Τι ισχύει αυτή την στιγμή για τις ερασιτεχνικές άδειες αλιείας.


Επειδή έχει δημιουργηθεί μία σύγχυση όσον αφορά τις ερασιτεχνικές άδειες αλιείας, σας αναφέρουμε υπεύθυνα τι συμβαίνει αυτή την στιγμή. Με τον Ν. 4256/2014 (ΦΕΚ 92/Α/2014, άρθρο 14, παράγραφος 2), οι ερασιτεχνικές άδειες αλιείας καταργήθηκαν (ατομική και σκάφους).
Το 2016 με σχετικό σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στις 6.4.2016 στην Βουλή των Ελλήνων, με το περίφημο άρθρο 43, η ερασιτεχνική άδεια αλιείας σκάφους θεσμοθετούνταν ξανά ως εξής: Απαιτούνταν για φουσκωτά σκάφη έως 6 μέτρα και για τα υπόλοιπα (πολυεστερικά και ξύλινα) μέχρι 7,5 μέτρα, με μέγιστο όριο 120 άλογα ισχύς μηχανής. Πάνω από αυτά τα όρια απαγορευόταν το ερασιτεχνικό ψάρεμα. Οι σφοδρές αντιδράσεις όμως την εποχή εκείνη, ήταν η αιτία ώστε να μη ψηφιστεί ο συγκεκριμένος νόμος.
Αυτή την περίοδο υπάρχει η εξαγγελία και η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης για επαναφορά των ερασιτεχνικών αδειών αλιείας, το σχετικό νομοσχέδιο είναι σε διαβούλευση και απλά αναμένουμε.
Άρα αυτή την στιγμή οι ερασιτεχνικές άδειες αλιείας (ατομική και σκάφους) παραμένουν καταργημένες και δεν απαιτείται να τις διαθέτουν οι ερασιτέχνες ψαράδες.
Καλά και ελεύθερα ψαρέματα λοιπόν μέχρι νεωτέρας......

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.