Έκδοση εντάλματος πληρωμής ποσού 175.087,93 € από τον Δήμο Ξηρομέρου, για την πληρωμή των υπερσυμβατικών εργασιών στο νέο κλειστό του Αστακού.


Στην έκδοση εντάλματος πληρωμής ποσού 175.087,93 € προχώρησε ο Δήμος Ξηρομέρου και αφορά την πληρωμή επιπρόσθετων χρημάτων από αυτά που προέβλεπε η σύμβαση της κατασκευής του νέου κλειστού στον Αστακό (υπερσυμβατικές εργασίες). Τα χρήματα αυτά προέρχονται από το Υπουργείο Εσωτερικών και από το πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν τελεσιδικήσει.
Μία σύντομη αναφορά στο ιστορικό του θέματος από εμάς:
Μετά την παράδοση σε χρήση του έργου, ο ανάδοχος του έργου ισχυρίστηκε ότι εκτέλεσε στο νέο κλειστό του Αστακού, εργασίες που δεν περιλαμβάνονταν στη υπογραφείσα σχετική σύμβαση για το έργο (υπερσυμβατικές εργασίες), οι οποίες του ζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν με προφορικό τρόπο και μάλιστα είχε συντάξει σχετικό πίνακα με περιγραφή και κοστολόγηση αυτών.
Προσέφυγε λοιπόν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Μεσολογγίου, διεκδικώντας την πληρωμή του γι αυτές τις υπερσυμβατικές εργασίες και μάλιστα δικαιώθηκε με έκδοση απόφασης διαταγής πληρωμής για το παραπάνω αναφερόμενο ποσό, μιας και ο ίδιος ο Δήμος Ξηρομέρου με σχετικό του έγγραφο, βεβαίωνε την εκτέλεση των συγκεκριμένων υπερσυμβατικών εργασιών και τις παραδεχόταν.
Επίσης ο Δήμος Ξηρομέρου φρόντισε να λάβει θετική γνωμοδότηση από Δικηγόρο, ώστε να μην ασκήσει ανακοπή στην εκδοθείσα διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου και να καταβάλλει το ποσό των 175.087,93 € στον ανάδοχο άμεσα, και έτσι να αποφύγει την δικαστική οδό, γλυτώνοντας τα δικαστικά έξοδα που θα προέκυπταν και την δικαστική δαπάνη των 1.750 €, από την οποία ο ανάδοχος δήλωνε ότι παραιτείται, με σχετική του υπεύθυνη δήλωση, αρκεί να εξοφλούνταν άμεσα.(αναγνώσατε με πολύ προσοχή το έγγραφο με όλα τα παραπάνω εδώ).
Κατόπιν, με σχετική αίτηση του Δήμου Ξηρομέρου, ζητήθηκε η ένταξη της συγκεκριμένης οφειλής στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών, πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών από δικαστικές αποφάσεις, κάτι που τελικά επετεύχθη.


Ολόκληρο το βίντεο του Δ.Σ. στις 30.8.2017, που ψηφίστηκε η έγκριση των υπερσυμβατικών εργασιών. 

Δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής.

1 σχόλιο:

 1. Μισεύω και τα μάτια μου δακρύζουν λυπημένα,
  αχ πατρίδα μου γλυκιά δακρύζουν λυπημένα,
  αχ πατρίδα μου γλυκιά πόσο σ’ αγαπώ βαθιά.

  Στη ξενιτιά με στεναγμούς βραδιάζει ξημερώνει,
  αχ πατρίδα μου γλυκιά βραδιάζει ξημερώνει,
  αχ πατρίδα μου γλυκιά πόσο σ’ αγαπώ βαθιά.

  Έχετε για ψηλά βουνά και κάμπη με τα δάση,
  αχ πατρίδα μου γλυκιά και κάμπη με τα δάση,
  αχ πατρίδα μου γλυκιά πόσο σ’ αγαπώ βαθιά.

  Θα σ’ αγαπώ, θα σ’ αγαπώ ώσπου να ξεψυχήσω,
  αχ πατρίδα μου γλυκιά ώσπου να ξεψυχήσω,
  αχ πατρίδα μου γλυκιά πόσο σ’ αγαπώ βαθιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.