14.850 € για το ΚΗΦΗ Κανδήλας, σε ένα κτίριο που αυτή την στιγμή δείχνει και είναι υπό εγκατάλειψη.


Το Νοέμβριο του 2016, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου, επειδή χάθηκε οριστικά το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» της Δ.Ε. Αλυζίας, από λάθη και παραλείψεις προηγούμενων Δημοτικών Αρχών και έχοντας αποφασίσει την ίδρυση Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) στην Κανδήλα, ως αντιστάθμισμα αυτής της απώλειας, αιτήθηκε στον Δήμο Ξηρομέρου με σχετική απόφαση του Δ.Σ., τον χώρο του κτιρίου του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος Κανδήλας, ώστε με διάφορες εργασίες που θα εκτελέσει να καταστεί κατάλληλο για ΚΗΦΗ (δείτε εδώ).
Πράγματι της παραχωρήθηκε ο χώρος και με 3 απ' ευθείας αναθέσεις σε εργολάβο ξεκίνησαν εργασίες ανακαίνισης του χώρου, ώστε αυτός να καταστεί κατάλληλος για τον σκοπό που προοριζόταν το κτίσμα. Μάλιστα γι αυτό τον σκοπό έχουν κοπεί τον Νοέμβριο του 2017, τρία ισόποσα εντάλματα πληρωμής ύψους 4.950 €, δηλαδή σε σύνολο 14.850 € (δείτε εδώ, εδώ και εδώ).
Τον Μάϊο του 2018, με απόφαση του Δ.Σ. της Κοινωφελούς, γίνεται και μία διάθεση πίστωσης 1.000 € για συντήρηση του ΚΗΦΗ Κανδήλας (δείτε εδώ).
Θα μας πείτε ποιο είναι το θέμα και αναφέρουμε όλα τα παραπάνω. Το θέμα είναι ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό δεχόμαστε οχλήσεις γι αυτό το θέμα, γιατί δεν προχωρά και έχει μείνει στάσιμο. Επίσης μας αναφέρουν ότι το κτίριο του Κοινοτικού Καταστήματος Κανδήλας αυτή την στιγμή είναι σε άθλια κατάσταση και προς απόδειξη αυτών μας έστειλαν πολλές χθεσινές φωτογραφίες, τόσο εσωτερικά του κτιρίου, όσο και εξωτερικά.
Ως έχουμε υποχρέωση αναδεικνύουμε το θέμα, χωρίς να παραβλέπουμε και να μηδενίζουμε το σημαντικό έργο της Κοινωφελούς Επιχείρησης και είμαστε στη διάθεση της ώστε να φιλοξενήσουμε όποιες απαντήσεις ή διευκρινήσεις αυτή κρίνει ότι πρέπει να δωθούν.

































2 σχόλια:

  1. οταν η κριτικη ειναι σοβαρη καλοπιστη με επιχειρηματα και με αποδειξεις πρωτα απο ολα τοτε αντι για απαντησεις υπαρχει εκωφαντικη σιωπη γιατι αμα αυτη την δημοτικη αρχη την μετρησεις με στοιχεια θα φτασεις στο συμπερασμα οτι αλλη μια χαμενη πενταετια προστεθηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ερώτημα τίθεται ως εξής: έγιναν οι επισκευές,πέρυσι, όπως όριζε η σύμβαση,ή δεν έγιναν; ή έγιναν και δεν έφτασαν τα χρήματα για να ολοκληρωθούν οι εργασίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.