Καλοκαίρι στο Ξηρόμερο.


Γράφει ο κ. Αποστόλης Κομπλίτσης.

Εγώ τα λέω κι όποιος θέλει τ’ ακούει. Άλλη μια καλοκαιρινή (Ιούλιος - Αύγουστος) περίοδος για τους “ταλαίπωρους” Αθηναίους από καταγωγής Ξηρομερίτες, που θα θελήσουν να μεταβούν για λίγες μέρες στα χωριά τους. Αυτοί που ψάχνοντας για λίγη ξεκούραση - διασκέδαση και να κάνουν και κάνα μπάνιο στις όμορφες θάλασσες του Ξηρόμερου!!! Να χαρούν κι αυτοί λίγο δροσιά και γενικότερα τα ευεργετήματα της θάλασσας.
Εδώ και 15 - 20 χρόνια γράφω σε διάφορα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες για τον δρόμο που εξυπηρετεί το κεντρικό Ξηρόμερο, αλλά και τους επισκέπτες - ταξιδιώτες, που θέλουν να φτάσουν στις όμορφες παραλίες. (Και σημειωτέων, δεν είμαι ο μόνος που τα λέω και τα γράφω).
Οι υπεύθυνοι Δήμαρχοι - Νομάρχες - Περιφερειάρχες κ.λ.π. κωφεύουν ή κοινώς μας γράφουν… Όχι μόνο εμάς που τα λέμε, αλλά και όλους τους πολίτες!!! Σε αυτόν τον δρόμο όπως όλοι ξέρετε, υπάρχει ένα κομμάτι περίπου 250 μέτρων που αν φτιαχνόταν, οι ταξιδιώτες θα γλίτωναν πάνω από 2,5 χλμ. και την δυσκολία να διασχίζεις το χωριό Αρχοντοχώρι.
Τόσα χρόνια, μεγάλη εντύπωση μου κάνει πως οι επαγγελματίες εστίασης που δραστηριοποιούνται στην μεγάλη παραλία απ’ τα «Παλιομάγαζα» μέχρι την «Παλιόβαρκα», και όλοι τους κατάγονται από το Αρχοντοχώρι (εκτός από έναν), δεν έχουν κάνει κάποιες παρεμβάσεις για το θέμα.
Πιστεύω ανθρώπινα και λογικά, ότι το συμφέρον τους το επαγγελματικό είναι οι ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ - ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ, να φτάσουν στα μαγαζιά τους με ασφάλεια, πιο γρήγορα και ξεκούραστοι.
Μέχρι τώρα δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου κάποια οργανωμένη παρέμβαση και δεν είμαι σε θέση να σας πω αν κατανοούν πραγματικά τις δυσκολίες αυτού του δρόμου!!!!
Εγώ όμως καταλαβαίνω ότι πρέπει για μια ακόμα φορά να πω σε ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ, που το καλοκαίρι πάμε καθημερινά σε αυτήν την παραλία, μήπως ήρθε ο καιρός ο καθένας μας με τον δικό του τρόπο να τους δώσουμε να καταλάβουν, ότι θα πρέπει και αυτοί να κάνουν κάτι για να εκλείψει επιτέλους ένα μεγάλο μέρος της ταλαιπωρίας μας; Μήπως ήρθε ο καιρός να τους δώσουμε να καταλάβουν το πραγματικό νόημα της παροιμίας «ότι δεν θα ‘ ναι κάθε μέρα του Αγιανιού;;;;!»
Πιστεύω φίλοι Ξηρομερίτες ότι μας αξίζει καλύτερη συμπεριφορά από τον κάθε λογής υπεύθυνο. Και ελπίζω του χρόνου να μην συζητάμε τα ίδια και οι συνθήκες να έχουν καλυτερέψει.
Είναι στο χέρι μας να τα καταφέρουμε…

Κομπλίτσης Αποστόλης ''Ο ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ''

17-7-2018

2 σχόλια:

  1. To πρόβλημα είναι τα 250 μετρα στο Αρχοντοχώρι η όλος ο δρόμος από Μπαμπινη μεχρι Μυτικα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.