Χρήστος Κολοβός: Απαιτείται έγκαιρος σχεδιασμός και εκτέλεση των προβλεπόμενων ενεργειών για αντιμετώπιση του χιονιά.


Πηγή: Facebook.
Του κ. Χρήστου Κολοβού.
Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου.

Μεγάλη προσοχή απαιτούνταν μέχρι και χθες 7 Ιανουαρίου 2019, μετά τον χιονιά στα χωριά μας Φυτείες και Παπαδάτο, για τους εκατοντάδες διερχόμενους κάθε ημέρα οδηγούς ΙΧ ή ΔΧ οχημάτων - μηχανημάτων (λεωφορείων κλπ), στα 50 και 600 μέτρα πριν την είσοδο Φυτειών από Κουβαρά, στα 300 μέτρα στην έξοδο προς Μπαμπίνη και στον δρόμο από Παπαδάτο προς Άγιο Στέφανο, λόγω του σχηματισθέντος παγετού στο οδόστρωμα και κυρίως τις πρωϊνές και βραδυνές ώρες που πέφτει πολύ ο υδράργυρος.
Σήμερα 8 Ιανουαρίου 2019, στα δύο παραπάνω χωριά μας τα πράγματα είναι καλά, διότι ο πάγος και το χιόνι στους δρόμους έλιωσαν σχεδόν από τον ήλιο. Δεν είχε πέσει αλάτι από αλατιέρα ή φορτηγό της Π.Ε Αιτωλνίας ή άλλου οχήματος και εργατών, με συνδρομή από τη Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου, στα επικίνδυνα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου Ξηρομέρου.
Συνήθως όμως όταν προειδοποιούμαστε τι πρόκειται να επέλθει από πλευράς κακοκαιρίας, φροντίζουμε με στοχευμένες ενέργειες, να ρίχνουμε πρώτα το αλάτι και ΠΡΙΝ τον χιονιά και όχι εκ των υστέρων και αρκεί βέβαια να έχουμε προβλέψει να έχουμε αλάτι στις αποθήκες στις δημοτικές ενότητες και χωριά....ΕΙΧΑΜΕ; ΟΧΙ (Στη ΔΕ Φυτειών υπήρχε ελάχιστο).
Αν ψάχνουμε να βρούμε αλάτι μετά το χιονιά και τη παγοποίηση στο δρόμο… το έχουμε χάσει το παιχνίδι. Προβλήματα όμως υπάρχουν ακόμα σε άλλες ορεινές - ημιορεινές και κατοικημένες περιοχές του Ξηρομέρου σε "ζερβά" και ανήλια σημεία δρόμων, αλλά και εντός των οικισμών και σε κτηνοτροφικούς δρόμους.
Ας γίνει μάθημα λοιπόν για τους αρμόδιους της Περιφέρειας και της Δημοτικής Αρχής για την επόμενη έλευση βαρυχειμωνιάς, για έγκαιρο σχεδιασμό και εκτέλεση προβλεπόμενων ενεργειών βάσει σχεδίου και κατάλληλων υλικών και μηχανημάτων. 
Ας προσέξουμε και εμείς 1 - 2 μέρες ακόμα στους δρόμους με τα αυτοκίνητά μας ή αγροτικά μηχανήματα προς κτηνοτροφικές - αγροτικές μονάδες, αλλά και στο περπάτημα σε μέρη που ''πιάνει'' ή ''κρατάει ακόμα'' πάγο από το χιόνι και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Υ.Γ.: Οι επαρχιακές οδοί είναι ευθύνη της Περιφέρειας, ενώ οι δρόμοι εντός οικισμών στους Δήμους.






1 σχόλιο:

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.