ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ. Πέθανε η φίλη του Μύτικα Ιταλίδα DEA. CIAO ITALIANA DEA.


ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ 
Πέθανε η φίλη του Μύτικα Ιταλίδα DEA 
CIAO ITALIANA DEA 

Του Νίκου Θωμά Νταή.

Με λύπη οι Μυτικιώτες πληροφορήθηκαν τον θάνατο της αγαπητής σε όλους μας, Ιταλίδας DEA, που επί 40 χρόνια μαζί με τους αξιαγάπητους σύζυγό της ΠΑΟΛΟ, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, επισκέπτονταν τα καλοκαίρια τον Μύτικα ΤΟΥΣ, όπως τον αποκαλούσαν και ο κόσμος τους υποδέχονταν με ευγενικά αισθήματα φιλοξενίας, καλοσύνης και αγάπης, γιατί και αυτοί ήταν μια φιλήσυχη οικογένεια, ανταποδίδοντας την ευγένεια, την αγάπη και τον σεβασμό τους προς τους Έλληνες Μυτικιώτες!
Ο σύζυγος της, αγαπητός φίλος PAOLO είναι ο αληθινός φίλος του Μύτικα. Γραφίστας το επάγγελμα, με δικές τους δαπάνες και φροντίδες έχει εκδώσει με ομάδα Ιταλών φίλων του Μύτικα δύο ALBUΜ, με τον τίτλο «Ο Μύτικάς μου», με φωτογραφίες του Μύτικα, παρμένες από την επαγγελματική και κοινωνική δραστηριότητα των Μυτικιωτών.
Φωτογραφίες παρμένες, που δείχνουν τους ψαράδες να ξεψαρίζουν τα δίχτυα τους επάνω στα καΐκια τους, τις γυναίκες να καθαρίζουν αλλά και να ψήνουν τα ψάρια έξω από τις αυλές των σπιτιών τους και να συνομιλούν μεταξύ τους στις γειτονιές.
Τον ψητοπώλη επάνω στα κάρβουνα να ψήνει ψάρια αλλά και κρεατικά, στρίβοντας την σούβλα να ψήνει τα κοκορέτσια και τους θαμώνες να απολαμβάνουν τα ούζα, τα τσίπουρα και τα κρασιά. Μυτικιώτες να απολαμβάνουν τον καφέ τους στα καφενεία του πεζόδρομου και στα παραλιακά καφενεία με θέα τη καταγάλανη θάλασσα του Ιονίου πελάγους. Σκηνές αθάνατες που δεν σβήνουν στο στροβίλισμα του χρόνου, γιατί αγαπημένε μας PAOLO, αείμνηστη DEA, όπως λέτε εσείς οι Λατίνοι SCRIPTA MANE (τα γραπτά μένουν). 
Το VIDEO για τον Μύτικα, που παρουσίασες πέρσι το καλοκαίρι στο Πνευματικό Κέντρο του Μύτικα, προβάλλοντας τις πανέμορφες παραλίες του Μύτικα με φόντο το απέναντι πευκόφυτο νησί του Καλάμου και τις άλλες επαγγελματικές και κοινωνικές εκδηλώσεις των Μυτικιωτών, είναι μία ακόμη απόδειξη της αγάπης προς τον Μύτικα, αλλά και μιας σπουδαίας προσφοράς και προβολής του Μύτικα, για τα οποία είναι άπειρες οι ευχαριστίες μας. Ενέργειες, που δεν τις κάναμε ούτε εμείς οι ίδιοι και σας το αναγνωρίζουμε!
Αυτά, αγαπητέ φίλε PAOLO και λοιποί αγαπητοί φίλοι Ιταλοί, ξύπνησαν στο μυαλό το δικό μου και όλων των Μυτικιωτών ο θάνατος της αγαπητής μας Ιταλίδας, αλλά και Μυτικιώτισσάς μας DEAS, που πορεύτηκε την Παρασκευή 15-3-2019 στην αιωνιότητα, στην οποία ευχόμαστε καλό ταξίδι προς την αιώνια ζωή και αιώνια ανάπαυση. Να είναι πανάλαφρο το χώμα της Ιταλικής γης που την σκέπασε, στον δε φίλο PAOLO και την οικογένεια του απευθύνουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια για τον θάνατο της αγαπητής, ευγενικής, χαρούμενης και καλοσυνάτης φίλης του Μύτικα και δικής μας Μυτικιώτισσας DEAS.
CONDOGLIANZE PAOLO.

Μύτικας Αιτωλ/νίας 18-3-2019
Νίκος Θωμάς Νταής, σ. Συμβολαιογράφος
Επίτιμο μέλος της
ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
(FEDERAZIONE NAZIONALE STAMPA ITALIANA)

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.