Σε λειτουργία ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού. Προθεσμία ως τέλος του 2018 να εγγραφούν οι πολίτες.


Από την 1η Ιανουαρίου του 2019 μπαίνει σε εφαρμογή ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού, ο οποίος θα είναι υποχρεωτικός για όλους, που σημαίνει ότι όλοι οι πολίτες θα πρέπει να σπεύσουν να εγγραφούν για να μπορούν να λαμβάνουν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ), χωρίς βέβαια να αποκλείονται από το σύστημα Υγείας αν αμελήσουν να κάνουν την εγγραφή τους.
Ο οικογενειακός γιατρός αμείβεται από κάθε φορολογούμενο, δηλαδή η επίσκεψη είναι δωρεάν και ο κάθε πολίτης μπορεί να τον επιλέξει.
Σε περίπτωση που κάποιος ασθενής επιλέξει να επισκεφθεί διαφορετικό γιατρό, η επίσκεψη δεν θα καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ. Μετά την πάροδο του εξαμήνου, οι συμβεβλημένοι θα δύνανται να αλλάξουν οικογενειακό γιατρό, όπως αυτός ορίζεται στην παρ. 2 του άρθρου 6 του Ν. 4486/2017.

Για να κάνετε την αίτηση σας ηλεκτρονικά πρέπει:
  • Κάνετε είσοδο εδώ με χρήση των κωδικών taxisNET και επιβεβαίωση με τον ΑΜΚΑ σας.
  • Συμπληρώνεται τα πλήρη προσωπικά σας στοιχεία, ώστε η φόρμα να σας βγάλει τους διαθέσιμους οικογενειακούς γιατρούς που έχουν δηλώσει στην περιοχή σας.
  • Επιλέγεται τον οικογενειακό γιατρό που θέλετε από αυτούς που σας εμφανίζει το σύστημα.
  • Υποβάλλεται την ηλεκτρονική σας αίτηση.
  • Την εκτυπώνεται.
  • Η εγγραφή ολοκληρώνεται με την παράδοση της αίτησης στον οικογενειακό γιατρό που αναγράφεται στην αίτηση, μαζί με:
α. Φωτοτυπία εγγράφου ταυτοπροσωπίας, παράδειγμα αστυνομική ταυτότητα.
β. Φωτοτυπία εγγράφου απόδειξης διεύθυνσης μόνιμης κατοικίας ή σχετική υπεύθυνη δήλωση.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.