Η συντομότερη διαδρομή για Μύτικα και Δ.Ε. Αλυζίας μέσω Ιονίας Οδού.Ως συντομότερη διαδρομή για να έρθετε Μύτικα και στην Δ.Ε. Αλυζίας, επιλέξτε να κινηθείτε μέσω της Ε.Ο. Αθηνών - Πατρών προς το Ρίο και στη συνέχεια μέσω της Ιόνιας Οδού προς κόμβο Κουβαρά. Αυτή πλέον είναι η συντομότερη διαδρομή, αλλά το κυριότερο η πιο άνετη (είσαι περισσότερη ώρα σε καλό δρόμο) για να έρθει κανείς Μύτικα και στην Δ.Ε. Αλυζίας μέσω Ιόνιας Οδού.
Αντί να βγείτε στην έξοδο του Μεσολογγίου και να έχετε 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου να φτάσετε, συνεχίζετε μέσω της Ιόνιας για άλλα 15 λεπτά περίπου (πληρώνετε διόδια στο Αγγελόκαστρο) έως τον κόμβο Κουβαρά και βγαίνετε προς Αγρίνιο, όπου σε 300 μέτρα παίρνετε τον καινούργιο δρόμο και σε 10 λεπτά είστε Μπαμπίνη και από εκεί σε 30 λεπτά μέσω Αετού, Αρχοντοχωρίου και κάμπου Αλυζίας είστε στον Μύτικα. Το ίδιο ισχύει και για αυτούς που έρχονται από Βόρεια μέσω της Ιόνιας Οδού και επιλέγουν έξοδο και αυτοί τον κόμβο Κουβαρά.
Ο χρόνος κόμβος Κουβαρά - Μύτικας είναι 40 με 45 λεπτά και στον χάρτη που επισυνάπτουμε παραπάνω, δεν έχει περαστεί ο καινούριος δρόμος Κουβαράς - Μπαμπίνη 9,2 χιλιομέτρων που πρόσφατα δόθηκε στην κυκλοφορία, γι αυτό και βγάζει ο πλοηγός χρόνο 1 ώρα και 2 λεπτά.
Στον χάρτη που επισυνάπτουμε παραπάνω έχουν προστεθεί οι δύο μικρές παρακάμψεις στην Μπαμπίνη και στον Αετό για να γλιτώσετε συνολικά περίπου 5 λεπτά.


Ο νέος δρόμος Κουβαράς - Μπαμπίνη.

5 σχόλια:

 1. Μετά την σαββατιατικη κουβέντα μας και την ανάρτηση σου, αποφάσισα να κάνω σήμερα αυτή τη διαδρομή. Τα σαράντα λεπτά και βάλε, μέσω Ξηρομέρου, σαφώς και είναι τραγικά. Για να κάνεις 40 λεπτά ή 45, θα πρέπει να ξέρεις τους παραδρομους αρχοντοχωριου, αετού και Μπαμπίνης. Θα κάνεις δέκα χιλιόμετρα μίνιμουμ παραπάνω μέχρι γέφυρα Ρίου και στο πήγαινε έλα θα πληρώσεις 7 ευρώ διόδια. Δεν θα απολαύσεις τη διαδρομή Μύτικα Αστακού αλλά θα γλυτώσεις σίγουρα τις επικίνδυνες στροφές του Αστακού. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρότεινα τον δρόμο αυτό σε επισκέπτη του Μύτικα. Σε ντόπιο, σαν εναλλακτική ναι. Ακόμα και με τον δρόμο Άκτιο σαμάρι, διαφορα πεντάλεπτου θα έχουμε. Θεωρώ πως θα πρέπει να επιδιώξουμε παρεμβάσεις στο κομμάτι των στροφών του Αστακού. Και κάτι τελευταίο. Για να κάνεις σε 40 ή 45 λεπτά μέσω Φυτειών πρέπει να τρέχεις σε δρόμο που δεν είναι για πάνω από 50 ή 60.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχουμε άλλη γνώμη την οποία και περιγράψαμε το γιατί, στην ανάρτηση παραπάνω.
   Αυτό που εμείς λέμε ότι με την συγκεκριμένη επιλογή μένουμε μόνο μισή ώρα σε άσχημο οδικό δίκτυο (Μπαμπίνη - Μύτικας) και κρατάμε περισσότερο Ιόνια μέχρι νε έρθουμε ακριβώς στο ίδιο ύψος με Αλυζία. Δεν υποστηρίξαμε ότι αυτό το μισάωρο είναι εύκολο, αλλά απο το κομμάτι από Πλατυγιάλι - Αστακό είναι σίγουρα πιο εύκολο. Κερδίζουμε πολύ λίγο σε χρόνο και κερδίζουμε σε περισσότερο χρόνο Ιόνια και λιγότερο χρόνο σε άσχημο οδικό δίκτυο. Τώρα όσον αφορά ομορφιά διαδρομής δεν το θίξαμε.

   ΦΙΛΙΚΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ

   Διαγραφή
 2. Ναι ρε συ, χαλάρωσε. Διαπιστώσεις είναι. Απλά σε σχέση με ότι συζητούσαμε είναι δρόμος μόνο για ντόπιους. Και αν σου φύγουν οι "μυστικοί" δρόμοι διασχίζεις χωριά από μέσα και .... τραβάει η διαδρομή. Πάντως η ανασφάλεια των στροφών του Αστακού, προβληματίζει. Αυτό που είναι το χειρότερο, και στους δύο δρόμους, είναι η ερημιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αν ερχόταν απ' τα υπουργεία να τους φιλοξενήσουμε και να δούν,
  την παραλιακή διαδρομή Αστακό-Μύτικα-Παλαιρος
  θα έπαιρναν καλύτερες αποφάσεις για το τοπίο της περιοχής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Βλέπω και αυτούς που έχουν έρθει. Άστο. Πικρές διαπιστώσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.