Όταν η Δημοτική Αρχή δεν εκμεταλλεύεται τα εργαλεία του νόμου, προκύπτουν αυτές οι αλγεινές καταστάσεις.


Μπράβο στον κύριο Δήμαρχο, που κάλεσε την Αντιπεριφερειάρχη κυρία Σταρακά μήπως και κηρυχτεί ο Δήμος μας ως πλημμυρόπληκτος και βγουν κάποια χρήματα, για αυτή την έντονη βροχόπτωση και το λίγο χαλάζι ,που έπεσε στην περιοχή μας.
Δεν μπορώ όμως να πω μπράβο και για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για τον καθαρισμό των ακτών από το Χοβολιό μέχρι το ναυπηγείο και κυρίως μπροστά από το Ξενοδοχείο του κυρίου Στράτου, το οποίο είναι η βιτρίνα του Αστακού.
Ο νόμος δίνει την δυνατότητα σε τέτοιες καταστάσεις,   να καλέσει ο Δήμαρχος κατ' επείγον Δημοτικό Συμβούλιο, αν δεν μπορούσε να τα καθαρίσει με το προσωπικό του Δήμου ή αν πρόκειται για μικρά ποσά της τάξεως των 1.000 ή 2.000 ευρώ, να αναθέσει εκείνος σε εργολάβο και να το φέρει στο επόμενο συμβούλιο για έγκριση και ψήφιση.
Έτσι λοιπόν πέρασαν τρεις ημέρες και αύριο Κυριακή θα είναι η τέταρτη και υπάρχουν αυτές οι εικόνες μπροστά στο Ξενοδοχείο ΣΤΡΑΤΟΣ, με το ψόφιο αρνί μέσα στον σπασμένο πλαστικό κάδο απορριμμάτων και να υπάρχει και άλλος ένας χαλασμένος μεταλλικός κάδος γυρισμένος ανάποδα, άλλο ένα υπόλοιπο από ψόφιο ζώο στην πλαζ, πολλά καλάμια και πλαστικά και σκουπίδια επίσης.
Δεν δείχνω φωτογραφίες από την πλαζ στο Εσχατολάγκαδο ή κάτω από το Βενζινάδικο Πανταζή ή κάτω από τα γήπεδα, που και εκεί οι εικόνες είναι ίδιες.











Αυτή η ανάρτηση δεν συνιστά καταγγελία, αλλά πραγματική στεναχώρια να γινόμαστε ρεζίλι, δυσφημίζοντας τον τόπο μας για 1.000 ή 2.000 ευρώ, όταν μάλιστα ο νόμος δίνει τα εργαλεία για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, οι οποίες δεν είναι και τόσο σπάνιες στην περιοχή μας και συμβαίνουν σχεδόν σε κάθε Δημοτική θητεία 5 και 10 φορές.

Υ.Γ.: Ελπίζω την Δευτέρα το πρωί, αυτοί οι κάδοι μπροστά στο Ξενοδοχείο ΣΤΡΑΤΟΣ να έχουν αντικατασταθεί.

Αστακός 26/1/2019 

Με πολύ λύπη

1 σχόλιο:

  1. o δημος εχει προσλαβει οκταμηνα και αρκετοι απο αυτους ειναι ακριβως για την καθαριοτητα των δρομων
    αρα τα εργαλεια του νομου δεν ειναι να ανοιξουμε το ταμειο του δημου και ντουγρου απευθειας αναθεση
    στο δημο υπαρχουν πλεον αρκετα χερια απο τα οκταμηνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.