραμπινάτες παρανομίες που έχουν συμβεί στο σημείο εκεί, υπάρχει μία διαμορφωθείσα πολύ δυσάρεστη κατάσταση, που αν γίνεται και μπορεί, καλώς να λυθεί επιτέλους.
Προσωπική μας γνώμη και εκτίμηση είναι ότι αυτό δεν γίνεται να συμβεί, δηλαδή να παρακαμφθεί η αμετάκλητη απόφαση του ΣτΕ και υπάρχει γι άλλη μία φορά καλλιέργεια ελπίδων, αλλά ευχόμαστε να διαψευσθούμε πανηγυρικά.
Επίσης να πούμε ότι ακριβώς οι ίδιες ελπίδες καλλιεργήθηκαν πριν τις εκλογές του 2014, πάλι με αφορμή ένα νέο τότε νόμο και πάλι οι ίδιες ελπίδες καλλιεργούνται και τώρα πριν από τις εκλογές του 2019. Κάτι σημαίνει αυτό, έχουμε αποκτήσει πείρα να ακούμε προεκλογικά πράγματα και υποσχέσεις για ξεπλοκάρισμα του βουλιαγμένου λιμανιού και το λέμε για δεύτερη φορά, ελπίζουμε να διαψευσθούμε πανηγυρικά σε αυτή την εκτίμηση μας, θα το χαρούμε στα αλήθεια να συμβεί αυτό μέσα από τα βάθη της ψυχής μας, αλλά δεν το βλέπουμε να συμβαίνει.
Σχετικά με τα άλλα θέματα του Δ.Σ., θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά τις επόμενες ημέρες, όπως  κάνουμε πάντα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.