Κ.Υ. Αστακού: Κινδυνεύουμε να βγάλουμε με τα χέρια μας τα μάτια μας.


Δυστυχώς πληροφορούμαστε ότι οι εφημερίες του Κ.Υ. Αστακού για τον μήνα Αύγουστο, ως αυτή την στιγμή που αναρτούμε αυτό το κείμενο δεν βγαίνουν (υπάρχουν 12 κενά περίπου), εκτός αν βρεθούν διαθέσιμοι γιατροί από άλλα γειτονικά νοσοκομεία, που θα έρθουν να βοηθήσουν, κάτι που επηρεάζει και την Δ.Ε. Αλυζίας σημαντικά, μιας και όταν δεν εφημερεύει το Κ.Υ. Μύτικα, στο Κ.Υ. Αστακού προστρέχουμε και ελπίζουμε. Επίσης μαθαίνουμε ότι ο Δ/ντης του Κ.Υ. Αστακού τελεί υπό παραίτηση, αν δεν το έχει ήδη πράξει.
Όλη αυτή η αρνητική δημοσιότητα τα τρία τελευταία χρόνια όσον αφορά το Κ.Υ. Αστακού, προκαλεί μεγάλη και ανυπολόγιστη ζημιά. Υπάρχουν δεκάδες περιστατικά καθημερινά με θετική αντιμετώπιση και κατάληξη στα Κ.Υ. Αστακού και Μύτικα, που πουθενά δεν αναφέρονται, δεν διαφημίζονται και δεν αναδεικνύονται. Όλο αυτό το θάψιμο και η άρνηση κάνει μεγάλο κακό και αυτό που λέμε δεν σημαίνει να κουκουλώσουμε κάτι αν δεν πηγαίνει καλά, αλλά δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος να θεραπεύσουμε κάτι, αν τυχόν δεν λειτουργεί όπως πρέπει και προβλέπεται.
Αυτές τις δύο δημόσιες δομές υγείας τις έχουμε μεγάλη ανάγκη γιατί επιτελούν πολύ σημαντικό έργο, όπως μεγάλη ανάγκη έχουμε και τους ιδιώτες γιατρούς που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας, οι οποίοι και αυτοί, επιτελούν σημαντικό και μεγάλο έργο. Δημόσιος τομέας και ιδιωτικός αλληλοσυμπληρώνονται, ώστε να έχουμε βασικές και ποιοτικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στους κατοίκους της περιοχής.
Επιτέλους η τοπική κοινωνία του Αστακού, οι διοικούντες, οι γνωρίζοντες και εμπλεκόμενοι με τα θέματα της υγείας στον Αστακό, να βρεθούν όλοι μαζί, να καθίσουν σε ένα τραπέζι και με ειλικρίνεια και κοιτάζοντας στα μάτια ο ένας τον άλλον, να λύσουν όλα τα θέματα που υπάρχουν και τις παρεξηγήσεις, είτε αυτές αφορούν ιατρικά θέματα, για τα οποία εμείς δηλώνουμε και είμαστε άσχετοι και μη γνωρίζοντες, είτε πρόκειται για προσωπικά.
Αν αυτό δεν γίνει άμεσα, βλέπουμε πολύ σύντομα το Κ.Υ. Αστακού αλλά και το Κ.Υ. Μύτικα, να τα θυμόμαστε μόνο από τις φωτογραφίες και δυστυχώς θα έχουμε βγάλει τα μάτια μας μόνοι μας.

12 σχόλια:

  1. συμφωνω με το κειμενο και συμπληρωνω οτι οι ιδιωτες γιατροι για λογους δεοντολογιας και μονο δεν θα επρεπε να μπλεκονται στα της λειτουργιας των δημοσιων νοσοκομειων για λογους που τους καταλαβαινει και ενα μικρο παιδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια απορία ,σε όλο αυτό το σόου με τον ιδιώτη γιατρό να χτυπά το κέντρο υγείας ο Δήμαρχος και οι σύμβουλοι δεν έχουν λόγο; Δεν ντρέπονται να μένουν παρατηρητές στην κατασυκοφάντηση του κέντρου υγείας;ή χαϊδεύουν το γιατρό για παν ενδεχόμενο; Α ρε ματσούκι που τους χρειάζετε και ποιος να τους το δώσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλοδεχούμενη καθε παρέμβαση,
      αλλά για να εχει θετικό αποτέλεσμα οποιαδήποτε παρέμβαση, ο δήμος θα πρέπει να εμπνέει αξιοπιστία και κύρος στην κοινωνία και τους δημότες του.
      αν νομιζουν απο το δήμο ας αναληφθεί ανάλογη πρωτοβουλία.

      Διαγραφή
  3. Δηλώνω υπεύθυνα και με χαρά πως είμαι διατεθειμένος να καλύψω εντελώς αφιλοκερδώς και τις 12 εφημερίες ημέρα και νύχτα όπως έκανα και πριν από τρία χρόνια ,ακόμη και Πάσχα και Πρωτομαγιά ( έχοντας μαζί μου και τον φορητό Υπερηχογραφο μου και το Hemoque ),στερούμενος τις διακοπές μου .!!!
    Με εθελοντισμό και αγάπη για τους ασθενείς και το Κέντρο Υγείας ,το οποίο αποτέλεσε το σπίτι μου για πάνω από 20 χρόνια .!!

    Dr.Παναγιωτης Σταικος
    Ειδικός Γενικός Γιατρός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα επρεπε ο κοσμος του αστακου να δειχνει περισσοτερη υπιστηριξη στο κεντρο υγειας γιατι ολοι εκει θα καταληξουν. Ακομη και ο κυριος Σταικος τα σοβαρα περιστατικα εκει τα πηγαινει στους γιατρους του κεντρου υγειας και ας εχει συμφωνα με τα οσα λεει τουλαχιστον αυτος ενα αρτια εξοπλισμενο γιατρειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ θα έκανα ανακοίνωση ότι εφημερευω αφιλοκερδώς και θα είχα ανοιχτή την πόρτα του ιατρείου η του σπιτιού μου. Και ότι μπορούσα να κάνω θα το έκανα. Οι εφημερίες του νοσοκομείου είναι μια άλλη διεκδίκηση την οποία καλό είναι να τη διεκδικήσουμε με κάποιο άλλο τρόπο. Εάν η διεκδίκηση κάποιων λίγων επιπλέον εφημεριών είναι για το κυ Μύτικα επιτυχία (πλέον), η καθημερινή εφημερία στο κυ Αστακού είναι επιτακτική ανάγκη. Η νυν δημοτική αρχή είναι ανύπαρκτη γενικώς. Και έχει ονοματεπώνυμο η κατάντια του Δήμου μας αυτή τη στιγμή. ΕνΈ και συγκεκριμένο. Οι υπόλοιποι καλό είναι να διορθωσουμε τα πράγματα με συνετες κινήσεις. Τα υπόλοιπα ας περισσεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όχι κύριε 12:38
    Δεν πηγαίνω εγώ τα σοβαρά περιστατικά στο Κέντρο Υγείας για τα αντιμετωπίσουν καλύτερα ,αφού και πολύ καλυτερο εξοπλισμό έχω και μεταπτυχιακές σπουδές ,με εξειδικεύσεις που δεν έχουν άλλοι έχω ,αλλά από το Κέντρο Υγείας Αστακού ,μου έρχονται καθημερινά περιστατικά ,τα οποία αντιμετωπίζω και δεν πηγαίνουν στα Νοσοκομεία για ψύλλου πήδημα , όπως κατάγγειλε και ο κύριος Δ.Χελώνας με το ανηψάκι του που το έστελναν για ένα ραμματάκι πάνω από το φρύδι στο Νοσοκομείο στις 1:30 μετά τα μεσάνυχτα .!!
    Εγώ απλά όταν πάω περιστατικό στο Κέντρο Υγείας το πηγαίνω για να διακομιστεί στο νοσοκομείο .!!!
    Μην ξεχνας ότι η γιατρός ,που δημιούργησε το πρόβλημα όταν πήγα να πάρω το ασθενοφόρο με τον ασθενή ,που είχε διάτρηση στομάχου ,τον κράταγε εκεί ,ότι ήταν ένας απλός κωλικος νεφρού , εγώ αμέσως Μα την ψηλάφηση και μόνο διέγνωσα διάτρηση στομάχου ,ενώ κινδύνευε άμεσα η ζωή του και όταν τον μεταφέραμε κουλουριασμένο στο Νοσοκομείο Χειρουργήθηκε και σώθηκε η Ζώη του .!!!
    Αντίστροφα είναι λοιπόν τα πράγματα .!!
    Εγώ όμως στηρίζω την λειτουργία των δημοσίων δομών υγείας ,γιατί τελικά η προσφορά τους είναι σημαντική .!!
    Μακριά από εμένα ανόητοι ανταγωνισμοί .!!!
    Εγώ ένα πράγμα επιζητώ με ταπεινότητα .!!
    Συνεργασία και μόνο συνεργασία για το καλό τον ασθενών .!!
    Dr.Παναγιωτης Στάικος
    Πτυχιούχος Ιατρικής Αθηνών
    Ειδικός Γενικός Ιατρός
    Αριστούχος Διδάκτωρ Παν/μίου Ιωαννίνων
    Μετεκπαιδευθεις σε Υπερήχους με άδεια εκτέλεσης Υπερηχογραφημμάτων από το Υπουργείο Υγείας
    Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
    Σε Ιατρείο Βρογχικού Άσθματος και Σπιρομετρήσεων και σε Λομωδη Νοσήματα .!!!!
    Αυτά τα λίγα και φάνηκε πριν από λίγες ημέρες όταν βρήκα με τον Υπερηχογραφο τρεις πέτρες τσον χοληδοχο πόρο μετά από χολοκυστεκτομή ,οτν το ίδιο βρέθηκε και με την Μαγνητική τομογραφία και γύρισα γη και ουρανό ναι την άλλη ημέρα τους αφαίρεσε χωρίς εγχείρηση ,αλλά με ercp ο καθηγητής Γαστρεντερολογιας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών κύριος Κ.Θωμοπουλος ,τον οποίο ευχαρίστησα Δημόσια .!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ με την άποψη του συμπολίτη μας Γιατρού κ. Παναγιώτη Στάϊκου, ότι ο δήμος μας θα πρέπει να φροντίσει στην προμήθεια ενός οχήματος-ασθενοφόρου με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό και να λειτουργεί επικουρικά και συντονισμένα με τα δύο κέντρα υγείας μας, στις τυχόν αυξημένες ανάγκες υγείας που προκύπτουν για την τοπική μας κοινωνία και εφόσον βέβαια αυτή η επιλογή-προμήθεια δημοτικού ασθενοφόρου θα είναι σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία.
    Ευχαριστώ !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι-Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κυριε 10:12 ας πουμε οτι ισχυουν οσα λετε και εχετε πληρως εξοπλισμενο ιατρειο γιατι τοτε πηγατε το περιστατικο στο κ.υ και εγινε ολοκληρο επεισοδειο με τον ιατρο. Δευτερον ποιος σας ειπε οτι ο οποιοσδηποτε πολιτης εστω και αν ειναι ιατρος μπορει να παιρνει ενα δημοσιο οχημα ακομη και για σοβαρη περιπτωση;. Αν υπαρχει νομος για αυτο παρακαλω να μου το υποδειξετε. Αν ξεκιναμε και παιρνουμε τα οχηματα δημοσιων δομων τοτε πηγαινουμε τον τοπο πολλα χρονια πισω. Σε αναρτηση αρθρου σας ειδα οτι λετε πως αν γινει κατι τοτε καποιος θα βγαλει οπλο και θα καθαρισει το προσωπικο.Αυτο ηταν μεγαλη αστοχια απο μερους σας διοτιξερετε οτι επηρεαζετε λογο της προσφορας σας στον τοπο μας πολυ κοσμο και αν γινει καποιο κακο θα εχετε μεγαλη ευθυνη. Και τελος προσωπικα πιστευω οτι καλο θα ειναι να μην ασχοληθειτε ξανα και για κανενα λογο με το κ.υ και να συνεχισετε τη ομολογουμενως μεγαλη σας προσφορα στην πολη μας απο το ιατρειο σας. Απο την κον.τρα με το κ.υ δεν βγηκε κατι καλο εφυγαν ιατροι και δεν βγαινουν οι εφημεριες. Πραγμα που γυριζει τον τοπο μαςχρονια πισω. Θα ηθελα να δω τωρα που θα πηγαινουν οι κατοικοι οταν θα τους συμβει κατι πολυ σοβαρο. Τελος ευχομαι εσεις πραγματικα με τη μεγαλη σας πειρα να μπορεσετε να τους σωσετε ακομη και τη ζωη αν χρειαστει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακούστε λοιπόν αγαπητέ κύριε 6:50
    Εμένα πάνω από όλα με ενδιαφέρει να σωθεί μια ζωή και δεν με απασχολεί το οποιοδήποτε κόστος ,από ότι και να συμβεί ,πράγμα για το οποίο εινσι αρμόδια να το κρίνει η δικαιοσύνη και όχι έχεις ή ο κάθε γιατρακος .!!!
    Και περιπολικό της αστυνομίας μπορεί να σοσγαγω για να σωθεί η ζωή σας ,αν κινδυνεύει και με τα εινσι έτοιμος να υποστώ ουι ορίζει ο νόμος και τα αρμόδια δικαστήρια .!!!
    Βάλτε το καλό στο μυαλό σας ούτε βήμα πίσω για το θέμα αυτό .!!
    Μόνο νεκρός .!!
    Παναγιώτης Σταικος ένας ουμανιστής - πεισματάρης γιατρός .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λοιπον αγαπητε 10:23 απο οτι βλεπω οτι και να πουμε παει χαμενο. Οταν ενα ιατρος ο οποιος εχει κανει και θητεια ως δημαρχος δρα με τη λογικη οτι θελω κανω τοτε καταλαβαμε πολλα.Παντως οτι και να λεμε λογο οτι επηρεαζεται πολυ κοσμο με τα λεγομενα σας αν γινει κστι κακο οπως προειπα θα εχετε μεγαλο μεριδιο ευθυνης καιαυτο βεβαια θα το κρινει η δικαιοσυνη οπως εσεις ειπατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.