Η μηχανή του χρόνου: Όταν οι κάτοικοι του Μύτικα κατέβηκαν στους δρόμους.


Πέντε πολύ ωραίες έγχρωμες και καλής ποιότητας φωτογραφίες μας έδωσε το Καλοκαίρι του 2017 ο συμπατριώτης μας από την Κανδήλα κ. Γιώργος Μούτος, ο οποίος εδώ και πάρα πολλά χρόνια ζει στη Νέα Ζηλανδία. Απαθανατίζουν τις κινητοποιήσεις των κατοίκων Μύτικα (κυρίως) - Κανδήλας και Βάρνακα, που έλαβαν χώρα αρχές της δεκαετίας του '80, ώστε να σταματήσει την λειτουργία της μεγάλη μονάδα χοιροτροφείου της περιοχής.
Στις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις συμμετείχαν τότε και οι πολλοί Ιταλοί και Γάλλοι τουρίστες που παραθέριζαν τα Καλοκαίρια στον Μύτικα. Σίγουρα αυτές οι στιγμές αποτελούν μέρος της τοπικής ιστορίας, που όλοι τις θυμούνται.
Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Γιώργο Μούτο για τις φωτογραφίες και του ευχόμαστε πάντα υγεία σε αυτόν, στην γυναίκα του και τα παιδιά του και το Καλοκαίρι τον περιμένουμε και πάλι στα πάτρια εδάφη.
Χαιρετισμούς και σε όλους τους συμπατριώτες μας Αλύζιους που ζουν στην Νέα Ζηλανδία, και ευχόμαστε η νοσταλγία για την πατρίδα, να τους οδηγεί πάντα πίσω σε αυτή όλο και πιο συχνά.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.