Η καθημερινότητα του δημότη, η μαύρη τρύπα της δημοτικής αρχής.


Είναι πλέον αυταπόδεικτο και αδιαμφισβήτητο γεγονός, το οποίο ομολογούν χωρίς κανένα ενδοιασμό και αυτοί οι  ίδιοι οι υποστηρικτές της σημερινής διοίκησης του Δήμου Ξηρομέρου, ότι η δημοτική αρχή έχει χάσει προ πολλού και κατά κράτος το παιχνίδι της επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινότητας του δημότη.
Καθαριότητα, φωτισμός, ύδρευση, απλές παρεμβάσεις ώστε να λυθούν απλά προβλήματα (παράδειγμα, παρά τις διαρκείς υποσχέσεις, εκκρεμεί πάνω από χρόνο το άνοιγμα του δρόμου πίσω από το Κ.Υ. Μύτικα και ο καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου), αποτελούν την μαύρη τρύπα της νυν διοίκησης, για αυτό και τα παράπονα είναι πολλά και σοβαρά.
Έχει άλλοθι γι αυτά η δημοτική αρχή; Τα άλλοθι που παρουσιάζονται εκ μέρους της δημοτικής αρχής είναι κυρίως η κακή νοοτροπία των δημοτών (δεν διαφωνούμε), η έλλειψη προσωπικού στον Δήμο Ξηρομέρου, ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, το οποίο έχει κάποια βάση, αλλά ολόκληρη η αλήθεια που καταρρίπτει εν μέρει αυτή την δικαιολογία είναι εδώ και τέλος τα ελάχιστα χρήματα που κατά αυτήν έχει την δυνατότητα να διαθέσει ο Δήμος Ξηρομέρου για να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα, κάτι το οποίο εμείς έχουμε αποδείξει με επίσημα έγγραφα ότι είναι μεγάλη ανακρίβεια, μιας και πολλές χιλιάδες ευρώ έχουν κοπεί εντάλματα πληρωμής για τέτοια θέματα.
Υπάρχουν άμεσες λύσεις εφαρμόσιμες ώστε να αντιστρέψει η δημοτική αρχή αυτή την δυσάρεστη κατάσταση και τα πράγματα να γίνουν καλύτερα; Αναμφίβολα ΝΑΙ, υπάρχουν τέτοιες λύσεις και δεν τις λέμε εμείς, δεν είναι δικές μας προτάσεις και σκέψεις, τις λένε ΟΛΟΙ και είναι κάποια αυτονόητα πράγματα που θα βελτίωναν πολύ γρήγορα την εικόνα, γιατί για να είμαστε ρεαλιστές, πάντα σε αυτό το κομμάτι των προβλημάτων καθημερινότητας δεν γίνεται να μην υπάρχουν κάθε φορά προβλήματα, είναι κατά κάποιο τρόπο φυσιολογικό.
  • Οργάνωση, σοβαρότητα και σχέδιο στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων και όχι χαλασμένο τηλέφωνο και δημόσιες σχέσεις.
  • Πραγματική αξιοποίηση των οκταμήνων που σύντομα πρόκειται να προσληφθούν (όλες τις προηγούμενες φορές δεν έγινε).
  • Πραγματική αξιοποίηση των εργαζομένων με τρίμηνες και δίμηνες συμβάσεις που πρόκειται να προσληφθούν (όλες τις προηγούμενες φορές δεν έγινε).
  • Πραγματική αξιοποίηση των Προέδρων της Δ.Κ. και των Τ.Κ. στην επίλυση αυτών των προβλημάτων, μιας και αυτοί γνωρίζουν καλά τις προτεραιότητες.
  • Άσκηση του δικαιώματος χορήγησης αριθμού μεροκάματων σε μεμονωμένους εργάτες.
  • Στρέψιμο της προσοχής και της ενέργειας σε αυτό το κομμάτι και όχι κατανάλωση της ενέργειας σε θέματα άλλα, σε θέματα μικροσυμφερόντων και μικροεξυπηρετήσεων.
Αν η δημοτική αρχή κοπιάσει και δείξει πραγματικό ενδιαφέρον, μπορεί να αλλάξει άρδην η εικόνα στα χωριά μας, αλλά και να αλλάξει τις κρίσεις των δημοτών σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα θέματα της καθημερινότητας του, οι οποίες σήμερα είναι εξόχως αρνητικές για την δημοτική αρχή και όχι άδικα.

3 σχόλια:

  1. Μαύρη τρύπα στα καθημερινά και ανοιχτή πληγή στα οικονομικά
    του δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το ξέρουν και οι ίδιοι και θα προσπαθήσουν το καλοκαίρι να το διορθώσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ?
      ο δημος θα ειναι καταχρεωμένος για τα επομενα χρονια

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.