Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών, για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στον Αστακό.


Αρ. πρωτ: 850
Αθήνα 11/1/2019
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ
Πειραιώς 1- Αθήνα Τ.Κ 10552
Τηλ:210-5221137 Fax: 210-5238163 
site: www.trofimapota.gr
e-mail: poeygtpn@gmail.com 

ΝΕΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΝΗΡΕΑΣ Α.Ε ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.

Η ομοσπονδία μας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος συναδέλφου όπου άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα εργασίας.
Ο συνάδελφος βρέθηκε μετά από κινητοποίηση του λιμενικού πνιγμένος σε βραχώδες σημείο των πλωτών εγκαταστάσεων στο νησί Πεταλά, όπου διατηρεί η συγκεκριμένη επιχείρηση.
Άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα, όπου η εργοδοσία το ονομάζει εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στην λίστα με τον πιο τραγικό τρόπο, την απώλεια της ίδιας της ζωής.
Μπροστά στο κυνήγι του μέγιστου κέρδους για την επιχείρηση, τα μέτρα προστασίας της εργασίας και της ζωής των εργαζόμενων είναι ελλειπή ως και ανύπαρκτα.
Αυτό επιβεβαιώνεται ότι στο συγκεκριμένο σημείο επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες με δυνατούς κυματισμούς, ανέμους που όμως αυτό δεν εμπόδισε την εργοδοσία να στείλει προσωπικό στα πλωτά κλουβιά με κίνδυνο να συμβεί το τραγικό δυστύχημα.
Συνάδελφοι η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες για την εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς με μισθούς πείνας και με ελλειπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας.
Το ξήλωμα του προσωπικού των υπηρεσιών του ΣΕΠΕ, έχει ως αποτέλεσμα τους λιγότερους ελέγχους και την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.
Η ομοσπονδία ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες να διενεργήσουν πλήρη έλεγχο και να διαλευκάνουν κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το θανατηφόρο συμβάν.
Απαιτούμε από την εργοδοσία του ομίλου ΝΗΡΕΑ να στηρίξει οικονομικά την οικογένεια του εκλιπόντα συναδέλφου μας.
Τέλος η ομοσπονδία καλεί όλους τους εργαζόμενους και ειδικά στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας, να ενωθούν και να οργανωθούν στα συνδικάτα τους.
Να μπει επιτέλους φρένο στην ασυδοσία της μεγαλοεργοδοσίας, να παλέψουμε για αξιοπρεπείς μισθούς δικαιώματα και προστασία της ίδια της ζωής μας.
Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.
Να μην αφήσουμε να υπάρξει νέα απώλεια για τα κέρδη των λίγων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.