Γραπτή τοποθέτηση του κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη, για την συνάντηση κατοίκων και φορέων με θέμα το Κ.Υ. Μύτικα.


Αστακός 8/12/2018

ΠΡΟΣ: Σύλλογο Φίλων Κ.Υ. Μύτικα
Θέμα: «Λειτουργία Κ.Υ. Μύτικα». 

Αγαπητοί φίλοι.
Καταρχήν θα ήθελα να απολογηθώ για την απουσία μου από την επικείμενη συνάντηση, αλλά λόγω επιστημονικών υποχρεώσεων (συμμετοχή στο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας στην Αθήνα), μου είναι αδύνατον να παρευρεθώ. Παράλληλα, θα ήθελα να σας συγχαρώ για την συντονισμένη στήριξη του Κ.Υ. της περιοχής σας, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον σας σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Η ΥΓΕΙΑ μας αφορά όλους.
Δυστυχώς, η σημερινή εικόνα στους υγειονομικούς σχηματισμούς δεν τιμά κανέναν. Η αλήθεια είναι ότι η λειτουργία δομών όπως το Κ.Υ. Μύτικα, λειτουργούν με το φιλότιμο του λιγοστού προσωπικού και με αποσπασματικές κινήσεις, στο μέτρο του δυνατού, από την διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ.
Η υποστελέχωση αποτελεί το μεγαλύτερο αγκάθι για την εύρυθμη λειτουργία. Πρόσφατα, έχουμε την χαρά μετά τον διορισμό ενός οδηγού στο Κ.Υ. Μύτικα, ένα φλέγον θέμα, όπως είναι αυτό των διακομιδών επειγόντων περιστατικών με το ασθενοφόρο, με συντονισμένη δράση του Διευθυντή κου Χρόνη και του Κ.Υ. Αστακού, να προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλη την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ξηρομέρου με βάρδια ασθενοφόρου, είτε με κάλυψη από τον Αστακό, είτε από τον Μύτικα.
Στο δίκαιο αίτημα του πληθυσμού για την εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ. Μύτικα, πρέπει συντονισμένα να μεθοδεύονται οι διεργασίες εκείνες για την στελέχωση του.
Ο Μύτικας και η ευρύτερη περιοχή της Αλυζίας, με τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες και την τουριστική ανάπτυξη που διαφαίνεται τα επόμενα χρόνια, δικαιωματικά απαιτεί πλήρη υγειονομική κάλυψη. Το Κ.Υ. Αστακού όλο αυτό το διάστημα απορροφάει τον κύριο όγκο τον περιστατικών, όταν δεν εφημερεύει το αντίστοιχο του Μύτικα, παρέχοντας τις υπηρεσίες του στους πολίτες της περιοχής.
Το τελευταίο διάστημα υπηρετούν μόνο δύο ιατροί στο Κ.Υ. Αστακού, αλλά με την στήριξη άλλων συναδέρφων από άλλες υγειονομικές δομές, εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.
Πιστεύω, από το τέλος Ιανουαρίου του επόμενου έτους, με την προσθήκη δύο επιπλέον ιατρών στην πρωινή λειτουργία και με πνεύμα συνεργασίας, αναγνωρίζοντας και τις προσπάθειες του κου Χρόνη για την εξεύρεση κοινών λύσεων, να δημιουργηθούν οι συνθήκες, ώστε σαν Κ.Υ. Αστακού να εξυπηρετούμε τις ανάγκες του Κ.Υ. Μύτικα κάποια πρωινά κάθε μήνα, στηρίζοντας και εμείς με την σειρά μας, την προσπάθεια που γίνεται.
Όσον αφορά την προτιθέμενη εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας μεταφορά των Περιφερειακών Ιατρείων Καλάμου, Καστού, Αρχοντοχωρίου και Κανδήλας από το Κ.Υ. Μύτικα στο Κ.Υ. Αστακού που σήμερα συζητάτε, η θέση μου είναι ότι κάθε ενέργεια προς την κατεύθυνση αποδυνάμωσης δομών υγείας είναι λάθος και θα πρέπει αντιθέτως να κινούμαστε προς κατεύθυνση ενίσχυσης τους.
Θα έπρεπε λοιπόν η ενίσχυση του Κ.Υ. Αστακού να γίνει με την δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου δύο θέσεων στο Καραϊσκάκη και Περιφερειακού Ιατρείου μίας θέσης στο Βασιλόπουλο, συν τα τρία Περιφερειακά Ιατρεία που είναι προς μεταφορά στο Κ.Υ. Αστακού, δηλαδή Παπαδάτου, Φυτειών και Παλαιομάνινας, που ορθά έρχονται στο Κ.Υ. Αστακού, μιας και είναι στα διοικητικά όρια του Δήμου Ξηρομέρου.

Με εκτίμηση

Τριανταφυλλάκης Λ. Ιωάννης
Επιμελητής Α' Κ.Υ. Αστακού

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.