Η θέση του συνδυασμού «Αναζωογόννηση Ξηρομέρου» για τις μονάδες βιορευστών των Φυτειών.


Η παράταξή μας ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, δηλώνει με κάθε επίσημο τρόπο, όπως δηλώθηκε και στον Αστακό την περασμένη Κυριακή 21 Απριλίου 2019, κατά την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι με την εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά στις Φυτείες.
Δηλώνουμε ότι συμφωνούμε με το ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ του Δήμου Ξηρομέρου, καθώς και στο εκδοθέν ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας της λαϊκής συνέλευσης της 24ης Απριλίου 2019 στο δημοτικό κατάστημα της ΔΕ Φυτειών.
Δεν μπορεί να «φυτεύονται» άναρχα ρυπογόνες βιοτεχνίες ή βιομηχανίες, σε περιοχές που συνυπάρχουν κοντά οικισμοί η αρχαιολογικοί χώροι ή αγροτικές - κτηνοτροφικές καλλιέργειες, ζώνες τουριστικής - οικιστικής ανάπτυξης καθώς και προστατευόμενες περιοχές NATURA λιμνών, δασών, κλπ κλπ.
Καλούμε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, να ακυρώσει τις 30535/11-2-2019, 30562/11-2-2019 και 30614/11-2-2019 αποφάσεις της, για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων εγκατάστασης των παραπάνω μονάδων, μετά την πρόσφατη ομόφωνη επανάκριση με αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Π.Δ.Ε.
Απαιτούμε από την κρατική εξουσία και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στη λήψη μέτρων κατά της ρύπανσης του, καθώς και τη προστασία της υγείας των συμπολιτών μας που για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη.
Τέλος δηλώνουμε ότι δεν είμαστε ενάντια στη πράσινη ενέργεια ή στη μείωση της ανεργίας, ή στη βιοτεχνική - βιομηχανική ανάπτυξη της περιοχής μας, αλλά θα πρέπει να πληρούνται όλοι οι όροι προστασίας της ανθρώπινης υγείας, της πανίδας και της χλωρίδας, καθώς και της σωστής και συγκροτημένης - σχεδιασμένης αστικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης. Πρέπει να υφίστανται θεσμοθετημένες κατάλληλες εκ των προτέρων περιοχές, μόνο για βιομηχανική ή βιοτεχνική ανάπτυξη καθώς και Σχεδιασμός Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων (ΣΧΟΟΑΠ) που ο Δήμος Ξηρομέρου δεν διαθέτει.

Αστακός 26/4/2019 

Ευχόμαστε σε όλους Καλή Ανάσταση

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.