Επώνυμη καταγγελία κάτοικου Αστακού, για χωματόδρομους που έχουν μετατραπεί σε βούρκο, λίγα μόλις μέτρα από το Δημαρχείο Ξηρομέρου.Εικόνα τριτοκοσμικής χώρας θυμίζουν οι χωματόδρομοι λίγα μόλις μέτρα από το Δημαρχείο Ξηρομέρου στον Αστακό. Η πρόσβαση των κατοίκων στα σπίτια τους, τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα είναι μια μεγάλη ταλαιπωρία, λόγω της σκόνης και της λάσπης αντίστοιχα.
Παρά τις συνεχείς οχλήσεις των κατοίκων, παραμένουν χωμάτινοι δυσκολεύοντας τη ζωή μικρών και μεγάλων που αναγκάζονται να κυκλοφορούν μέσα στο βούρκο, μη έχοντας άλλη επιλογή, αφού η Δημοτική Αρχή, δείχνει αδιαφορία στις συνεχείς εκκλήσεις των.
Αναλυτικά.....

Καταγγελία Λεωνίδα Σ. Παπαρίζου.
(δημότη Δήμου Ξηρομέρου).

Αυτές οι φωτογραφίες δεν είναι της δεκαετίας του 50’, είναι εν έτει 2019 και δείχνουν δύο εκ των τεσσάρων οδών που περικλείουν το οικοδομικό τετράγωνο, στο οποίο εδρεύει το Δημαρχείο Ξηρομέρου στον Αστακό.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι αδιάφορη και ανίκανη να προβεί σε μια τυπική και ανέξοδη παρέμβαση για τη διαμόρφωσή τους. Ο ίδιος νυν Δήμαρχος, στην πλειονότητα των περιπτώσεων μετά τη στάθμευση του οχήματός του στην περιοχή, δεν αποφεύγει την λασπώδη έκταση, με αποτέλεσμα να μεταφέρει τις λάσπες εντός του χώρου του Δημαρχείου (προφανώς θέλει να αφήσει το «λασπωμένο» αποτύπωμά του για την θητεία του μιας και δεν έχει κανένα ουσιαστικό έργο να επιδείξει!!!).
Σε προφορική μου ερώτηση, γιατί δεν κάνει κάτι για την επίλυση του προβλήματος, η απάντησή του ήταν: «Μου κάνεις ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;». Αντιπολίτευση μάλλον κάνει ο ίδιος στο πρόσωπό του με τα ανύπαρκτα έργα και την αντικοινωνική του συμπεριφορά. 

Για το λόγο αυτό στράφηκα στις νόμιμες γραφειοκρατικές διαδικασίες:
  • Την 16-05-2018 απηύθυνα προς τον οικείο Δήμο, σχετικό έγγραφο αίτημα μου, περί λήψης των αναγκαίων μέτρων για την πλήρη διάνοιξη και διαμόρφωση των προαναφερθέντων οδών.
  • Την 25-06-2018, μη έχοντας λάβει ουδεμία απάντηση από τον υπόχρεο Δήμο, κατά καταφανή παράβαση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και λοιπών διατάξεων, επανέφερα, με νέα πρωτοκολλημένη αίτηση μου, το αίτημα μου προς τον οικείο Δήμο, κοινοποιώντας την συνάμα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
  • Κατόπιν έγγραφης παρέμβασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, έλαβα την από 09-07-2018 Επιστολή - Έγγραφη απάντηση επί του αιτήματός μου, από τον αρμόδιο Δήμο Ξηρομέρου, υπογεγραμμένη από τον Αντιδήμαρχο κ. Λιβάνη Θεόδωρο, δυνάμει της οποίας με ενημέρωναν πως η διαμόρφωση και ασφαλτόστρωση των, ευρισκόμενων έμπροσθεν της ιδιοκτησίας μου οδών, συμπεριλαμβάνεται στην υπ’ αριθμ. 20/2018 μελέτη της Δ/νσης Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, η οποία αφορά την κατασκευή του έργου «Αποκατάσταση Εσωτερικής Οδοποιίας Δ.Κ. Αστακού».
  • Σε συνέχεια της έρευνάς μου για τη εξακρίβωση της ορθότητας και αλήθειας των ανωτέρω, απηύθυνα την 27-07-2018 έγγραφο αίτημα μου προς το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, αιτούμενος την επιβεβαίωση των ως άνω, από 09-07-2018 εγγράφως λεχθέντων και βεβαιωθέντων από τον οικείο Δήμο, επί του οποίου έλαβα την από 31-07-2018 έγγραφη απάντηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, δυνάμει της οποίας με ενημέρωναν πως στην Τεχνική Περιγραφή του προαναφερόμενου έργου, δεν έχουν περιληφθεί ονομαστικά οι οδοί που επίκεινται να γίνουν παρεμβάσεις και ότι αυτές αφορούν μονάχα οδούς που έχουν πληγεί από θεομηνίες!!!
Καθίστανται, εκ των ανωτέρω, καταφανείς οι μέθοδοι σκόπιμης και ανέντιμης επικοινωνιακής παραπληροφόρησης και παραπλάνησης των δημοτών, τους οποίους μετέρχονται οι ιθύνοντες της Δημοτικής Αρχής (από τον Δήμαρχο μέχρι τους αρμόδιους υπαλλήλους), μη αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος των διοικητικών και ποινικών κυρώσεων που είναι δυνατό να επιβληθούν σε βάρος τους.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.