Μύτικας 1994...


Μύτικας Καλοκαίρι 1994. Όταν ο Μύτικας γέμιζε από επισκέπτες Έλληνες και Ξένους και όταν η τότε Κοινότητα Μύτικα έκανε φιλότιμες και αξιέπαινες προσπάθειες να διαφημίσει τον τόπο μας σαν τουριστικό προορισμό.
Σήμερα τα πράγματα στον τομέα του τουρισμού πιθανόν να έχουν πάει πίσω σε σχέση με τότε. Αυτή την εντύπωση έχουμε εμείς, αλλά και άλλοι συνομήλικοι με τους οποίους κάνουμε αυτές τις όμορφες και ατελείωτες καλοκαιριάτικες συζητήσεις.



Μάλλον στον Μύτικα δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα εμείς οι ίδιοι τι θέλουμε για τον τόπο μας και το κυριότερο δεν κάνουμε και τίποτα για να τον βοηθήσουμε.

5 σχόλια:

  1. Όχι ότι δεν έχει τουρισμό ο μυτικας αλλά όταν ένα δωμάτιο δίκλινο έχει 70 ευρώ τον Ιούλιο ποιος θα έρθει να μείνει εκεί ενώ μπορεί με τα ίδια λεφτά να πάει κάπου καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πραγματικότητα λέει πως δεν ισχύει αυτό που λες. Τα δίνουν και ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να είναι και λίγα. Αν συγκρίνουμε μήλα με μήλα, θα δεις πως ισχύει και το ανάποδο. Στο Μύτικα υπάρχουν πλέον καταλύμματα που δεν συγκρίνονται με τις πανάκριβες τρύπες άλλων προορισμών

      Διαγραφή
    2. Να συμπληρώσω κάτι εδώ σε αυτό που λέει ο φίλος. Λέει ο άλλος, πάω Λευκάδα και δίνω 100 το δίκλινο. Οκ. Τι εννοείς Λευκάδα; Τη χώρα; Το Νυδρί; Τη Νικιάνα; Το χωριό επάνω στο βουνό που μπορεί να μην έχει θέα, και είναι και μισή ώρα από την θάλασσα; Αυτό που λες μήλα με μήλα είναι πολύ σωστό. και όντως στο Μύτικα μπορείς να βρεις καταλυκατα πολύ μπροστά από πολλά άλλα. Που θα μπορούσαν να είναι οπουδήποτε. Και σε ομορφιά και σε ανέσεις και σε ποιότητα και σε παροχες.

      Διαγραφή
    3. Με τη μόνη διαφορά οτι σε οποιοδήποτε άλλο τουριστικό προορισμό δεν κλείνουν οι καφετέριες το μεσημέρι και βρίσκεις καπου να φας και 5 δραστηριότητες για να περάσεις 3-4 μέρες.

      Διαγραφή
  2. Ο Μύτικας του 94 νομίζω πως δεν έχει καμία σχέση με το Μύτικα του σήμερα ως προς τον αριθμό των τουριστών που δέχεται. Να μετρήσουμε το πόσες κλίνες υπήρχαν τότε και σήμερα, το πόσα κάμπινγκ, το πόσα νέα σπίτια επισκεπτών χτίστηκαν, το πόσα μαγαζιά άνοιξαν με αποτέλεσμα να διαχέεται περισσότερο ο κόσμος, το πόσο μεγάλωσε η βόλτα με την επέκταση της στον Κάτω Μύτικα κλπ. Η διαφορά εκείνης της εποχής ήταν ότι έρεε το ρευστό. Και όλοι έβγαιναν έξω. Τώρα έχουμε λιοκρες και όλοι έχουν περιορίσει και τον καφέ. Οπότε ο κόσμος δεν φαίνεται καθόλου. Σε επίπεδο δράσεων δεν μπαίνω στον κόπο να συγκρίνω το παρόν με τίποτα. Οι τύποι είναι φαινόμενα. Άνευ συναγωνισμού. Και σ'αυτό φταίνε οι επαγγελματίες. Πρωτίστως. Οι οποίοι είναι πέσε πίτα να σε φάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.