Δύσκολη μάχη για το Ξηρόμερο. Πάει καλά ο Γ. Τριανταφυλλάκης / Ισχυρός αντίπαλος ο Ερ. Γαλούνης / Αισιόδοξος ο Π. Στάικος.


Της κας Βάσως Βήττα - vasovitta@gmail.com.
Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 17/01/2019.

Στο πλευρό του Γιάννη Τριανταφυλλάκη, θα ξαναδιεκδικήσουν την ψήφο των Ξηρομεριτών οι δυο παραιτηθέντες Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Ερωτόκριτου Γαλούνη, Κώστας Λαϊνάς και Παναγιώτης Γκόλιας.
Πρόκειται για δυο ανθρώπους που έχουν πέρασμα στην κοινωνία και ήδη, όπως λένε οι πληροφορίες, έδωσαν τα χέρια με τον υποψήφιο Δήμαρχο. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον κ. Τριανταφυλλάκη να στηρίζεται και από τον χώρο της κεντροδεξιάς, έστω και ανεπίσημα, αφού γενικότερα είναι ένας άνθρωπος που τυγχάνει της αποδοχής του κόσμου
Ήδη ο γιατρός, συζητάει και με τον πρώην Δήμαρχο Φυτειών Παναγιώτη Τζαχρήστα, για την συμμετοχή του δεύτερου στο ψηφοδέλτιό του. Στο πλευρό του φαίνεται ότι θα έχει και τον Χρήστο Κολοβό, που επίσης έχει μια δυναμική στην περιοχή και είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της Ντίνας Σαμαρά.
Παρόλο που ο κ. Τριανταφυλλάκης, «ανεβάζει τις μετοχές του» στο Ξηρόμερο, έχει απέναντι του έναν αρκετά ισχυρό αντίπαλο, που, εκτός των άλλων, προσπαθεί να εισχωρήσει περισσότερο και στον χώρο της κεντροαριστεράς, έχοντας στο πλευρό του δυο βασικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που το πιθανότερο είναι ότι θα τον στηρίξουν χωρίς να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο. Η μάχη για την επικράτηση, προφανώς θα είναι δύσκολη και οι προβλέψεις, για την ώρα είναι κάτι παρακινδυνευμένο.
Π. Στάικος: Θα ολοκληρώσω το έργο μου. Υποψήφιος θα είναι και ο πρώην Δήμαρχος Αστακού, Παναγιώτης Στάικος, που έχει μια μεγάλη δυναμική στον πρώην Δήμο και στην πόλη του Αστακού, και φυσικά δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Ο ίδιος είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος καθώς η υποψηφιότητά του προέκυψε μετά από προτροπή πολλών φίλων, μιας και τα πράγματα στον Δήμο Ξηρομέρου δεν πηγαίνουν καλά, σε επίπεδο αποτελεσματικότητας, διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, διαφάνειας και συνολικής δράσης, όπως υπογραμμίζει ο ίδιος.
Ο συνδυασμός του είναι έτοιμος να διεκδικήσει τον Δήμο προκειμένου να ολοκληρώσει τα μεγάλα έργα που είχε ξεκινήσει και οκτώ χρόνια μετά δεν έχουν ούτε καν προχωρήσει, όπως είναι τα σφαγεία, ο βιολογικός, η αγροτική οδοποιία, η συντήρηση των δρόμων και άλλα. Επιπλέον ο κ. Στάικος στοχεύει και στην «αξιοποίηση» των εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, προκειμένου να προκύψουν ανταποδοτικά οφέλη για τον Δήμο, που θα μεταφραστούν σε κατασκευή γηπέδων και αθλητικών χώρων.
Στόχος του είναι και η δημιουργία εργοστασίου ανακύκλωσης, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στο λιμάνι του Μύτικα, όπου πρέπει να προχωρήσουν μελέτες για νέα χωροθέτηση, μιας και το βυθισμένο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Βλέποντας πως ούτε καν η καθημερινότητα δεν προχωράει, ο κ. Στάικος, θέλει να προσφέρει στον τόπο του, αναβαθμίζοντας παράλληλα και τις υπηρεσίες υγείας στην περιοχή, ενισχύοντας τον μηχανολογικό εξοπλισμό του Δήμου, και δουλεύοντας με διαφάνεια.

1 σχόλιο:

  1. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.