Νίκος Θωμά Νταής: Τις πταίει;


Τις πταίει;
Αστική Ανάπλαση στον Αστακό: 1.368.400 €. 
Αστική Ανάπλαση στη Πάλαιρο: 696.000 €. 
ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΜΥΤΙΚΑ;

Του κ. Νίκου Θωμά Νταή.
σ. Συμβολαιογράφου.

Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη ΑΥΤΗ Η ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ – ΑΔΙΚΗ – ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΤΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΜΥΤΙΚΑ, να εξαιρεθεί από το πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ! Αυτή η ΕΞΑΙΡΕΣΗ του Μύτικα προκάλεσε θλίψη, οργή, πόνο και αγανάκτηση και εξέγειρε την κοινή γνώμη, όχι μόνον των κατοίκων του Μύτικα, αλλά και όλων των κατοίκων του πρώην Δήμου Αλυζίων, οι οποίοι προσβλέπουν και ελπίζουν πολλά για το παρόν και το μέλλον από την τουριστική ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ του Μύτικα!
Επικοινώνησα τηλεφωνικά με υπεύθυνα και γνώστες του θέματος πρόσωπα και με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και όλοι με πληροφόρησαν ότι, για να ενταχθεί μία Δ.Κ. ή Τ.Κ. στον εν λόγω πρόγραμμα ΠΡΕΠΕΙ ο κατά τόπο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΜΕΛΕΤΗ.
Στο ερώτημα μας λοιπόν αυτό, που είναι και ερώτημα ολόκληρης της Κοινωνίας του τέως Δήμου Αλυζίας, πρέπει να δωθεί ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
Ο προικισμένος από την φύση χαρισματικός αυτός Μύτικας, με την απέραντη παραλία του και με το απέναντι απείρου κάλλους σύμπλεγμα των δύο καταπράσινων νησιών μας Καλάμου και Καστού, με ανεγειρόμενα παραλιακά Ξενοδοχεία, που η μεγάλη παραλιακή 5άστερη Ξενοδοχειακή μονάδα του επιχειρηματία κ. Κώστα Αυδή, δυναμικότητας 240 κλινών, με προβλεπόμενο μεγάλο Συνεδριακό Κέντρο και σύγχρονους χώρους αναψυχής, θα λειτουργήσει την ερχόμενη τουριστική περίοδο και με ένα συνεχώς αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα ντόπιων και ξένων, επωνύμων και ανωνύμων τουριστών, που εφέτος ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη, ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ;
Ποιος ο Μύτικας που όλοι τον χαρακτηρίζουν το πιο ελπιδοφόρο μέρος τουριστικής ανάπτυξης της Αιτωλοακαρνανίας. Ο Μύτικας που είναι εγκαταλειμμένος, με πολλά χρονίζοντα και δυσεπίλυτα προβλήματα, «ων ουκ έστι αριθμός»: Κέντρο Υγείας, Λιμάνι, Βιολογικός Καθαρισμός, εφαρμογή και επέκταση σχεδίου πόλης, με αδιάνοικτους δρόμους υφιστάμενου σχεδίου πόλης από το 1936;
ΜΥΤΙΚΙΩΤΕΣ – ΑΛΥΖΙΟΙ ΕΓΕΡΘΕΙΤΕ!
ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΓΕΡΘΗΤΙ! Δεν πάει άλλο!
Εμείς η παλαιά γενιά, ο ένας μετά τον άλλο ΑΠΕΡΧΟΜΕΘΑ προς τα αιωνίους Μονάς. Στα χέρια σας επαφίεται η τύχη και το μέλλον του τόπου μας!
Κληρονομείτε πολλά προβλήματα και αμαρτήματα.
«Οι καιροί ου μενετοί»….. ΤΟΛΜΗΣΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ!

Μύτικας 15 Σεπτεμβρίου 2018 

Νίκος Θωμά Νταής


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Συμφωνούμε απόλυτα με τον αρθρογράφο. Η σημαντική λέξη είναι μελέτες και δυστυχώς μία επισκόπηση των Τεχνικών Προγραμμάτων του Δήμου Ξηρομέρου τα τελευταία χρόνια, θα επιβεβαιώσει την ένδεια που έχουμε στην εκπόνηση μελετών, κατόπιν συνειδητής επιλογής των διοικούντων βεβαίως και όχι τυχαίως.

1 σχόλιο:

  1. Σε όλες τις αναρτήσεις του κ. Νίκου Νταή είναι ενεργοποιημένα μόνο τα επώνυμα σχόλια.

    ΦΙΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.