Μουτζούρωσαν με μπογιά το μνημείο αγωνιστών και πεσόντων Βασιλοπουλιωτών.


Σήμερα το βράδυ κάποιοι επέλεξαν να μουτζουρώσουν με μπογιά το νέο μνημείο αγωνιστών και πεσόντων της περιόδου 1821 - 1940, που μόλις χτες τοποθετήθηκαν επάνω του τα ονόματα Βασιλοπουλιωτών.
Πληροφορούμαστε από ντόπιους, ότι η αιτία είναι ότι κάποιοι έχουν την άποψη ότι θα έπρεπε να έχουν γραφτεί και ένα δύο ακόμα ονόματα.
Προσωπικά απορούμε για την ενέργεια, γιατί και έτσι να είναι και να είναι δίκαιο το αίτημα, δεν βεβηλώνεις τα ονόματα των υπόλοιπων συγχωριανών σου θανόντων, αλλά πολύ απλά το θέτεις στην Τ.Κ. και στον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού και ζητάς να προστεθούν και τα άλλα ονόματα πολιτισμένα και όμορφα. Άλλωστε γι αυτό ακριβώς τον λόγο, όπως μας ενημέρωσαν, έχει αφεθεί χώρος πάνω στην πλάκα, για να μπορούν να προστεθούν αργότερα ονόματα.
Δεν θέλουμε να σχολιάσουμε περαιτέρω...

7 σχόλια:

  1. Δεν με παραξενευει καθόλου το γεγονός. Άσχημο, δεν αντιλέγω. Αλλά όλο αυτό το περι πεσόντων, αγωνιστών, δικαιοσύνης, πατριωτισμου κλπ, πολλές φορές κρύβει παγίδες. Καποιοι μενουν παραπονεμενοι, άλλοι αμφισβητούν άλλους και όλοι λίγο πολύ έχουμε ακούσει τέτοιες περιπτώσεις. Ο Βαρνακιώτης ήταν ήρωας; Προδοτης; Πατριώτης; Προσκυνησε; Αν μιλήσουμε με 10, να ξέρετε 5 - 5 θα είναι το αποτέλεσμα. Θα μπορούσε στα Ηρώα να μην αναφέρουμε ονόματα. Το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη. Και ο καθένας μας ας προσκυναει στη μνήμη του. Αιωνια τους η μνήμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κάθε χωριό πόλη να τα ξηλώσει τα ονόματα ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΏΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΆΨΟΥΜΕ
    ( ΕΔΩ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΏΝΗΣ)
    Τι λες βρε φίλε που τα σκέφτηκες αυτά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα σκέφτηκα στις μπογιές που έριξε ο άλλος. Δες το μάθε παιδί μου γράμματα, για να εννοησεις τι εννοω. Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε φιλε η λυση που σκεφτηκες ειναι να βγαλουνε τα μνημεια και οχι να γινουμε ανθρωποι;απιστευτη παρακμη σε αυτη την χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ λυπάμαι για αυτό που κατάλαβες. Δεν απορω για την κατάντια αυτής της χώρας.

      Διαγραφή
  5. ΜΝΗΜΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και τέλος πάντων πολύ χαίρομαι που μπαίνω και διαβάζω την ανακοίνωση του συλλόγου Βασιλόπουλου. Δεν είμαι μόνος μου. Έχω ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.