Τα Θεοφάνεια στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας κάποτε...


Μία καταπληκτική παλιά φωτογραφία από τα Θεοφάνεια στον Μύτικα, πόσταρε στο Facebook ο φίλος Χρήστος Μουρκούσης. Πραγματικά εκπληκτική φωτογραφία από τον Χρήστο, που αγαπά και λατρεύει τον Μύτικα των παιδικών μας χρόνων. Δείτε το κείμενο με την οποία την συνόδευσε.
«Καλημέρα χρόνια πολλά σε όλους!!! Σήμερα έχουμε Θεοφάνια ή Επιφάνεια ή Φώτα, γιορτάζεται η ανάμνηση της Βάπτισης του Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο και αγιάζονται τα νερά.
Εγώ σας παραθέτω από τα δικά μου προσωπικά αρχεία φωτογραφία από τα παλιά χρόνια στον όμορφο Μύτικα και τον Αγιασμό των υδάτων στην γραφική σκαλωσιά της ''Αγοράς''. Στην τελετή εικονίζονται ο ιερέας παπά - Ψείρας, από πίσω του ακριβώς ο πατέρας μου ως ψάλτης, δίπλα τα παιδιά με τα εξαπτέρυγα και το Σταυρό, και κάποιοι συχωριανοί!!!»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.