Ενημερώνω τους συμπατριώτες μου για το θέμα καθορισμού της χερσαίας ζώνης λιμένα Μύτικα, που ανακοινώθηκε από τον κ. Δήμαρχο.


Γράφει ο κ. Βασίλης Σούλας.
Τακτικό μέλος Δ.Σ.
Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου.

Στην τηλεφωνική ενημέρωση του Δημάρχου και Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, στο Studio Nafpaktos (δείτε εδώ), στο χρονικό σημείο 9:40, έκανε αναφορά επί λέξη: «.... προχωρήσαμε στον καθορισμό της χερσαίας ζώνης λιμένα Μύτικα, με ότι αυτό συνεπάγεται...», κάτι που είναι πολύ θετικό αν έγινε και προσωπικά ομολογώ ότι δεν το γνώριζα.
Ζήτησα την ίδια ημέρα με επίσημο έγγραφο μου (δείτε εδώ) προς το Λιμενικό Ταμείο και τον Πρόεδρο του κ. Γαλούνη, να μου επιβεβαιώσει με ένα επίσημο έγγραφο τον καθορισμό της χερσαίας ζώνης του Μύτικα, ώστε να μάθουν το ευχάριστο γεγονός οι πολίτες και να πιστωθεί και αυτός την επιτυχία, παρότι 3 χρόνια εγγραφόταν η σχετική μελέτη εκπόνησης του τοπογραφικού διαγράμματος στο Τεχνικό Πρόγραμμα και φρόντιζε να μην την προχωρά και έπρεπε να έρθει ο 4ος χρόνος για να το πράξει.
Για όσους δεν γνωρίζουν, ο καθορισμός χερσαίων ζωνών λιμένων, γίνεται κατόπιν τελικής απόφασης της Αποκεντρωμένης, η οποία παίρνει ΦΕΚ, με επισύναψη του τοπογραφικού διαγράμματος. Για να προκύψει η απόφαση της Αποκεντρωμένης και η δημοσίευση του ΦΕΚ, χρειάζεται να προηγηθούν κοινές υπουργικές αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις διάφορων υπηρεσιών και γενικά να αποσταλεί ένας πλήρης φάκελος. 
Πέρασαν πέντε ημέρες που έστειλα το επίσημο αίτημα μου στο Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου και απάντηση μέχρι σήμερα δεν πήρα, ούτε κάποιο σχετικό έγγραφο υπάρχει στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ούτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου έχει ανεβεί κάποιο έγγραφο που να πιστοποιεί αυτή την θετική εξέλιξη.
Προς επιβεβαίωση των λεγομένων μας, σας παρουσιάζουμε το επίσημο έγγραφο (ΦΕΚ) της έγκρισης καθορισμού της χερσαίας ζώνης, στο Αλιευτικό Καταφύγιο Πυργαδικίων Δήμου Αριστοτέλη (δείτε εδώ).
Κάτι τέτοιο αναμένουμε να μας παρουσιάσει και ο κ. Δήμαρχος, που να πιστοποιεί την δημόσια ανακοίνωση του ότι καθορίστηκε η χερσαία ζώνη στο λιμάνι του Μύτικα. Είναι κάτι που ενδιαφέρει πολλούς συμπατριώτες μου, οι οποίοι πάντα όποτε βρίσκομαι Μύτικα με ρωτάνε τι γίνεται με αυτή την υπόθεση και εγώ τους απαντάω ότι έχει πάρει το δρόμο της και περιμένουμε. Αν έχει γίνει θα χαροποιήσει τους πάντες και εμάς φυσικά.
Αναμένουμε λοιπόν μία πιστοποίηση της θετικής είδησης....

3 σχόλια:

  1. ερμε μυτικα
    παρατημενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπαρχει εγγραφο αποτι φαινεται
    Αρα παραπληροφορηση φορα παρτδα
    Μεχρι το καλοκαιρι μακαρι να εχει γινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. διχως φεκ δεν υπαρχει καθορισμος χερσαιας ζωνης.
    απο το αγχος να δειξουμε εργο λεμε επι σκοπου ψευδη
    οταν βγει φεκ ναι τοτε εχουμε καθορισμο χερσαιας ζωνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.