Η «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών», στηρίζει την αυτοδιοικητική παράταξη «ΞΗΡΟΜΕΡΟ. Δύναμη ελπίδας. Ανατροπή τώρα», με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Τριανταφυλλάκη.


ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η πολιτειακή μορφή ταυτισμένη με την ελληνική παράδοση που δίνει περιεχόμενο στη δημοκρατία και την πόλη. Ορίζει την έννοια του πολίτη και τον τρόπο του κοινωνείν. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ανοίγει δρόμους κοινωνίας, ανάπτυξης πολιτισμού και οικονομίας υπερβαίνοντας το δίπολο κράτος - ελεύθερη αγορά.
Στον τόπο μας, στον Δήμο μας, μετά και την εμπειρία διοίκησης όλα τα τελευταία χρόνια, προκύπτει επιτακτικά η ανάγκη μιας άλλης αυτοδιοικητικής λογικής. Μιας λογικής αυτονομίας, ανεξαρτησίας, άμεσης δημοκρατίας κόντρα στις αντιλήψεις περί Δημάρχων κοτζαμπάσηδων και πολιτών - πελατών. Μιας αντίληψης αυτοοργάνωσης της κοινωνίας.
Η γενική πολιτική προτεραιότητα εν μέσω κρίσης για ανάκαμψη, ανασυγκρότηση και πολιτιστική αναγέννηση επιβεβαιώνει και επικαιροποιεί μια τέτοια πρόταση, που καλούμαστε όλοι μαζί να διαμορφώσουμε.
Τα μνημόνια, ο οικονομικός έλεγχος, η ουσιαστική απώλεια της πολιτικής ανεξαρτησίας και η οικονομική κρίση που οδήγησαν, εκτός των άλλων στην κατάρρευση και της τοπικής διοίκησης, οδηγούν στο συμπέρασμα πως μια βαθιά μεταρρυθμιστική τομή είναι απαραίτητη. Και υπέρ μιας τέτοιας βαθιάς τομής αγωνιζόμαστε.
Προϋπόθεση ανασύνταξης και ανόρθωσης απ΄ την κρίση είναι η διατήρηση της κοινωνικής ενότητας. Η κοινωνική ενότητα δεν είναι μια ηθικιστική προτροπή, αλλά μια καίρια πολιτική πράξη. Δεν είναι μια συντηρητική περιφρούρηση της κοινωνικοποίησης, αλλά ο επαναπροσδιορισμός της κοινωνίας σχέσεων, αλληλεγγύης, δημιουργικότητας.
Το παρελθόν και το σήμερα μας έδειξαν πως μια απλή διαχείριση του Δήμου χωρίς ρήξεις και αλλαγές οδηγεί σε αδιέξοδο. Αυτό το συμπέρασμα επιβεβαιώνεται στο τέλος κάθε τετραετίας. Είναι προφανές πως αν αυτό κατανοηθεί απλώς ως αναγκαιότητα συσπείρωσης και μετώπων όλων ενάντια στους προηγούμενους, αυτό, απλώς αναπαράγει το αδιέξοδο. Αντίθετα αν προσφέρουμε στο δημόσιο διάλογο μια τελείως διαφορετική πρόταση και αντίληψη, και επιδιώξουμε τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση και συμμαχίες πάνω σ’ αυτή, αυτό θα είναι μια συνεισφορά στον τόπο.
Με βάση αυτά, ως Συμπολιτεία Ξηρομεριτών, συμμετείχαμε στην πρωτοβουλία ενός ανοιχτού διαλόγου γύρω από την αυτοδιοίκηση για τις ερχόμενες εκλογές στην κατεύθυνση της εκλογικής καθόδου και μάχης. Με ανοιχτό μυαλό, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς μεθοδεύσεις, με ειλικρίνεια και σαφή αυτοδιοικητική πρόταση.
Με στόχο η νέα παράταξη να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, να γίνει η ανατροπή και μαζί να αλλάξουμε πορεία στο Δήμο μας.
Με άξονες τη βιώσιμη ανάπτυξη, την αλληλεγγύη, την αμεσοδημοκρατία και τη συμμετοχή. 
Με στρατηγικό σχεδιασμό παραγωγικής και πολιτισμικής ανασυγκρότησης, παρέμβασης στο δημογραφικό πρόβλημα και με έμφαση στη συνεταιριστική αντίληψη.
Συμπορευόμαστε με δυνάμεις που, είτε ως πρόσωπα είτε ως φορείς, θα διατηρήσουν την υπόστασή τους. Συμφωνούμε όμως, στη βάση αρχών ως δύναμη συνοχής που προσδίδει ταυτόχρονα το χαρακτήρα του ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ, που περιγράφονται στην ιδρυτική διακήρυξη της νέας αυτοδιοικητικής παράταξης ΞΗΡΟΜΕΡΟ - Δύναμη Ελπίδας - Ανατροπή τώρα.
Όπως είναι:
  • Δημοκρατικές διαδικασίες.
  • Συλλογικές αποφάσεις.
  • Διαφάνεια.
  • Λογοδοσία.
  • Χωρίς στήριξη κομμάτων.
  • Με πολιτικά χαρακτηριστικά.
Η πρωτοβουλία αυτή, κατέληξε σε συμμαχίες με ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα και ανέδειξε ως επικεφαλής του νέου αυτοδιοικητικού σχήματος τον Γιάννη Τριανταφυλλάκη, συνεπικουρούμενο από ενεργά αυτοδιοικητικά στελέχη της Συμπολιτείας Ξηρομεριτών και από ανθρώπους με διαφορετική αφετηρία, που μας ενώνει η κοινή ανησυχία για την επόμενη μέρα του τόπου μας.
Είναι μια πρωτοπόρα πολιτική πρόταση που αναδεικνύει την συλλογικότητα και αλλάζει οριστικά το δημαρχοκεντρικό και αποτυχημένο σύστημα διοίκησης του Δήμου μας.
Θέλουμε να πρεσβεύουμε την αλλαγή ύφους, σκέψης και πράξης στην πολιτική ζωή του τόπου μας.
Θέλουμε να απαλλάξουμε την κοινωνία μας από τη μιζέρια την απαισιοδοξία και την οπισθοδρόμηση.
Να προχωρήσουμε σε πιο δυναμικές συμπεριφορές.
Στηρίζουμε τον τόπο μας και από αυτόν θα αντλήσουμε δύναμη.
Ο αγώνας μας θα είναι μια συνεχής προσπάθεια τόσο σε επίπεδο πολιτικής όσο και σε επίπεδα καθημερινής κοινωνικής ζωής, ώστε να εκλείψουν φαινόμενα αποσύνθεσης και αποπροσανατολισμού της κοινωνίας.
Αγώνας για οριστική ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ!!

1 σχόλιο:

  1. Πολυ καλο παιδι και επιστημονας ο κ.Τριανταφυλακης.
    Ομως αυτη η συνεργασια τι μας λεει;
    Οτι οι δηθεν διαφωνιες καποιων,σε Δημους,Περιφερειες και ιδιως
    για το κοινοβουλιο ειναι συκε.
    Το θεμα ειναι οι συνεργασιες να φερνουν αποτελεσματα.
    Οχι οπως η κυβερνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,που μετα τα καλα του Γιωργακη,μας εκαψαν και συνεχισαν ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΕΝΕΛ.
    Σωστη ενημερωση για ολους και για ολα και υστερα η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.
    ΥΓ.Για το Μακεδονικο η Συμφωνια των κομματων που για τα ματια
    του κοσμου διαφωνουν ειναι δεδομενη,δεν τρωμε κουτοχορτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.