Παναγιώτης Στάικος: Η λειτουργία των Κέντρων Υγείας είναι απότοκος πολιτικών αποφάσεων, οι οποίες θα πρέπει να είναι ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες.


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Η λειτουργία των Κέντρων Υγείας είναι απότοκος πολιτικών αποφάσεων, οι οποίες θα πρέπει να είναι ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες. Έτσι λοιπόν η προτιθέμενη εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας μεταφορά των Περιφερειακών Ιατρείων Καλάμου, Καστού, Αρχοντοχωρίου και Κανδήλας από το Κ.Υ. Μύτικα στο Κ.Υ. Αστακού, μπορεί να συμβάλει στην άριστη λειτουργία από πλευράς Εφημεριών του Κέντρου Υγείας Αστακού, αλλά αποδυναμώνει την λειτουργία του Κ.Υ Μύτικα, δεν είναι ρεαλιστική, αφού λύνει στην μία πλευρά προβλήματα και δημιουργεί στην άλλη.
Η δε πρόταση από τον αγαπητό συνάδελφο και συνυποψήφιο κύριο Γιάννη Τριανταφυλάκη ότι:
Θα έπρεπε λοιπόν η ενίσχυση του Κ.Υ. Αστακού να γίνει με την δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου δύο θέσεων στο Καραϊσκάκη και Περιφερειακού Ιατρείου μίας θέσης στο Βασιλόπουλο, συν τα τρία Περιφερειακά Ιατρεία που είναι προς μεταφορά στο Κ.Υ. Αστακού, δηλαδή Παπαδάτου, Φυτειών και Παλαιομάνινας, που ορθά έρχονται στο Κ.Υ. Αστακού, μιας και είναι στα διοικητικά όρια του Δήμου Ξηρομέρου.
Δεν είναι ρεαλιστική, ως προς την δημιουργία από το Υπουργείο Υγείας δύο Περιφερειακών Ιατρείων στο Καραϊσκάκη και στο Βασιλόπουλο, την οποία όταν θα δουν οι υπεύθυνοι σχεδιασμού του Υπουργείου και ο Υπουργός, ασφαλώς δεν θα την πάρουν στα σοβαρά και θα την απορρίψουν, αφού το Καραϊσκάκη απέχει 5 χιλιόμετρα από τον Αστακό και άλλο 1 ένα χιλιόμετρο το Βασιλόπουλο.
Είναι επομένως κατά την άποψή μου ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο, στον κανόνα του Υπουργείο για κάθε δύο υπαλλήλους του Δημόσιου τομέα να προσλαμβάνεται ένας, στις θέσεις των τεσσάρων μονίμων γιατρών του Κέντρου Υγείας που αποχώρησαν, κ. Ζούλα, Στάικου, Κρατζογιάννη και Βαρεμένου, να προκηρύξει την πρόσληψη δύο Ειδικευμένων Γενικών γιατρών.

Αστακός 10/12/2018

Με σεβασμό στην διαφορετική άποψη, αρκεί να είναι ρεαλιστική

Παναγιώτης Στάικος
Υποψήφιος Δήμαρχος Ξηρομέρου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.