Η αντιμετώπιση του Μύτικα εκ μέρους του Λιμενικού Ταμείου, αγγίζει τα όρια της εμπάθειας και του μίσους.


Γράφει ο Κων/νος Τζάλας.
Μέλος Συμβουλίου Τ.Κ. Μύτικα

Με αγανάκτηση, οργή, αλλά και πίκρα έλαβα γνώση για την κατανομή των οικονομικών πόρων σε ό,τι αφορά την Τ.Κ. Μύτικα, στο φετινό Τεχνικό Πρόγραμμα του Λιμενικού Ταμείου του Δήμου Ξηρομέρου, το οποίο αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση τη Δευτέρα 18/2/2019. Μια κατανομή απίστευτα απαξιωτική, αλλά και συνάμα προκλητική για το χωριό μας.
Διατίθενται 7480 ευρώ για τον Μύτικα, 363187 ευρώ για τον Αστακό(!!!) και 23865,24 ευρώ απροσδιόριστα...
Είναι αυτό δίκαιο κύριοι Διοικούντες του Λιμενικού Ταμείου; Χαώδης η διαφορά ανάμεσα σε Αστακό και Μύτικα... Πέρα από κάθε λογική αυτή η δυσαναλογία. Ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ, μια απορία τόσο εύλογη σε όλους μας... Ας μας απαντήσει κάποιος από σας.
Με ποια κριτήρια, με ποιο σκεπτικό αδικείτε τόσο κατάφωρα έναν τόπο ο οποίος αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, έναν τόπο που γίνονται τόσες πολλές επενδύσεις από ιδιωτική πρωτοβουλία σε ξενοδοχεία κι ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Είναι η πέμπτη συνεχής χρονιά που ακολουθείτε την ίδια απαράδεκτη πολιτική εις βάρος του Μύτικα.
Υποτιμάτε κύριοι Διοικούντες με την ανεκδιήγητη αυτή τακτική και στάση σας, και τον Μύτικα, αλλά και τη νοημοσύνη των κατοίκων του. Η τακτική σας λοιπόν απέναντι στον τόπο μας αγγίζει τα όρια της εμπάθειας και του μίσους, δε συνιστούν καμιά υπερβολή οι χαρακτηρισμοί μου.
Όμως οι πολίτες του Μύτικα έχουνε και κρίση και νοημοσύνη, ο κόσμος εδώ βοά να του αποδοθεί το δίκιο του, ασχέτως που γνωρίζει πως δεν θα του αποδοθεί ποτέ, πέντε χρόνια άλλωστε είναι ένα μεγάλο δείγμα γραφής των πράξεων σας σε σχέση με τον Μύτικα. Δεν μας αρμόζει ο τίτλος του φτωχού συγγενή που του αρκούν τα ψίχουλα που του πετάνε κι είναι ικανοποιημένος, νιώστε το επιτέλους και δώστε μας αυτά που πραγματικά μας αναλογούν και μας αξίζουν. Κλείνοντας αναφέρω ότι με το συγκεκριμένο Τεχνικό Πρόγραμμα, με τα 7480 ευρώ που δίνονται, ο Μύτικας δεν θα ωφεληθεί σχεδόν σε τίποτα (αλήθεια, με τη χερσαία ζώνη Λιμένα τι γίνεται;) 
Όλοι κρίνουν κι όλοι κρίνονται, ας το έχουμε υπόψη μας, ιδιαίτερα οι Διοικούντες...

* Έχει ζητηθεί και έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα, για μόνο επώνυμα σχόλια στη συγκεκριμένη ανάρτηση.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.