Μονάδες βιομάζας στην ενδοχώρα του Δήμου Ξηρομέρου. Welcome to the real world Δήμε Ξηρομέρου.... (ηχητικό).


Με χαρά διαπιστώσαμε ότι εσχάτως, δηλαδή στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 27 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Ξηρομέρου και πολλοί άλλοι, ανακάλυψαν ξαφνικά ότι υπάρχει πρόβλημα με τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με καύσιμο βιορευστά, που ζητούν να εγκατασταθούν στην ευρύτερη περιοχή των Φυτειών και στην ενδοχώρα του Ξηρομέρου.
Επειδή παρακολουθούμε με προσοχή τις τοποθετήσεις όλων των παρατάξεων στα Δημοτικά Συμβούλια, η δημοτική παράταξη Συμπολιτεία Ξηρομεριτών με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Λευτέρη Μάντζαρη, από την υπόθεση της Χρυσοβίτσας ακόμα, είχε καθαρή θέση επισημαίνοντας την σοβαρότητα του θέματος και τον κίνδυνο από την στοχοποίηση της συγκεκριμένη περιοχής για τέτοιες δραστηριότητες, οι οποίες δεν συνάδουν με τον χαρακτήρα της περιοχής, ο οποίος είναι καθαρά αγροκτηνοτροφικός. Επίσης προσοχή και τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών, συνιστούσε μεμονωμένα και ο δημοτικός σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Κολοβός.
Η αρνητική θέση της Συμπολιτείας μάλιστα, συνοδευόταν και με συγκεκριμένες θετικές προτάσεις. Ζητούσε να προχωρήσει ο Δήμος Ξηρομέρου στην δημιουργία τοπικού χωροταξικού σχεδίου (παλιό ΣΧΟΑΠ), ώστε ο Δήμος να προβλέψει και να καθορίσει ποιες χρήσεις επιτρέπονται και που στα όρια του Δήμου μας και όχι να τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα. Επιπροσθέτως ο κ. Μάντζαρης είχε καταθέσει πρόταση για εγκατάσταση αυτών των δραστηριοτήτων στο Πλατυγιάλι, όπου είναι ο κατάλληλος χώρος να υποδεχτεί τέτοιες επενδύσεις.
Μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή, με την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για το θέμα των μονάδων των Φυτειών γνωμοδοτούσε θετικά, «ξεχνούσε» να φέρει τα θέματα για συζήτηση στα Δημοτικά Συμβούλια, όπως ήταν υποχρεωμένη, γιατί υποστήριζε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν γνωμοδοτεί, απλά προαιρετικά αν θέλει συζητά το θέμα και διάφορα τέτοια.
Στις ερωτήσεις ποια είναι η θέση του Δημάρχου, έλεγε θα εκφραστεί το Δημοτικό Συμβούλιο όταν θα έρθει η ώρα να γνωμοδοτήσει, αλλά ποτέ δεν ερχόταν αυτή η ώρα…., γιατί επιμελώς τα θέματα αυτά δεν ερχόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε εκεί να πάρουν θέση όλοι και να εκτεθούν απέναντι στους πολίτες.
Τώρα που το θέμα ξαφνικά σοβάρεψε για κάποιους (για μας πάντα ήταν σοβαρό), μιας και οι συγκεκριμένες μονάδες πήραν περιβαλλοντικούς όρους από την Αποκεντρωμένη, που οι κάτοικοι άρχισαν να ανησυχούν και να ρωτούν τι συμβαίνει, με χρονοκαθυστέρηση γεμίσαμε όψιμους ανησυχούντες και ο Δήμος Ξηρομέρου με ομόφωνες αποφάσεις της Ε.Π.Ζ. και του Δ.Σ., δηλώνει αντίθετος πλέον, σε προεκλογική περίοδο όλως τυχαίως βεβαίως.
Ακούστε το ηχητικό εδώ από το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο και θα βγάλετε τα συμπεράσματα σας πολύ εύκολα, για το ξαφνικό, όψιμο και προεκλογικό ενδιαφέρον κάποιων.
Επίσης το ίδιο ακριβώς έχει γίνει και για το πολύ σοβαρό θέμα της υπό σύσταση ΠΟΑΥ για τις ιχθυοκαλλιέργειες στη περιοχή μας, όπου τα συλλογικά όργανα του Δήμου Ξηρομέρου δεν είπαν την γνώμη τους ποτέ, γιατί κάποιοι της δημοτικής αρχής που είναι υποχρεωμένοι να δρομολογούν την προβλεπόμενη διαδικασία γνωμοδοτήσεων των συλλογικών οργάνων του Δήμου Ξηρομέρου, δεν θέλουν ούτε την γνώμη τους να ψελλίσουν οι τοπικές κοινωνίες (οι Τ.Κ. Αρχοντοχωρίου, Κανδήλας, Μύτικα και η Δ.Κ. Αστακού, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, το Δημοτικό Συμβούλιο). Έτσι δεν είναι ή δεν τα λέμε καλά; Ακούσατε πουθενά και τίποτα γι αυτό το θέμα;
Μπορεί να εξηγήσει κάποιος από την δημοτική αρχή, γιατί γι αυτό το τόσο σοβαρό θέμα που αφορά το μέλλον της περιοχής, ο Δήμος Ξηρομέρου δεν έκφρασε γνώμη μέσω των συλλογικών του οργάνων;
Ποτέ δεν είναι αργά λοιπόν για το θέμα των μονάδων από βιομάζα, έστω και προ των επικείμενων εκλογών. Welcome to the real world.... η πολύ γνωστή ατάκα του Μορφέα στον Νίο, στην γνωστή ταινία ‘’The Matrix’’ των αδελφών Wachowski.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.